Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Noskaidroti spēcīgākie Jelgavas skvošotāji

Noskaidroti spēcīgākie Jelgavas skvošotāji
Baiba Lulle un Juris Čūders
Organizatoru foot

Par pirmo Jelgavas čempionu skvošā kļuvis SIA “Pinus” mēbeļu konstruktors Juris Čūders, kurš finālspēlē ar 3:1 pārspēja kompānijas “ALD Automotive” pārdošanas vadītāju Rolandu Vāceru.

Trešo godalgu, spēlējot ar vīriešiem, izcīnīja “Neatkarīgās Rīta Avīzes” komentētāja Baiba Lulle, kas ir arī sporta un fitnesa centra “Fitland” skvoša trenere. Viņa sīvā cīņā (3:2) par 3. vietu pārspēja SIA “Pēterkoks” vadītāju Pēteri Bumbieri.

Gandrīz visas pirmo vietu ieguvēju pusfināla un fināla spēles noritēja piecās izspēlēs, punkts punktā, un jebkurš no pirmā četrinieka varēja pretendēt uz uzvaru.

Uzvarētājs Juris Čūders panākumus daļēji skaidro ar “veiksmīgu izlozi”, taču pamatā tomēr ir paša sniegums un salīdzinoši ilgā spēles un sacensību pieredze. Skvošu Juris Čūders spēlē sešus gadus, kā pats saka, “lai neiesēdētos pie datora”.

Rolands Vācers skvošu spēlēt sācis tieši pirms diviem gadiem, un spēli būtiski uzlabojis pēdējā gada laikā. Kopš Jelgavā ir atklāti “Fitland” skvoša korti, viņš aktīvi iesaistījies te rīkotajos skvoša vakaros. Rolandam Vāceram šīs bija pirmās sacensības, bet par pievēršanos Latvijas mēroga skvoša sacensībām godalgas ieguvējs nav tik pārliecināts. “Netrenējos tik nopietni, skvošoju vairāk savam priekam un veselībai,” teic Rolands Vācers.

Baiba Lulle skvošu ar pārtraukumiem spēlē aptuveni piecus gadus, ir pēdējā Latvijas skvoša čempionāta bronzas medaļas ieguvēja sieviešu līgā, pārstāvējusi Latviju arī Eiropas Nāciju izaicinājuma kausā. Baiba Lulle bija arī Jelgavas 1. skvoša čempionāta iniciatore un rīkotāja.

Pateicoties Ceļu būvniecības sabiedrības “Igate” finansiālajam atbalstam, uzvarētāji un arī ceturtās vietas ieguvējs balvās saņēma teicamas skvoša raketes un skvoša somas, bet arī visi pārējie dalībnieki tika apbalvoti ar skvoša inventāru, “Fitland”, restorāna “Ceplis” un Jelgavā populārā kluba "Četri balti krekli" dāvanu kartēm.

“Ja mēs paši savā pilsētā neko nedarīsim, neatbalstīsim, un tikai gaidīsim, ka atnāks laimes lācis, nekas nenotiks. “Igate” ir atbalstījusi ļoti daudzus sporta veidus un nepārtrauc to darīt arī šajā ekonomiski grūtajā laikā, jo sports un aktīva darbošanās novērš no sliktām domām par apkārt notiekošo. “Iagte” labprāt uzņemtos skvoša krusttēvu lomu arī turpmāk,” teic “Igates” šefs Māris Peilāns, kurš arī pats piedalījās sacensībās un ieguva augsto 6.vietu, paliekot uzreiz aiz pieredzējušā skvošotāja Mareka Šīranta, kuram pašlaik aktuālāka bija gatavošanās maratona skrējienam.

“Sacensības rīkojām apmēram gadu pēc “Fitland” skvoša kortu atklāšanas Jelgavā, lai dotu iespēju savu spēles līmeni pacelt iesācējiem, un daudzi pāris mēnešus praktizējoši spēlētāji tiešām rādīja skatāmu sniegumu. Daudzas spēles bija ļoti sīvas. Prieks, ka sacensībās izdevās pulcēt stiprākos zināmos spēlētājus un iesaistīt sacensībās tajās vēl nespēlējušus sportistus” atzīst B. Lulle, izsakot cerību, ka nākamajās sacensībās dalībnieku skaits būs vēl kuplāks.

Izmantotie resursi:
publicity.lv


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.