Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Noslēgusies sanatorijas "Belorusija" amatieru kausa izcīņa skvošā

Noslēgusies sanatorijas "Belorusija" amatieru kausa izcīņa skvošā
Foto: reklāmas aģentūra "Leone"

Pagājušajās brīvdienās noslēdzās "Sanatorijas "Belorusija" Jūrmalā Amatieru kauss skvošā 2011". Spēlētāju kategorijā M2 galveno balvu ieguva Boriss Ivanovs, bet kategorijā M1 – starp spēcīgākajiem spēlētājiem – uzvaru izcīnīja Jānis Jēkabsons.

Turnīra trešais – fināla posms notika Baltic Squash Institute kortos, kas atrodas fitnesa klubā "Sportima". Finālā piedalījās 25 spēlētāji divās kategorijās, atbilstoši katra ieņemtajai vietai nacionālajā reitingā. M1 kategorijā par uzvaru cīnījās spēlētāji, kuri Latvijas skvoša reitingā atrodas no 6. līdz 39. vietai, savukārt M2 kategorijā – spēlētāji, kuri reitingā ieņem 40. vietu un zemāk.

Jau turnīra sākums tika aizvadīts pozitīvā gaisotnē – 16 labākie spēlētāji (pēc turnīra pirmo divu posmu rezultātiem) no turnīra galvenā sponsora sanatorijas "Belorusija" saņēma T-kreklus ar turnīra logo.

Kategorijā M2 balvas izcīņa notika pēc olimpiskās sistēmas. Katram no amatieriem bija jāizspēlē 4 mači. Dienas vidū tika noteikti finālisti – esošā Latvijas čempione sieviešu klasē jelgavniece Baiba Lulle un strauji progresējošāis spēlētājs Boriss Ivanovs no Rīgas. Fināla divkaujā manāmi pārāks bija rīdzinieks, kurš arī ieguva galveno balvu. Trešo vietu sīvā cīņā ieguva perspektīvais juniors Ņikita Opļetins no Rīgas.

Kategorijā M1 izlozes kārtībā 9 dalībnieki tika iedalīti 3 kvalifikācijas grupās, uzvarētāji no katras grupas tikās fināla raundā. Trešo vietu ieņēma Rems Grinšteins, kurš mačos zaudēja abiem saviem pretiniekiem. Taču spēle par uzvaru izrādījās gana neparedzama. Tajā kortos tikās divi liepājnieki – Ivars Liepiņš un Jānis Jēkabsons, kuri, būdami ļoti līdzīgā fiziskā formā, katrs ķērās pie savas taktikas un dažādām viltībām. Galarezultātā bijušajam badmintonistam Jānim Jēkabsonam saspringtā 5 setu cīņā izdevās uzvarēt savu pretinieku ar 3-2.

"Man ir liels prieks, ka Latvijas Amatieru kausa finālposms sagādāja arī kādu pārsteigumu. Reti kurš būtu varējis paredzēt, ka savās kategorijās uzvaru izcīnīs tieši Boriss un Jānis. Taču, kā jau daudzos sporta veidos, arī skvošā bieži vien noteicošais uzvarā ir raksturs," turnīra noslēgumu komentēja tā direktors Arnis Tihvinskis. "Visu spēlētāju un Latvijas Skvoša federācijas vārdā vēlētos pateikties sanatorijas "Belorusija" Jūrmalā vadībai un īpaši valdes priekšsēdētājam Igoram Karpeko par morālo un materiālo atbalstu turnīram."

Atgādināsim, ka pirmais sanatorijas "Belorusija" Amatieru kausa izcīņas posms notika 18. jūnijā Zelta boulinga un skvoša centra kortos, tajā piedalījās 22 spēlētāji. Otrajā posmā, kurš notika 16. jūlijā Baltic Squash Institute kortos, piedalījās jau 24 spēlētāji. Turnīra dalībnieki cīnījās par galveno balvu – sanatorijas "Belorusija" kausu, kā arī dāvanu karti sanatorijas pakalpojumiem.

Informāciju sagatavoja
Аleksandrs Sautins
reklāmas aģentūras "Leone" direktors


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.