Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

"Riga Junior Open" noslēdzies

Andrejs Siliņš

29. martā Rīgā "Zelta Boulinga" centrā norisinājās starptautiskais junioru turnīrs skvošā „Riga Junior Open”, kurā uzvaras laurus plūca Andero Mardo no Igaunijas (U-19) un Aleksandrs Kostevičs no Ukrainas (U-15).

Šāds turnīrs ar citu valstu junioru dalību Latvijā tika organizēts pirmo reizi. Turnīra organizētāji atzīst, ka ierosmi šāda turnīra organizācijai smēlušies no citu valstu pieredzes, kad vienlaicīgi un vienuviet notiekošos turnīros piedalās gan vecāki, gan bērni.

Junioru turnīrā piedalījās 18 dalībnieki no trīs valstīm, kuri sacentās divās grupās. Par uzvarētājiem kļuva Andero Mardo no Igaunijas (U-19) un Aleksandrs Kostevičs no Ukrainas (U-15). Īpaši gribas uzteikt trīs turnīra sieviešu kārtas pārstāves – Megiju Grantu, Lieni Riebu un Anastasiju Spivaku, kuras uzrādīja lieliskus rezultātus un cīņas sparu savas grupas spēlēs pret puišiem.

Riga Junior Open sacensību rezultāti U-19 un U-16 grupās.

Vieta Sportists Valsts - Vieta Sportists Valsts
1. Andero Mardo Igaunija- 1. Olexandr Kostevych Ukraina
2. Artūrs Lundbergs Latvija - 2. Andrejs Sautins Latvija
3. Mārtiņš Lopačinskis Latvija - 3. Anastasiya Spivak Ukraina
4. Ģirts Gotters Latvija - 4. Evgeny Pogrebnyak Ukraina
5. Megija Granta Latvija - 5. Dmitro Pogrebnyak Ukraina
6. Mairis Štrauss Latvija - 6. Matīss Grietēns Latvija
7. Dainis Bleidels Latvija - 7. Mykhaylo Lazarenko Ukraina
8. Kārlis Pekstiņš Latvija - 8. Marks Begens Latvija
9. Aleksandrs Ivanovs Latvija - 9. Liene Rieba Latvija

„Tajā pašā nedēļas nogalē notikušajā starptautiskajā senioru skvoša turnīrā „Madona Squash Masters 2008” sacentās skvoša spēlētāji no dažādām valstīm, kuri Rīgā bija ieradušies kopā ar savām ģimenēm. Tā bija lieliska iespēja apvienot šos abus pasākumus, lai sniegtu iespēju mūsu jauniešiem sacensties ar saviem vienaudžiem no citām valstīm, lai popularizētu skvošu ģimeņu vidū un vienkārši sagādātu svētkus visiem skvoša spēles cienītājiem”, informē turnīra “Riga Junior Open” direktors Arnis Tihvinskis.

Abos iepriekš pieminētajos turnīros šogad piedalījās veselas ģimeņu dinastijas: Aleksandrs Kostevičš 35+ klasē un viņa jaunākais dēls Aleksandrs Kostevičs U-15 klasē, kā arī Oļegs Pogrebņaks (35+) un viņa dēls Dmitrijs (U-15), kuri kopā ar savām ģimenēm bija atbraukuši no Dņepropetrovskas un Kijevas. Turnīros piedalījās arī ģimeņu paaudzes no Latvijas: Jānis Gotters (45+) ar dēlu Ģirtu (U19), Aleksandrs Sautins (35+) ar dēlu Andreju (U15). Paši aktīvākie līdzjutēji pie kortiem, kuros spēlēja juniori, bija viņu vecāki, kuri pārtraukumos ar profesionāliem padomiem un labiem vārdiem uzmundrināja savas atvases.

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā organizatori un Latvijas Skvoša federācijas pārstāvji izteica vēlmi arī nākamajā gadā organizēt šos divus turnīrus vienlaicīgi. Visi klātesošie šo paziņojumu uztvēra ar aplausiem.

Visi “Riga Junior Open” dalībnieki saņēma turnīra piemiņas diplomus un fotogrāfijas. Latvijas Skvoša federācija izsaka pateicību turnīra sponsoriem: skvoša inventāra un apģērba ražotājiem – firmām Karakal un Pointfore, reklāmas aģentūrai “Leone”, interneta portālam one.lv un videogaga.lv, Nacionālajam Sporta Portālam eSports.lv, laikrakstam “Neatkarīgā Rīta avīze”, kā arī “Celtniecības plēvju centram”.

Informāciju sagatavoja:
Liene Maurīte, Latvijas Skvoša federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-03 14:55, pirms 16 gadiem
Demar skatoties kura vieta skovsh nevar parsist tenisu enri kortos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-03 18:57, pirms 16 gadiem
Prieka par 4. vietu nav nekāda, bet vismaz bildē esmu ticis.

     [+] [-]

, 2008-07-20 10:08, pirms 16 gadiem
norm'ali

     [+] [-]

, 2008-07-20 10:09, pirms 16 gadiem
kaut kas iet uz priekshu

     [+] [-]

, 2011-02-21 03:03, pirms 13 gadiem
loti normali