Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Pāvulāns un Mackeviča atkārtoti triumfē Latvijas skvoša čempionātā

Pāvulāns un Mackeviča atkārtoti triumfē Latvijas skvoša čempionātā
Foto: Regīna Uļjanova

Par Latvijas čempionu skvošā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas kļuvis Aleksandrs Pāvulāns, savukārt sievietēm jau sesto reizi čempiones titulu izcīnīja Ineta Mackeviča. 13. Latvijas čempionāts skvošā notika 21. un 22.februārī Rīgā Zelta Boulinga un Skvoša centrā.

Vīriešiem spēcīgākajā - Open grupā, kurā tiek izcīnīts čempiona tituls, pjedestālā šogad ir izmaiņas. Pusfinālā Artūrs Peredistijs pirmo reizi čempionātā pieveica Latvijas otro raketi Kasparu Purgaili, bet finālā atzina Aleksandra Pāvulāna pārākumu un Artūram Peredistijam pirmo reizi sudrabs Latvijas čempionātā. Bronza Kasparam Purgailim, kurš cīņā par trešo vietu pārspēja pēdējā gadā ievērojami progresējušo Kārli Pekstiņu.

43 gadus vecais Aleksandrs Pāvulāns pēc nu jau 11. Latvijas čempiona titula izcīnīšanas atzina, ka ir gatavs turpināt spēlēt Latvijas čempionātā, kamēr kāds viņu uzvarēs.

Sievietēm par savu čempiones titulu šaubīties nelika Ineta Mackeviča, kura vienīgā no Latvijas skvošitēm startē Pasaules skvoša federācijas reitinga turnīros un pašlaik PSA reitingā ieņem 126. vietu ar tendenci pastāvīgi uzlabot savu sniegumu. Ceturtais čempionātu sudrabs jelgavniecei Baibai Lullei. Uz pjedestāla pēc gada pārtraukuma atgriezusies madoniete Liene Rieba, kura cīņā par bronzu, atspēlējot pirmos divus zaudētos geimus, pārspēja Daci Vīganti no Ozolniekiem.

Sieviešu B grupā (spēlētājas, kuras Latvijas Skvoša federācijas (LSF) reitingā atrodas no 20. vietas uz leju) uzvarēja Inga Kačevska, finālā pārspējot Oksanu Daugoviču. Bronza Margitai Bitei.

Vīriešu B grupā (LSF reitingā no 25. vietas uz leju) Gints Cīrulis piecos spraigos geimos ar minimālo divu punktu pārsvaru uzvarēja ar pirmo numuru izsēto Rinaldu Krūkli, bronza - Dainim Spergam, kuram arī ievērojams progress.

Vīriešu C grupā (LSF reitingā no 40. vietas uz leju) pirmā vieta Aleksandram Sautinam, sudrabs - Igoram Tarasovam, bronza - Aivaram Grišulim.

LSF valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs informē, ka dalībnieku skaits pamatturnīrā (81) - šogad pieaudzis par 17%, turklāt daudzi spēlētāji ievērojami progresējuši. Starp pieredzējušajiem spēlētājiem bija arī vairāki skvošisti, kuriem šis bija pirmais čempionāts.

28. februārī 13. Latvijas čempionāts skvošā noslēgsies ar spēcīgāko junioru un senioru noskaidrošanu vairākās vecuma kategorijās.

13. Latvijas čempionātu skvošā atbalsta SIA "Amerikas Baltijas Tehnoloģiju korporācija", reklāmas aģentūra “Leone”, SIA “Poligrāfijas grupa Mūkusala”, farmācijas kompānija "Solepharm", Celtniecības plēvju centrs. Čempionāts līdzfinansēts arī no valsts budžeta, programmas "Valsts sportam".

Skvošs ir raketsporta veids, kuru norobežotā kortā spēlē divi spēlētāji, izmantojot raketi un gumijas bumbiņu. Skvošs ir intelektuāla, azartiska un dinamiska sporta spēle, kas palīdz uzturēt labu fizisko formu, attīsta izturību, kustību koordināciju.

Latvijas čempionātu organizē Latvijas Skvoša federacija. Šīs ir augstākās kategorijas reitinga sacensības.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša federācija


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.