Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē norisināsies 14. Latvijas čempionāts skvošā

Rolands Eliņš

Nedēļas nogalē norisināsies 14. Latvijas čempionāts skvošā
Ineta Mackeviča un Aleksandrs Pāvulāns
Foto: squash.lv

Šajā nedēļas nogalē, 20., 21. februārī Rīgā, Zelta Boulinga un Skvoša centrā norisināsies 14. Latvijas čempionāta skvošā pamatturnīrs, bet 27. februārī čempionāta ietvaros cīnīsies juniori un seniori. Līdzīgi kā pērn, čempionātā piedalīsies ap simts spēlētāji dažādās vecuma un līmeņu grupās.

Kā ierasts, Latvijas čempionāts parasti pulcē spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus. Arī šogad sacensībām pieteikušies vairākkārtējie un arī pagājušā gada Latvijas čempioni Aleksandrs Pāvulāns un Ineta Mackeviča. Atkārtoti par junioru čempiones titulu cīnīsies Elīza Dombrobvska, savukārt puišu junioru grupā par čempionu būs iespēja kļūt kādam jaunam spēlētājam, jo iepriekšējā gada uzvarētājs Ņikita Opļetins ir izaudzis no junioru vecuma.

"Sagaidām, ka pateicoties Latvijas Skvoša federācijas (LSF) aizsāktajai junioru atbalsta programmai, šogad būs vairāk jauno spēlētāju. Gan vairākiem pieaugušajiem, gan jaunajiem spēlētājiem šis būs pirmais čempionāts, savukārt pieredzējušie spēlētāji arvien kāpina savu prasmju līmeni. Pasaules Skvoša federācijas līmeņa turnīros pēc traumas veiksmīgi atgriezusies Latvijas labākā skvošiste Ineta Mackeviča," informē LSF valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs.

Lai celtu spēlētāju prasmes spēļu tiesāšanā, LSF visus spēlētājus čempionāta laikā, 20. februārī pl. 16:00 aicina uz tiesāšanas semināru.

Latvijas čempionu tituls tiks izcīnīts Open kategorijā vīriešiem un sievietēm, medaļas izcīnīs arī B klases uzvarētāji sievietēm (spēlētājas, kuras nacionālajā sieviešu reitingā no 20. vietas un leju) un B (no 25. vietas uz leju) un C (no 40.vietas uz leju) klašu uzvarētāji vīriešiem.

Latvijas čempionu titulu izcīnīs junioru BU19 (puiši līdz 19 gadiem) un junioru GU19 (meitenes līdz 19 gadiem) spēlētāju klašu uzvarētāji, bet jaunākie spēlētāji sacentīsies arī sava vecuma un dzimuma grupās, sākot no U13.

Seniori izcīnīs godalgas vecuma grupās: 35+, 40+, 45+, 50+.

14. Latvijas čempionātu skvošā atbalsta Stereotaktiskās Radioķirurģijas centrs "Sigulda", SIA "Polystylex", SIA "Lightsoft solutions", SIA "Poligrāfijas grupa MŪKUSALA", reklāmas aģentūra "Leone", IK "R.C.T.S." (squashop.lv). Čempionāts līdzfinansēts arī no valsts budžeta programmas "Valsts sportam".

Čempionātu organizē LSF. Latvijas čempionātā var piedalīties Latvijas Republikas pilsoņi, nepilsoņi un ārvalstu pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vismaz 3 gadus ir pastāvīgi uzturējušies Latvijā un šajā periodā nav pārstāvējuši citu valsti atzītās skvoša sacensībās.

Skvošs ir raketsporta veids, kuru norobežotā kortā spēlē divi spēlētāji, izmantojot raketi un gumijas bumbiņu. Skvošs ir intelektuāla, azartiska un dinamiska sporta spēle, kas palīdz uzturēt labu fizisko formu, attīsta izturību, kustību koordināciju.

Čempionāta grafiki, finālspēļu laiki un čempionāta rezultāti būs uzzināmi LSF mājaslapā SQUASH.LV Skatīties sacensības aicināts ikviens interesents un līdzjutējs.

Informāciju sagatavoja:
Raivis Lucijanovs,
LSF valdes priekšsēdētājs

     [+] [-]

, 2016-02-18 15:42, pirms 8 gadiem
Ja jau tiks noskaidrots LV cempions, tad Raivis vajadzeja padomat ka noorganizet interneta tiesraidi sporta popularizesanas nolukos.