Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione skvošā startēs savā pirmajā pasaules reitinga turnīrā

Jānis Celmiņš

Latvijas labākā skvoša spēlētāja un Latvijas čempione Ineta Mackeviča no 28. februāra līdz 3. martam Anglijā, Šorlē pilsētā piedalīsies savās pirmajās pasaules līmeņa profesionāļu sacensības. Līdz šim neviena Latvijas skvoša spēlētāja nav piedalījusies pasaules reitinga skvoša sacensībās.

Pirms pāris gadiem Ineta Mackeviča uzsāka sekmīgi kāpināt reitingu starptautiskos Eiropas līmeņa junioru turnīros, sasniedzot augsto 13.vietu Eiropas junioru reitingā. Diemžēl, trauma pārtrauca Inetas karjeru junioru skvošā, kas tagad, cerams, turpināsies jau stiprākā konkurencē pieaugušo vidū.

Courtcare OPEN 2013 ir Pasaules skvoša asociācijas (WSA) rīkotu turnīru posms ar 10000$ balvu fondu. Turnīra favorīte ir Sāra Kippaksa no Anglijas, kas pasaules reitingā ieņem 20.vietu. Inetas Mackevičas pirmā pretiniece būs francūziete Kloe Mesika, kura pasaules rangā šobrīd atrodas 89.vietā.

Ne ar vienu no spēlētājām Ineta Mackeviča kortos nav tikusies. “"Cītīgi trenējos, lai nospēlētu pēc iespējas labāk. Mērķis ir novērtēt savus spēkus, iespējas, un redzēt, uz ko tiekties un nospēlēt maksimāli labi. Būs interesanti pārbaudīt savas spējas,”" teic Ineta.

Nākamais starptautiskais reitinga turnīrs, kurā Ineta plāno piedalīties, ir 40-ais Swiss OPEN Ženēvā, Šveicē, 21.martā.

Courtcare OPEN 2013 turnīra rezultātiem interesenti var sekot internetā: Court Care 2013

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša federācija