Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

"Sportiskākās klases" titulu iegūst pieci klašu kolektīvi

Jānis Pārums

Jau otro gadu a/s "Hansabanka" sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas skolu sporta federāciju rīkoja konkursu "Sportiskākā klase".

Konkursa mērķis bija noteikt šī titula ieguvējus sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas klašu grupās.

Konkursa trīs kārtas notika no 1.februāra līdz 28.aprīlim. Spēkiem mērojās 304 klases no 161 Latvijas skolas. Rezultātā ir noskaidroti pieci „Sportiskākās klases” titula ieguvēji. Sākumskolas (1.-4.kl.) un vidusskolas (9.-12.kl.) grupā ir divas uzvarētājklases, bet pamatskolas (5.-8.kl.) grupā viens uzvarētājs.

Ļoti sīvā konkurencē sākumskolas grupā „Sportiskākās klases” titulu atkārtoti izdevies izcīnīt Madonas rajona Kalsnavas pamatskolas 3.klasei, kuri to ieguva arī 2007.gadā būdami 2.klases skolēni. Kalsnaviešu uzvarai pievienojusies arī Rīgas rajona Ādažu vidusskolas 4a klase. Skolēni balvā saņems ekskursiju uz Olimpisko sporta centru Rīgā.

Kalsnavas pamatskolas 3.klases audzinātāja Ilze Stikāne stāstīja: „Šogad mums bija dubults uzdevums – neko no pagājušā gada aktivitātēm neatkārtot. Atkārtojām tika bērniem iepatikušos pasākumu kopā ar vecākiem un galda spēļu nedēļu.”

„Šogad mums vislabāk patika klases organizētās paralimpiskās sporta spēles klasei, kurā mācās bērni ar īpašām vajadzībām un simboliskais olimpiskās lāpas stafetes skrējiens apkārt Kalsnavai kopā ar vecākiem un skolotājiem,” iespaidos dalījās Stikāne.

„Dubultuzvara „Sportiskās klases” konkursā bija iespējama tikai pateicoties mūsu bērnu atsaucīgajiem vecākiem un brīnišķīgajam sporta skolotājam Andrim Kupčam,” uzsvēra skolotāja.

Sākumskolas (5.-8.kl.) grupā uzvarētāja laurus plūc Balvu rajona Briežuciema pamatskolas 8.klase, kura 13.jūnijā dosies ekskursijā uz Ventspili un apmeklēs Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju.

Savukārt, a/s „Hansabanka” dāvāto ekskursija uz Lietuvu, kļūstot par basketbola kluba "Lietuvas Rytas" īpašajiem viesiem, saņems vidusskolas (9.-12.kl.) „Sportiskākās klases” – Cēsu valsts ģimnāzijas 12b klase un Ogres 1.vidusskolas 9c klase.

Visas piecas „Sportiskākās klases” kopā būs redzamas sestdien – 24.maijā, pulksten 12:30 pie Olimpiskā sporta centra (Rīgā, Grostonas ielā 6b), kur Latvijas Olimpiskā komiteja kopā ar a/s „Hansabanka” organizēs „Latvijas Olimpisko dienu. 2008” ar plašu sporta aktivitāšu programmu. Tajā piedalīsies arī mūsu titulētākie olimpieši - Igors Vihrovs (zelts, 2000.gada Olimpiskajās spēlēs Sidnejā), Jevgēnijs Saproņenko (sudrabs, 2004.gada Olimpiskajās spēlēs Atēnās), Vadims Vasiļevskis (sudrabs, 2004.gada Olimpiskajās spēlēs Atēnās) un citi labi pazīstami sportisti.

Konkursa „Sportiskākā klase” žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Pekinā Žoržs Tikmers pēc uzvarētāju paziņošanas atzīmēja konkursā iesaistīto pedagogu – klases audzinātāju un sporta skolotāju darbu: „Nedrīkst aizmirst pedagogu lomu šajā konkursā, jo neviens cits, izņemot skolotājus, nespēj motivētu klases kolektīvu trīs mēnešus sportot, veidot pozitīvu attieksmi pret veselīgu dzīvesveidu, kā arī sistemātiski atskaitīties par veiktajām aktivitātēm. Paldies Jums visiem par nesavtīgo un radošo pieeju savam darbam! Īpaši vēlos pateikties Kalsnavas pamatskolas 3.klases audzinātājai Ilzei Stikānei un sporta skolotājam Andrim Kupčam.”

Jau informējām, ka arī šogad konkursa rīkotāju galvenais mērķis bija veicināt jauniešu nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm un palielināt sporta nodarbību apmeklējumu skolā.

Konkursa trīs kārtās spēkiem mērojās:

• 1.- 4. klašu grupā - 89 klases no 62 skolām.
• 5.- 8. klašu grupā- 148 klases no 100 skolām
• 9.-12.klašu grupā - 67 klases no 56 skolām

Vērtēti tika nevis labāko skolēnu sportiskie rezultāti un atzīmes, bet gan sporta nodarbību apmeklējums un klases kolektīva kopīgā piedalīšanās sporta pasākumos. Īpaši novērtētas skolēnu radošās idejas un realizētās aktivitātes olimpisko ideju popularizēšanā skolā un pilsētā. Šogad skolēniem bija jāatbild arī uz viktorīnas jautājumiem.

Konkursa rezultāti atrodami šeit

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretārem Ilze Āķe-Vīksne

  +8 [+] [-]

, 2008-05-15 13:53, pirms 16 gadiem
Balvā - ekskursija uz Olimpisko sporta centru... Njā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-05-15 17:24, pirms 16 gadiem
Nu a JŪS paši esat bijuši OLIMPISKAJĀ CENTRĀ??
Domāju ka baseins skvošs un vēl dazādas izklaides ir pat ļoti laba balva!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja