Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies otrs ZZ Čempionāta Vidzemes pusfināls

Andrejs Siliņš

28. aprīlī Cēsu sporta hallē noslēdzās otrs ZZ Čempionāta Vidzemes novada pusfināls, kur skolnieki sacentās dažādās disciplīnās. Sportisko garu uzturēt palīdzēja Ufo, Zelta Zivtiņas seriāla varoņi, Liene Šomase un pasaules labākais aukliņlēcējs Badijs Lī (ASV). Katrā klašu grupā tika noskaidrotas divas klases, kas dosies uz lielo finālu 31. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā.

6. – 8. klašu grupā otro vietu izcīnīja Mazozolu pamatskolas 8. klase, savukārt spēcīgākie otrajā Vidzemes pusfinālā bija Ikšķiles vidusskolas Draudzīgā aicinājuma 8.c klase. 10. – 11. klašu grupā labākie šajā posmā bija Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas (DACVĢ) 11.b klase, viņiem sekoja mājinieki Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.d klase. Visas šīs klases saņēma čemodānus pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas, kā arī ZZ Čempionāta krekliņus un kliņģerus. Bez balvām nepalika arī trešo vietu ieguvēji.

„Čempionāts bija super! Sacensības mūs satuvināja, daudzi šodien pameta savas nodarbes, lai tik ātrāk atnāktu. Nākamgad šo pasākumu noteikti vajag atkārtot.” prieku par uzvaru pauda bija DACVĢ 11.b klases kapteine Linda Plētiena.

Specbalvas par vislabāko noformējumu šajos posmos saņēma Aizkraukles novada ģimnāzijas 7.c klase un Madonas Valsts ģimnāzijas 11.c klase. E.Kauliņa Lielvārdes vidsusskolas 8.b klase un Gulbīša vidusskolas 10. klase klases sagatavotie mājasdarbi – saukļi tika atzīti par labākajiem. Arī šo klašu skolēni saņēma labumus no Zelta Zivtiņas.

Sākot ar 2.maiju, LTV7 pl.13.00 varēsiet sekot līdz ZZ Čempionāta spilgtākajiem reģionālo pusfinālu mirkļiem un jauniešu sportiskajam azartam, visai klasei cenšoties izcīnīt ceļa zīmi uz finālu Rīgā 31.maijā Vērmanes dārzā. Savukārt ZZ Čempionāta Vidzemes pusfinālu varēsiet vērot 16.maijā, plkst.13, LTV7, raidījumā “Rādi klasi!”.

Cēsīs ar savu klātbūtni sacensības pagodināja Cēsu pilsētas izpilddirektors Jānis Rozenbergs, kas pauda atbalstu Avantis un Zelta Zivtiņas sarīkotajām aktivitātēm un palīdzēja apbalvot jaunos sportistus. Šis posms pulcēja 714 dalībnieku. ZZ Čempionāts turpināsies jau šodien, 29. aprīlī Daugavpilī. Pirmais Latgales pusfināls notiks Bērnu un Jaunatnes Sporta skolas zālē (Smilšu iela 92).

Festivālu „ZZ Čempionāts – Rādi klasi!” organizē: jauniešu organizācija „Avantis” un Latvijā populārākā priekšapmaksas karte „Zelta Zivtiņa”. Festivāla mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.
Paralēli šīm sacensībām šogad norit arī Zelta Zivtiņas SMS ātrrakstīšanas čempionāts sadarbībā ar Nokia, kura aicināts piedalīties ikviens. Katrā posmā ir iespēja balvās laimēt jaunu mobilo telefonu un aksesuārus no Nokia, kā arī kvalificēties finālam, kurā būs iespēja cīnīties par galveno balvu - 1000 latiem.

Vairāk informācijas: zzcempionats.lv