Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

10. un 11. novembrī Rīgā norisināsies 16. Latvijas čempionāts skvošā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

10. un 11. novembrī Rīgā norisināsies 16. Latvijas čempionāts skvošā
Ineta Mackeviča un Aleksandrs Pāvulāns. Foto: squash.lv

Latvijas čempionāts notiks Rīgā, Pepsi centrā (Uzvaras bulvāris 10), pulcējot spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus. Tāpat kā iepriekšējos gadus, čempionātā startēs un titulus aizstāvēt grasās vairākkārtējie Latvijas čempioni Aleksandrs Pāvulāns un Ineta Mackeviča, startēs arī citi Latvijas izlases sēlētāji un spēlētājas, tostarp pieaugušo izlasē spēlējušie Latvijas junioru čempioni.

Ineta Mackeviča ir vienīgā Latvijas pfrofesionālā spēlētāja, kura pastāvīgi spēlē profesionāļu turnīros un pašlaik PSA (Profesionālās skvoša asociācijas) reitingā atrodas 69. vietā. Līdz ar Inetas Mackevičas dalību čempionātā sieviešu W1/Open klasi iespējams organizēt kā PSA reitinga turnīru, kas ļaus licencētajām PSA spēlētājām, šajā gadījumā - Inetai Mackevičai, saņemt reitinga punktus. Atbilstoši PSA turnīru prasībām, noteikts arī balvu fonds - 1000 USD, no kuriem 70% saņems uzvarētāja, 20% - 2. vietas, 10% - 3. vietas ieguvēja.

Latvijas valsts simtgades čempionātā startēs 79 spēlētāji - 56 vīrieši un 23 sievietes. Kuplāk pārstāvētā ar 32 dalībniekiem ir M1/Open grupa, kurā tiks noskaidrots valsts čempions, sieviešu W1/Open grupā startēs 14 stiprākās spēlētājas, cīnoties par čempiones titulu. Amatieru M2 grupā startēs 24 spēlētāji, W2 sieviešu grupā - 10 dāmas. Kopā ar pieaugušajiem čempionātā startēs 11 labākie juniori un juniores. Atgādinām, ka čempionāts junioru un senioru kategorijā notika šā gada aprīlī, un arī tajā startēja 79 spēletāji.

"Man ir liels gandarījums, ka uz Latvijas valsts simtgadē notiekošo čempionātu skvošā ir izdevies sapulcināt rekordlielu spēlētāju skaitu - pāri par pusotram simtam dalībnieku, rēķinot dalībniekus aprīlī notikušajā junioru un senioru čempionātā, kā arī gaidāmajā pamatturnīrā. Liela daļa dalībnieku spēlēja čempionātā junioru vai senioru kategorijā un spēlēs arī pamatturnīrā. Tas apliecina, ka pirmais mēģinājums čempionātu šīm kategorijām organizēt ar lielāku laika atstatumu izrādījies veiksmīgs. Prieks arī par lielo dalībnieku skaitu un sastāvu spēcīgākajā M1/Open grupā - visi spēcīgākie, kuriem nav traumas, ir ierindā, turklāt 32 dalībnieki ir puse no Pasaules čempionāta dalībnieku skaita, kas ir Latvijas rekords!" pauž Latvijas Skvoša federācija (LSF) valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs.

Čempionāta grafiki, finālspēļu laiki un čempionāta rezultāti būs uzzināmi LSF mājaslapā SQUASH.LV un Tournamentsoftware. Skatīties sacensības aicināts ikviens interesents un līdzjutējs.

Informāciju sagatavoja:
Raivis Lucijanovs
LSF valdes priekšsēdētājs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja