Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Skvošistes "spartiskos apstākļos" nesasniedz Eiropas komandu čempionāta pusfinālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Skvošistes "spartiskos apstākļos" nesasniedz Eiropas komandu čempionāta pusfinālu
Latvijas un Rumānijas izlases pirms savstarpējās cīņas. Foto no Inetas Mackevičas Facebook profila

Latvijas sieviešu skvoša izlasei piektdien Portugālē neizdevās sasniegt pusfinālu Eiropas komandu čempionāta trešās divīzijas turnīrā.

Sacensību vājāko divīziju Latvija, kuras sastāvā ir Ineta Mackeviča, Baiba Lulle un Liene Rieba, ceturtdien iesāka veiksmīgi ar 2-1 pārspējot Rumāniju un Igauniju. Pret Rumāniju latvietēm uzvaras guva izlases līderes Mackeviča un Lulle, uzvaru summā garantējot jau pirms trešā mača, bet pret Igauniju Mackeviča uzvarēja, kamēr Lulle zaudēja, kas nozīmēja, ka viss izšķīrās trešajā mačā - tas izvērtās dramatisks, Riebai uzvarot piektajā geimā ar 12:10.

Tas nozīmēja, ka Latvija sasniedza ceturtdaļfinālu, bet tajā ar 1-2 piekāpās Portugālei. Ļoti pārliecinošu uzvaru guva Mackeviča, bet Lulle un Rieba zaudēja.

Līdz ar to turpmāk latvietes spēlēs par piekto vietu, bet no cerībām iekļūt otrajā divīzijā ir atvadījušās.

Kā ziņo Latvijas izlases dalībniece Lulle, korti ir atvērtā tipa un līdz ar to skvošistēm jāspēlē lielā aukstumā. "Inetas lūgums ļaut spēlēt cimdos un cepurē tika noraidīts," raksta Lulle.

Pērn Eiropas komandu čempionāta trešās divīzijas turnīrs notika Rīgā, dāmu grupā mājiniecēm gūstot sesto vietu, bet vīru sacensībās samierinoties vien ar 16. pozīciju. Šogad vīru turnīrā Latvija nestartē.

Eiropas komandu čempionātā katrā mačā sacenšas 3 dāmas un 4 kungi. Katras komandas spēcīgākais spēlētājs sacenšas ar pretinieku komandas spēcīgāko spēlētāju, 2. numurs ar 2. utt. Uzvarētājkomanda tiek noteikta, summējot visu dalībnieku spēļu rezultātus. Turnīra pirmo divu vietu ieguvējas iegūs tiesības spēlēt otrajā divīzijā. Pasaules ranga 64. vietā esošā liepājniece Mackeviča savā karjerā šajā turnīrā zaudējusi tikai vienā mačā, šo neveiksmi ciešot pērn Rīgā.