Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas čempioni skvošā - Pāvulāns un Lulle

Latvijas čempioni skvošā - Pāvulāns un Lulle
Medaļnieces dāmu konkurencē, centrā - Baiba
Lulle. Organizatoru foto

2011. gada 7. un 8. maijā Zelta Boulinga un Skvoša centrā Rīgā notika Latvijas čempionāts skvošā. Jau septīto reizi Latvijas čempionāta zelta medaļas izcīnīja skvoša kortu īpašnieks un treneris Aleksandrs Pāvulāns, bet sievietēm čempiones titulu pirmo reizi izcīnīja “Neatkarīgās Rīta Avīzes” žurnāliste un skvoša trenere Jelgavā Baiba Lulle.

Aleksandrs Pāvulāns finālspēlē ar 3:0 pieveica pašlaik Norvēģijā dzīvojošo Kasparu Purgaili, kurš pērn ierindojās trešajā vietā. Aleksandru Pāvulānu, kuram ir arī pasaules līmeņa spēļu pieredze, Latvijā un Baltijā pārspēt nevienam vēl nav izdevies. Bronzas medeļas vīriešu konkurencē izcīnīja Baltijas skvoša institūta treneri Arnis Tihvinskis, kurš cīņā par bronzas godalgu pārspēja jauno talantu Artūru Peredistiju.

Jelgavniece Baiba Lulle finālspēlē ar 3:0 pārspēja Evu Solovjovu. Tādējādi Baiba Lulle ir izcīnījusi visa kaluma Latvijas skvoša čempionātu medaļas. Bronza otro gadu pēc kārtas Laurai Gaigalai, kas tikpat pārliecinoši pārspēja Viktoriju Smirnovu cīņā par trešo vietu.

Uzvarētāji vīriešiem tika noskaidroti arī attiecīgā reitinga trīs grupās. Uzvaru A grupā pirmo reizi izcīnīja Lauris Rozenvalds, B grupā – Gints Cīrulis, C grupā – Aleksandrs Sautins.

Jau ziņots, ka 30. aprīlī tika noskaidroti arī Latvijas čempionāta uzvarētāji senioru un junioru grupās. Jaunākajā grupā U13 (bērni vecumā līdz 13 gadiem) pārliecinošu uzvaru svinēja rīdzinieks Gvido Jansons, U15 grupā uzvarēja Edvards Stikuts (Rīga), bet par Latvijas junioru čempionu (apvienotā U17/U19 grupa) atkārtoti kļuva Andrejs Sautins (Rīga). Veterāniem grupā virs 35 gadiem nepārspēts palika Arnis Tihvinskis (Rīga), grupā virs 45 gadiem laurus plūca liepājnieks Jānis Jēkabsons.

Latvijas Skvoša federācijas valdes loceklis Raivis Lucijanovs, rezumējot šo čempionātu, izteica gandarījumu par to, ka spēlētāju skaita pieaugums šogad bijis tieši uz junioru rēķina, kas ir laba zīme Latvijas skvoša nākotnei.

Paredzēts, ka 10. Latvijas čempionāts skvošā notiks nākamā gada sākumā, lai gads tiktu iesākts ar gada nozīmīgākajām sacensībām.

Pamatturnīra rezultāti

Sievietes:
1. Baiba Lulle
2. Eva Solovjova
3. Laura Gaigala

Vīrieši Elite Open:
1. Aleksandrs Pāvulāns
2. Kaspars Purgailis
3. Arnis Tihvinskis

A grupa:
1. Lauris Rozenvalds
2. Ivars Liepiņš
3. Māris Logins

B grupa:
1. Gints Cīrulis
2. Viktors Samardaks
3. Sandis Apels

C grupa:
1. Aleksandrs Sautins
2. Kārlis Pekstiņš
3. Aivars Grišulis

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša Federācija


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.