Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Noskaidroti Latvijas čempioni skvošā

Noskaidroti Latvijas čempioni skvošā
Jaunie uzvarētāji

24. oktobrī Rīgā, Zelta Boulinga centrā tika noskaidroti Latvijas čempioni junioru un senioru klasēs. Par čempionu kungiem senioru klasē kļuva Agris Muravjovs.

Kā pirmās tika noskaidrotas junioru GU19 (meitenes līdz 19 gadiem) klases uzvarētājas – čempiones titulu pārliecinoši izcīnīja Jūlija Koroļova, kura spēlē ne tikai skvošu, bet arī tenisu, galda tenisu un badmintonu un piedalās raketlona turnīros.

Pirmo reizi Latvijas skvoša vēsturē tika izspēlēta junioru BU13 (puiši līdz 13 gadiem) klase. Tajā uzvarēja Ņikita Ribakovs, kuram šis bija arī pirmais nozīmīgais skvoša turnīrs, kurā viņš ir piedalījies.

Junioru BU15 (puiši līdz 15 gadiem) klasē sīvā cīņā uzvarēja Kirils Muhins. Īpaši priecīgs viņš bija arī par uzvaru, kas tika izcīnīta izšķirošajā spēlē pret Matīsu Grietēnu, kuru viņam līdz šim nebija izdevies pārspēt.

Junioru BU19 (puiši līdz 19 gadiem) klasē pārliecinoši uzvarēja un otru no četriem Latvijas čempiona tituliem izcīnīja Andrejs Sautins, kurš šobrīd ir nepārspēts līderis junioru vidū un ieņem pirmo vietu Latvijas Skvoša Federācijas reitinga tabulā.

Senioru klasē 35+ favorītu duelī līdzvērtīgā spēlē ar 3/2 pārāks izrādījās šīs klases jaunpienācējs Agris Muravjovs. Viņš visus iepriekšējā gada medaļniekus (G.Priževoitu, I.Liepiņu, A.Freibergu) rezultātu tabulā nobīdīja attiecīgi par vienu pozīciju uz leju.

Šajā čempionātā garākā geima izspēle tika fiksēta spēlē par 7.vietu senioru klasē starp M.Kalniņu un E.Imbovicu, kuru M.Kalniņš uzvarēja ar 22:20 (parasti tiek spēlēts līdz 11 punktiem, rezultātā jābūt 2 punktu starpībai)! Bet Liepājas derbijā par 3.vietu tāpat kā 2008.gadā uzvarēja I.Liepiņš.

31.oktobrī un 1.novembrī Zelta Boulinga centrā tiks noteikti uzvarētāji četrās vīriešu un divās sieviešu spēlētāju klasēs. Latvijas čempionu tituli tiks piešķirti vīriešu Elite Open un sieviešu A Open klašu uzvarētājiem.

Čempionātu organizē Latvijas Skvoša Federācija un to atbalsta veselības centrs "Pļavnieki", zāļu ražotne "Silvanols", reklāmas aģentūra "Leone", kompānija "Amerikas Baltijas Tehnoloģiju Korporācija" un Celtniecības Plēvju Centrs.

Latvijas čempionāts ir apmeklētākās sacensības skvošā. Pērn tajā kopumā piedalījās 99 spēlētāji, šogad pieteikušos spēlētāju skaits atzīmi 90 jau bija sasniedzis iepriekšējās nedēļas vidū.

Informācija par Latvijas čempionātu un citiem skvoša notikumiem atrodama Latvijas Skvoša Federācijas oficiālajā mājas lapā: squash.lv: Latvijas Skvoša Federācija

Informāciju sagatavoja
Raivis Lucijanovs
Latvijas Skvoša Federācijas valdes loceklis


, 2009-10-28 07:54, pirms 14 gadiem
Man šķiet, ka Jānis Pudulis visus var uzvilkt
, 2009-10-28 08:12, pirms 14 gadiem
Pidarkārlis rakstīja: Man šķiet, ka Jānis Pudulis visus var uzvilkt
Pat sevi!
Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.