Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

"Skrien Latvija" seriālā Liepāju nomainīs Jelgava

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Skrien Latvija" seriālā Liepāju nomainīs Jelgava
"Skrien Latvija" preses konference
Foto: Andris Mačāns

14. martā ar preses konferenci tirdzniecības parkā "Alfa" tika atklāta skriešanas seriāla "Skrien Latvija" ceturtā sezona. Tāpat kā pirms gada, "Skrien Latvija" sezona sāksies ar Rēzeknes pusmaratonu, kas šogad norisināsies 6. aprīlī, informē organizatori.

Šogad Rēzeknē būs jauna trase, turklāt piecu apļu vietā šoreiz būs jāskrien četri. Rēzeknes posma organizators Edgars Kļaviņš atklāja, ka trase būs ļoti līdzīga tai, kāda bija pašā pirmajā Rēzeknes pusmaratonā, kas notika pirms diviem gadiem, kad rēzeknieši vēl nebija "Skrien Latvija" sastāvā.

"Gribējām, lai skrējiens noritētu arī pa pilsētas centrālo ielu un skrējējiem būtu iespēja skriet arī gar Latgales vēstniecību," sacīja Kļaviņš. "To, ko mēs remontdarbu dēļ nevarējām atļauties pirms gada, varam atļauties tagad. Starts būs pie kultūras nama. Trase būs līdzīga kā pašā pirmajā pusmaratonā ar nelielu pagarinājumu, un noritēs četros apļos. Protams, kā jau Rēzeknē, neiztiks bez kalniem, bet lielais kalns, kas bija pirms gada, šoreiz gan trasē nebūs iekļauts. Būs arī īpaša vērtēšanas grupa "Ģimenes formula", kurā varēs piedalīties divi laulātie un vismaz viens bērns. Vienam būs jāskrien pusmaratona distance, otram 10 kilometri, bet trešajam 5.27 kilometri vai bērnu distance. Jāpiebilst, ka šogad atšķirsies medaļu dizains."

"Sportlat" vadītājs Gundars Upenieks, kurš vienlaikus ir arī Rīgas (Biķernieku) pusmaratona organizators norādīja, ka Biķernieku posmā izmaiņu nebūs, taču sezonā kopumā lielāks akcents tiks likts uz "Nike" 10 kilometru distanci. Katrā posmā starp šīs distances veicējiem tiks izlozēti trīs skrējēji, kas tiks pie "Nike" apaviem, bet viens no finišējušajiem tiks pie dāvanu kartes 1000 eiro apmērā.

Sezonas trešais posms notiks Ventspilī. "Pilsēta ar rītdienu" pusmaratonu rīkos jau piekto gadu un šoreiz tas būs arī Latvijas čempionāts pusmaratonā. Andris Valerts atklāja, ka pirms neilga laika dalību sacensībās solījusi Latvijas rekordiste pusmaratonā un maratonā Jeļena Prokopčuka, tāpēc, iespējams, startēs arī Gabriels Kimani Maina, kurš pirms gada izstājās, bet šogad gatavs skriet stundā un trīs minūtēs. Berlīnes maratonā, kur Maina bijis tempa turētājs, distances pirmo pusi viņam izdevies veikt tādā tempā.

Diemžēl tikai pirms pāris dienām par izstāšanos no "Skrien Latvija" paziņoja Liepājas pusmaratona organizatori, tāpēc Liepājai nācies meklēt aizstājēju, kas arī atrasta – sezonas ceturtais posms notiks Zemgales pilsētā Jelgavā. Pusmaratons notiks arī Liepājā, taču ārpus "Skrien Latvija" ieskaites, turklāt, ja vien liepājnieki nemainīs datumu, tad vienā dienā ar Jelgavas pusmaratonu – 19.jūlijā. Gundars Upenieks neslēpa, ka ieinteresētas pievienoties "Skrien Latvija" seriālam bijušas arī citas pilsētas, piemēram, Aizkraukle un Ogre. Ar Jelgavas pievienošanos pirmoreiz "Skrien Latvija" aptvers gan visus četrus novadus, gan galvaspilsētu Rīgu.

Kuldīgas pusmaratonā, kas notiks jau devīto reizi, šoreiz trase būs tāda pati kā pirms gada ar startu un finišu estrādē. Tiesa, šauro un līkumainu ielu dēļ, noteikts dalībnieku skaita ierobežojums – pieteikties varēs 3000 dalībnieku, pēc tam reģistrācija tiks slēgta.

Valmieras posma organizatori savukārt plāno, ka šogad maratona un pusmaratona sacensības sāksies agrāk, lai finišu visu distanču skrējēji varētu sasniegt salīdzinoši vienlaikus.

Nedaudz mainīta būs Siguldas pusmaratona trase – tas noticis pēc pilsētas domes aicinājuma. Starts un finišs būs turpat, taču nenāksies skriet pa centrālajām ielām, lai tās nenoslogotu un netraucētu pilsētas viesiem, kas oktobrī ir lielā skaitā. Tāpat, kā citus gadus, distances gaitā skrējējiem pavērsies skats uz Gaujas senleju.

Vēl jāpiebilst, ka pirms katra no posmiem norisināsies "Nike Running" skriešanas treniņi, bet katrā posmā skrējējiem palīdzēs "VSK Noskrien" tempa turētāji.

"Skrien Latvija" 2014.gada sezonas posmi
06.04. Rēzekne
27.04. Rīga (Biķernieki)
15.06. Ventspils
19.07. Jelgava
09.08. Kuldīga
21.09. Valmiera
11.10. Sigulda

Izmantotie resursi:
www.skrienlatvija.lv