Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas un Igaunijas skvoša izlases sacentīsies 5. aprīlī

Latvijas un Igaunijas skvoša izlases sacentīsies 5. aprīlī
Latvijas un Igaunijas skvošisti vienkopus

Ceturtdien, 5. aprīlī, Rīgā, Zelta Boulinga un skvoša centrā no plkst. 18:30 notiks ikgadējās Latvijas - Igaunijas skvoša izlašu sacensības. Par ceļojošo kausu sacentīsies abu valstu vīriešu un sieviešu izlases.

Šī būs piektā reize, kad par kausu savā starpā cīnīsies labākie Latvijas un Igaunijas skvošisti. Pašlaik kauss atrodas Latvijā, kur, cerams, tas paliks arī šogad, neraugoties uz igauņu pausto apņēmību uzvarēt pēc divu gadu pārtraukuma, cer Latvijas izlases kapteinis Aleksandrs Pāvulāns, kurš šajā starpvalstu cīņā nav zaudējis nevienu spēli.

Latvijas izlasi sievietēm pārstāvēs Ineta Mackeviča, Baiba Lulle, Eva Solovjova. Vīriešiem pagaidām zināmi četri spēlētāji: Aleksandrs Pāvulāns, Kaspars Purgailis, Arnis Tihvinskis, Marģers Zeitmanis, bet par piekto ceļazīmi četri spēlētāji vēl cīnīsies otrdien. Igaunijas spēlētāju sastāvs kļūs zināms īsi pirms spēlēm.

Latvijas un Igaunijas skvoša sacensības norit kopš 2008. gada, kad abas izlases nospēlēja neizšķirti. 2009. gadā pārliecinoši uzvarēja igauņi, bet divus nākamos gadus ievērojami pārāki jau bija Latvijas spēlētāji.

Sacensības vienu gadu notiek Latvijā, otru - Igaunijā, komandā 2008. gadā spēlēja četri vīrieši un divas sievietes, bet kopš 2009. gada pieci vīrieši un trīs sievietes. Katras valsts spēlētājs izspēlē vienu spēli līdz trīs geimu uzvarai ar atbilstošā ranga otras valsts spēlētāju.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša federācija


Baiba Lulle un Jānis Plūme. Foto: Latvijas Skvoša federācija

Vīriešiem jauns Latvijas čempions skvošā, sievietēm ceturtais tituls Lullei

Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā skvošā pirmo reizi par uzvarētāju kļuvis ķekavietis Jānis Plūme, savukārt, ceturtais čempiones tituls tika jelgavniecei Baibai Lullei.
Publicitātes foto.
4

Mackeviča: "Skvošs sen bija pelnījis būt olimpiskajās spēlēs, tas ir interesantāks par tenisu"

Pēc Starptautiskā olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma šā mēneša vidū pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē skvošs ir iekļauts šajās pasaules lielākajās sacensībās, debitējot olimpiskajās spēlēs 2028. gadā Losandželosā. Par šādu lēmumu ir sajūsmā skvoša sabiedrība, ieskaitot arī vienīgo Latvijas profesionālo skvoša spēlētāju Inetu Mackeviču.
Foto: Latvjias Skvoša federācija.

Latvijas federācijas skvoša reitinga turnīrā uzvar Maļarenko, Lucijanovs un Novickis

Latvijas Skvoša federācijas reitinga turnīrā “Fitland Open 2023” sieviešu grupā nepārspēta palika juniore Anne Maļarenko, M1 grupā uzvarēja Aivars Lucijanovs, bet M2 grupā pirmo vietu ieguva Rihards Novickis.