Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies starptautiskais skvoša turnīrs "Riga Cup 2010"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Noslēdzies starptautiskais skvoša turnīrs "Riga Cup 2010"
"Riga Cup 2010" čempioni

Tajā laikā, kad Maskavā un citās Krievijas pilsētās iedzīvotāji ar grūtībām elpoja smoga dēļ, daudzi no viņiem deva priekšroku laiku pavadīt mierīgajā un mājīgajā Latvijā. Šobrīd situācija ar laika apstākļiem ir normalizējusies un viesi pamazām dodas mājup.

Protams, daļa ciemiņu savu apmeklējumu piesaistīja jauno izpildītāju konkursam "Jaunais Vilnis", daļa – vienkārši izbaudīja Jūrmalas saulainās pludmales, taču paši aktīvākie un sportiskākie piedalījās pirmajā starptautiskajā skvoša turnīrā "Riga Cup 2010". Šis turnīrs notika 7. un 8.augustā fitnesa centrā "Sportima", Baltic Squash Institute kortos ar Rīgas tūrisma attīstības biroja un zīmola "Live Riga" atbalstu.

"Mēs ar prieku atsaucāmies uz Latvijas Skvoša federācijas piedāvājumu atbalstīt šo starptautisko notikumu. Tajā piedalījās 50 spēlētāji, turklāt daudzi bija ieradušies ar ģimenēm. Organizatori uzņēma viesus no Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas, savukārt mēs centāmies darīt visu, lai Rīga viņiem paliktu atmiņā kā lieliska vieta sporta tūrismam," stāsta "Live Riga" Valdes loceklis Maksims Tolstojs.

Turnīrā "Riga Cup 2010" piedalījās dažāda līmeņa spēlētāji: gan profesionāļi, kuri mērojās spēkiem kategorijā "Vīrieši Elite", gan spēlētāji-amatieri, kuri cīnījās par uzvaru kategorijā "Vīrieši M1". Bez tam, notika godalgoto vietu izcīņa arī kategorijās "Sievietes Open" un "Juniori U13". Kategorijā "Vīrieši Elite" pirmo vietu ieņēma šī brīža Latvijas čempions Aleksandrs Pāvulāns. Šajā turnīrā līdzvērtīgu pretinieku viņam nebija. Otro un trešo vietu ieņēma somu sportisti: Jāko-Anti Peltola un Kenets Venstrēms.

Kategorijā "Vīrieši M1" pirmo vietu ieguva spēlētājs no Igaunijas Jāks Heinla, savukārt otro un trešo – Latvijas sportisti Gints Cīrulis un Jānis Jēkabsons. Dāmu vidū par uzvarētāju kļuva 17 gadus jaunā Latvijas čempione Ineta Mackeviča, otro vietu ieņēma Krievijas spēlētāja Jekaterina Marusana, savukārt bronza tika jelgavniecei Baibai Lullei. Junioru vidū visu goda pjedestālu aizņēma jaunie Latvijas spēlētāji: Edgars Stikuts, Gvido Jansons un Pēteris Jēgers izcīnīja attiecīgi pirmo, otro un trešo vietu.

"Ar pārliecību var teikt, ka arī pirmajā reizē pasākums izdevās visai labi," atzīmēja viens no turnīra organizatoriem Arnis Tihvinskis. "Turnīra līmenis bija augsts, dalībnieki bija apmierināti ar organizāciju un aicināja šo pasākumu rīkot katru gadu. Savukārt pateicoties mūsu atbalstītājiem – Rīgas domei, reklāmas aģentūrai "Leone", kompānijai "AB Technology Corp.", "Lindorff" un Celtniecības Plēvju Centram, mums ir izdevies iepriecināt visus turnīra dalībniekus ar piemiņas suvenīriem, bet uzvarētājus – ar balvām, kā arī organizēt lielisku after-party restorānā "Lido" un izklaides centrā "Royal Casino". Sakām visiem lielu paldies!" piebilst organizators.

Informāciju sagatavoja:
Аleksandrs Sautins, reklāmas aģentūras "Leone" direktors