Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Vēl šonedēļ LSPA turpinās studentu uzņemšana pilna laika studijām

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Vēl tikai šonedēļ – līdz 24. jūlija, pulksten 16:00, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) turpinās studentu uzņemšana un dokumentu pieņemšana pilna laika klātienes bakalaura programmās „Sporta zinātne” un „Fizioterapija”. Šogad reflektantiem ir iespēja pretendēt uz vienu no vairāk nekā 100 valsts budžeta apmaksātajām studiju vietām programmā „Sporta zinātne”, bet programma „Fizioterapija” reflektantiem ir pieejama tikai par maksu.

Pirmajā pieteikumu reģistrācijas nedēļa, studijām LSPA pieteikušies 176 studētgribētāji, kas ir par 26 reflektantiem mazāk nekā pērn, informē LSPA Uzņemšanas komisijas atbildīgā sekretāre Austra Kurkinaite. Līdz 17. jūlija pēcpusdienai studijām "Sporta zinātnē" saņemti 117 topošo studentu pieteikumi, bet "Fizioterapijā" 60 pieteikumi.

Bakalaura programmā „Sporta zinātne” šobrīd īpaši populāras ir kvalifikācijas programmas -sporta veida vecākais treneris un vadītājs sporta jomā, tām seko sporta skolotāja un rekreācijas speciālista kvalifikācija.
Īpaši lielu interesi topošie LSPA studenti izrāda par iespēju iegūt trenera kvalifikāciju fitnesā, florbolā, airēšanā un vieglatlētikā.

LSPA gan bakalaura, gan maģistrantūras studijās darbojas rotācijas princips, kura ietvaros katru semestri notiek studiju sekmju izvērtēšana, un valsts budžeta vietas tiek labākajiem studentiem. Līdz ar to, iestājoties maksas studiju vietā un studējot ar labām sekmēm, studentam ir iespējas mācības turpināt budžeta vietā.

Reģistrācija pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās – „Sporta zinātne” un „Fizioterapija” ar specializāciju sporta jomā notiek līdz 24. jūlijam LSPA centrālajā ēkā Rīgā, Brīvības gatvē 333, 1.stāvā, darbdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00, līdzi ņemot uzņemšanai nepieciešamos dokumentus. Par dokumentu noformēšanu un reģistrāciju studijām jāmaksā – 21 Euro.

Papildus informācija par jauno studentu uzņemšanu un dokumentu iesniegšanu pamatstudijām atrodama: uznemsana.lspa.lv .

„Sporta zinātnes” studiju programmas aptver vairāk nekā 50 sporta veidus un to mācīšanas metodikas apguvi. Turklāt, pabeidzot četru gadu bakalaura studijas „Sporta zinātnē”, tiek iegūtas uzreiz divas specialitātes. Piemēram, sporta skolotājs un treneris vai sporta skolotājs un menedžeris, vai rekreācijas (fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā) speciālists un treneris. Iespējamas arī citas kvalifikāciju kombinācijas.

Kā atsevišķa bakalaura studiju programma tiek piedāvāta „Fizioterapija”, kurā absolventi iegūst profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju „Fizioterapeits” ar specializāciju sporta jomā. Šī profesija Latvijā vēl ir salīdzinoši jauna, bet kļūst gadu no gada pieprasītāka. Tāpēc Akadēmija nopietni strādā pie programmas pilnveides un studiju virziena tālākas attīstības.

Atgādinām, ka Izglītības un zinātnes ministrija akreditējusi visus LSPA studiju virzienus. Līdz ar to esošie un topošie LSPA studenti, absolvējot Akadēmiju, garantēti saņems valsts un starptautiski atzītus augstākās izglītības diplomus.

LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209
ilze.ake@lspa.lv