Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Notikusi pirmā "Skvoša diena"

Vakar „Zelta Boulinga Centrā” notika pirmā atklātā Skvoša diena, kurā jebkurš interesents varēja izmēģināt ātrāko un azartiskāko sporta veidu – skvošu. Kopumā pasākumu apmeklēja un piedalījās 60 interesenti, iegūstot arī pārsteiguma balvas.

Skvoša dienā, kas Latvijā tika organizēta pirmo reizi, interesenti tika iepazīstināti ar spēles noteikumiem, pieredzējušu treneru uzraudzībā notika praktiskās apmācības un noslēgumā tika organizēts neliels iesācēju turnīrs pašiem jaunākajiem dalībniekiem. Mini turnīrā uzvarēja 11 gadīgais Danils Vlasovs. Katrs dalībnieks saņēma diplomu un pārsteiguma dāvanu, bet turnīra uzvarētāji – vērtīgas balvas.

Skvoša diena bija bezmaksas pasākums. Tā organizētāji cer, ka šis kļūs par tradicionālu, ikgadēju valsts mēroga pasākumu, jo skvoša korti nav tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Jelgavā, Madonā, Saldū un Ķekavas pagastā. Pasākumu organizēja Latvijas Skvoša Federācija ar nacionālo sporta federāciju valsts atbalsta programmas "Valsts sportam", reklāmas aģentūras "Leone", skvoša inventāra ražotāju "Karakal" un "Pointfore" atbalstu.

Paralēli atklātās Skvoša dienas pasākumiem blakus laukumos notika ikgadējais skvoša komandu turnīrs "Leone Mix Open", kurš izceļas ar savu azartisko koncepciju - tajā par uzvaru cīnās divu cilvēku komanda (vīrietis un sieviete). Tajā uzvarēja Latvijas garākais (205 cm) skvošists Oskars Vilītis, startējot kopā ar 2008.gada Latvijas čempioni skvošā Ievu Vilīti.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša Federācija


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.