Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1593, Did:0, useCase: 3

"Skrien Latvija" Rēzeknē: Lina skrējusi ar rezervi, Bērziņu pārsteidzis kāpums

Jānis Pārums

"Skrien Latvija" Rēzeknē: Lina skrējusi ar rezervi, Bērziņu pārsteidzis kāpums
Priekšgalā Dace Lina
Foto: Rēzeknes TAC

Sestdien tika aizvadīts "Skrien Latvija" sezonas pirmais posms Rēzeknes pusmaratons, kurā sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja olimpiete Dace Lina, savukārt vīru konkurencē otro vietu aiz lietuvieša Mindauga Viršila ieņēma kuldīdznieks Kristaps Bērziņš. Portālam Sportacentrs.com abi dalījās iespaidos par ne tais vienkāršākajos apstākļos noritējušo posmu.

"Šogad esmu nolēmusi aktīvi piedalīties "Skrien Latvija" posmos. Tas ir jauns izaicinājums un mērķis, jo līdz šim tā pa īstam neesmu skrējusi un domājusi par kopvērtējumu šajā seriālā. Tagad pārstāvu komandu "Veikals Maratons/Asics", kas arī mani motivē," atzina Dace Lina.

"Jau iepriekš biju izlēmusi, ka Rēzeknē startēšu. Biju gatavojusies, bet zināju, ka šajā posmā jāskrien ar rezervi – ārā tomēr bija pavēst, skrienot aukstumā organisms var reaģēt dažādi. Trasi nebiju pētījusi, vien pirms skrējiena daži pabrīdināja, ka piecreiz būs jāpārvar kāpums. Neskrēju uz konkrētu rezultātu, bet esmu apmierināta. Šogad sezona ir saplānota, nākamais starts Biķernieku pusmaratonā. Ne visos posmos sanāks skriet pusmaratonu, Ventspilī un Liepāju plānoju skriet īsāku distanci," piebilda skrējēja.

"Tā kā šis man bija pirmais pusmaratons šosezon, tad īsti nezināju cik ātri būšu spējīgs skriet. Sacensību rītā sajūtas arī nebija tās labākās, jo nebiju labi izgulējies, nāca miegs un likās, ka enerģija pietiks tikai pirmajiem apļiem. Sākot skrējienu, pārsteidzoši, sajūtas bija ļoti labas un izdevās labs skrējiens. Šis man ir trešais labākais rezultāts pusmaratona distancē, esmu apmierināts ar to. Izcīnītā otrā vieta man bija diezgan liels un negaidīts pārsteigums. Apskatot pieteiktos dalībniekus, domāju, ka labākajā gadījumā varu ieskriet sešiniekā. Vairāki labi skrējēji šoreiz nepiedalījās un vēl citus apsteidzu, kuriem iepriekš biju zaudējis, rezultātā sasniedzu otro vietu, kas arī ir mana augstākā vieta "Skrien Latvija" posmos," atzina Kristaps Bērziņš, norādot par uzvaru viņam diez vai bija izredzes pacīnīties.

Skrējējs norādīja, ka trase nav pateicīga personisko rekordu sasniegšanai: "Domāju, ka šādā trasē sasniegt personīgo rezultātu ir diezgan neiespējami, kaut arī sākumā tāda doma bija prātā, līdz brīdim, kad sanāca skriet pret kāpumu. Rēzeknē skrēju pirmo reizi un biju tikai dzirdējis, ka trasē ir kāpumi, bet šis mani pārsteidza. Skrienot pret šo kāpumu kājas diezgan ātri kļuva smagas un ātrums arī krietni samazinājās un pēc tam atkal sākt skriet ātri vairs nebija viegli. Domāju, ja būtu bijusi līdzena trase, tad personisko rekordu būtu sasniedzis."

Trase gan kuldīdzniekam patikusi, neskatoties uz to, ka bijusi sarežģīta: "Trase man patika, manuprāt, pieci apļi priekš pusmaratona distances ir nedaudz par daudz, bet Rēzeknē tā nelikās. Daudz atbalstītāju trases malās un trasē visu laiku arī bija redzami citi skrējēji, kas uzmundrināja un deva papildus motivāciju. Šī varētu būt grūtākā pusmaratona trase Latvijā, ja ne grūtākā, tad ar visizteiksmīgāko reljefu noteikti."

Kristaps Bērziņš distancē. Foto: Rēzeknes TAC

"Laika apstākļi bija pārsteigums visiem, jo šādu pusmaratonu Latvijā ir piedzīvojis tikai retais. Skriešanai laiks bija diezgan ideāls, varbūt vējš bija nedaudz par lielu, tomēr vēja virziens bija diezgan pateicīgs, jo pret kalnu lielākoties sanāca skriet pa vējam. Gaisa temperatūra varēja būt par dažiem grādiem augstāka, bet nesūdzos, jo siltā laikā man ir ievērojami grūtāk skriet," piebilda Bērziņš, ka visticamāk piedalīsies visos "Skrien Latvija" posmos.