Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

Ventspils Piedzīvojuma parka pusmaratons jau sestdien, 22. jūnijā

Jau šīs nedēļas nogalē, 22.jūnijā, notiks Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons ar galveno startu plkst.15:00, kad ar lielgabala šāvienu trasē mēroties spēkiem dosies gan pusmaratona, gan desmit un piecu kilometru skrējienu dalībnieki, kuriem sekos nūjotāji. Lai sportiskā gaisotnē pavadītā nedēļas nogale Ventspilī ikvienam dalībniekam un atbalstītājam būtu pozitīvu emociju un prieka pilna un lai maksimāli izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, šeit īsumā ir apkopota pati svarīgākā informācija

• Trase. Pusmaratona distanci veido 4 vienādi 5,274 km gari apļi pa pilsētas ielām. NIKE tautas klases 10,55km skrējiena distanci veido divi vienādi 5,275 km gari apļi, savukārt satelītskrējiena dalībniekiem un nūjotājiem būs jāveic tikai viens aplis. Trasē būs izvietotas kilometru atzīmes. Lai uzmundrinātu skrējējus un iesildītu līdzjutējus, septiņos trases punktos ir sagatavota īpaša kultūras programma, tāpēc vientuļi nebūs pat pusmaratona skrējējiem, kuri 28 reizes tiks īpaši izklaidēti un iepriecināti. Tostarp trijos no septiņiem punktiem dalībniekus priecēs bungu ritmi, kas sportistu atzinību izpelnījās jau iepriekšējos gados.

• Tempa turētāji. Arī šogad sadarbībā ar VSK Noskrien, pusmaratonistiem būs iespēja izmantot tempa turētāju palīdzību, kuru plānotie finiša laiki ir 1h35min, 1h50min un 2h. Tempa turētāju komanda būs tērpta koši oranžos kreklos un, kā jau ierasts, katram būs piestiprināts balons. Tempa turētāji nodrošinās vienmērīgu skrējiena tempu visas distances garumā, katru kilometru skrienot aptuveni vienādā ātrumā un finišējot maksimāli tuvu plānotajam laikam.

• Lūdzam ierasties savlaicīgi! Tā kā skriešanas svētki Ventspilī tiks atklāti jau plkst.12:00 ar bērnu skrējiena startu 3 grupās - atsevišķi meitenēm un puišiem, ielas STARTA/ FINIŠA zonas tuvumā tiks slēgtas jau plkst.11:30. Tāpēc sportistiem, kas uz sacensībām plāno ierasties ar privātajiem transporta līdzekļiem un vēlas noparkoties pavisam tuvu Piedzīvojumu parka teritorijai, jāierodas savlaicīgi. Organizatori mudina arī pārējos dalībniekus ierasties un reģistrēties vismaz 1 stundu pirms plānotā starta laika, tādejādi izvairoties no nevajadzīga pirmstarta stresa un steigas, atvēlot pietiekami daudz laika, lai pārģērbtos, iesildītos un sagatavotos skrējienam. Darbosies mantu glabātuve.
Visa trase un saistītās ielas tiks slēgtas plkst.14:30. Ar sacensību trases shēmu var iepazīties:http://www.pusmaratons.lv/lv/trase/ .

• Brīdinām par ceļa remontiem! Ceļa posmā Rīga – Ventspils rit ceļa remontdarbi, satiksmes plūsma ir ierobežota ar pagaidu luksoforiem, tāpēc rekomendējam ieplānot papildus 30 minūtes braucienam.

• Pirtis. Sacensību epicentrā - Piedzīvojumu parka teritorijā, sportistiem tūliņ pēc finiša sasniegšanas būs iespēja atjaunot spēkus un atslābināt pēcsacensību nogurušos un saspringtos muskuļus divās relaksējošās pirtīs. Tāpēc neaizmirstam līdzās skriešanas apaviem ielikt somā „pirtošanās ekipējumu”.

• Atrakcijas. Kamēr vecāki pārbaudīs savus spēkus garākās distancēs, bērni sestdien varēs deldēt enerģiju 1188 piepūšamajā atrakcijā turpat Piedzīvojumu parka teritorijā. Šī atrakcija būs bez maksas. Savukārt plašais Piedzīvojumu parka atrakciju klāsts dalībniekiem sacensību dienā tiks piedāvāts par īpašām cenām – ar 50% atlaidi. Ar atrakcijām var iepazīties: Pakalpojumu saraksts | Piedzīvojumu Parks

• „Afterparty” Pludmales akvaparkā. Sākot no plkst.20:00 visi izturīgie skrējēji un viņu atbalstītāji tiek mīļi gaidīti ballītē Pludmales akvaparkā, lai vēlreiz dalītos savās emocijās, pārdzīvojumos un pārdomās par Ventspils ielās pavadīto laiku. „Welcome” dzēriens no Aldara, Ventspils labākie dīdžeji no KISS CLUB, slaidu šovs par dienas notikumiem, 3 pirtis, ūdensatrakcijas, džakuzi, pludmales volejbols, soda metienu turnīrs, pusnaktī 50kg speciālā sacensību torte – viss, lai vakars būtu emocijām spilgts un īpašs. Ieejas maksa - LVL 1,00.

„Karsta” diena! 22.jūnijs solās būt sportiskiem notikumiem piepildīta diena ar pelnītu atpūtu dienas izskaņā. Par to ikviens interesents var pārliecināties, iepazīstoties ar sacensību norisi Ventspils Piedzīvojumu parkā:
10:00–14:30 Reģistrācija, numuru un čipu saņemšana
12:00 Starts bērnu skrējienam
13:30 Bērnu skrējiena apbalvošana
13:50 Cilvēku aleju izveide sadraudzības skrējienam
14:00 Starts sadraudzības skrējienam ar bērniem ar īpašajām vajadzībām
14:45 Elites sportistu izvešana uz startu
14:55 Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga uzruna
15:00 Pusmaratona, NIKE tautas klases 10,55km skrējiena, 5,3km skrējiena un
nūjošanas starts ar īpašo pils lielgabalu
15:15 Satelītskrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar tradicionālajiem Līgo vainagiem
15:30 NIKE tautas klases 10,55km skrējiena uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem
15:30-17:00 Vokālas grupas „Rasa” sveiciens visiem klātesošajiem
16:03 Pusmaratona uzvarētāja sagaidīšana ar Līgo vainagiem
15:00–18:00 Septiņos trases punktos īpaša kultūras programma skrējēju uzmundrināšanai un
līdzjutēju iesildīšanai
15:30–18:00 Bezmaksas aukstā zupa, auzu pārslu putra visiem sacensību dalībniekiem
17:30 Pusmaratona pēdējā dalībnieka finišs
17:40 Apbalvošanas ceremonija
20:00 Afterparty Pludmales akvaparkā, Medņu ielā 19