Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Desmit Latvijas BMX braucēji Beļģijā noslēgs Eiropas kausa sezonu

Toms Markss
Toms Markss

Desmit Latvijas BMX braucēji Beļģijā noslēgs Eiropas kausa sezonu
Edvards Glāzers (dzeltenajā formā)
Foto: Nico Van Dartel

Sestdien un svētdien Beļģijas pilsētā Pērā norisināsies noslēdzošie divi UEC Eiropas BMX kausa sezonas posmi. Sacensībās startēs arī desmit Latvijas sportisti. Savās vecuma grupās kopvērtējuma vadībā no mūsu valsts sportistiem atrodas Edvards Glāzers un Edgars Langmanis, kamēr elites grupā Kristens Krīgers ieņem devīto vietu.

Šajā gadā UEC Eiropas kausa izcīņā iekļauti kopumā desmit posmi, kas norisinās piecās nedēļas nogalēs dažādās Eiropas valstīs. Pavasara periodā aizvadīti astoņi posmi, pēc kuriem iezīmējušies favorīti cīņā par godalgām. Vairākās vecuma grupās līderu vidū ir Latvijas BMX braucēji.

Junioru konkurencē līderis ir Edvards Glāzers (''Tālava/ VBSS''), kurš tuvāko sekotāju Bārtu Van Bemmelenu no Nīderlandes apsteidz par 32 punktiem. Desmitais tikmēr ir Niks Rožukalns. B13 jauniešu grupā lielisku sniegumu visas sezonas garumā demonstrē ''BMX Rīga/ RRS'' klubu ikdienā pārstāvošais Edgars Langmanis. Mūsu sportists iekrājis 490 punktus. Tuvākais sekotājs Alesandro Bielli atpaliek jau par 161 punktu, kas divos posmos nav atspēlējami.

Otrais B14 jauniešu grupā pašlaik ir Langmaņa komandas biedrs Mikus Freimanis. Rīdzinieka kontā 327 punkti. Stabils līderis ar 460 punktiem ir Hjalte Bečs Feldts. Tikmēr 30 punktus latvietim zaudē trešajā vietā esošais Sebastians Kampiče. Vīru M25+ konkurencē Viesturs Morozs ieņem otro vietu. No līdera Mihaela Bogertsa ''BMX Rīga'' sportistu šķir 88 punkti. 18 punktus aiz Moroza ir Pauls van der Lejs. Otrais M17+ konkurencē ir Moroza komandas biedrs Ansis Uškaurs. Tiesa gan, pēdējos posmos Ansis nestartēs.

Elites grupā no Latvijas braucējiem visaugstāk ir Kristens Krīgers. Jelgavnieks atrodas devītajā vietā. Cieši Kristenam seko Kails Evans un Tvans Van Gendts, bet priekšā atrodas Simons Makvarts un Kai Vaits.
Sestdien un svētdien sacensības Pēras pilsētas BMX trasē sāksies pulksten 09:50 pēc Latvijas laika. Tikmēr elites, junioru un jauniešu grupas sportisti sacensības abas dienas uzsāks no pulksten 13:50.

Izmantotie resursi:
lrf.lv