Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis izcīna 5. vietu pasaules čempionātā BMX

Toms Markss
Toms Markss

Treimanis izcīna 5. vietu pasaules čempionātā BMX
Edžus Treimanis
Foto: Kersten Van Kerckhoven

Naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika Kolumbijas pilsētā Medelinā noslēdzās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Vīru elites grupā lielajā finālā Edžus Treimanis izcīnīja augsto piekto vietu, bet par jauno pasaules čempionu kļuva Francijas sportists Žoriss Dodē.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, kas norisinājās Kolumbijas pilsētā Medelinā, svētdien sasniedza savu kulmināciju. Pamatsacensības aizvadīja elites un junioru grupu sportisti, kuru vidū bija arī septiņi Latvijas braucēji. Elites vīru grupā mūsu valsti pārstāvēja Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Junioru vīru grupā startēja Helvijs Babris, sieviešu elitē Sandra Aleksejeva, bet junioru meiteņu grupā Vineta Pētersone.

Līdzīgi kā sestdien "time – trial" sacensībās, kur elites vīru grupā bronzas godalgu izcīnīja Māris Štrombergs, pamatsacensību gaitu ietekmēja nepastāvīgie laika apstākļi. Lietus dēļ ievērojami aizkavējās pirmā pamatsacensību kārta.

Vīru elitē automātiski astotdaļfinālam no Latvijas sportistiem kvalificējās Edžus Treimanis, bet sekmīgi pārvarot pirmo pamatsacensību kārtu, tajā iekļuva arī Māris Štrombergs, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Vienā astotdaļfināla braucienā startēja Štrombergs un Krīgers. Māris jau no starta izvirzījās vadībā un izcīnīja visai drošu uzvaru. Tikmēr Kristens finišēja sestajā vietā, no tālākām cīņām izstājoties. Citos astotdaļfinālos sekmīgi startēja abi pārējie mūsu elites braucēji. Edžus Treimanis izcīnīja uzvaru, bet Rihards Veide bija otrais.

Ceturtdaļfinālā Treimanis startēja otrajā braucienā. Trases pirmajā daļā viņš atradās ceturtajā vietā, bet beigu daļā jau izvirzījās trešajā pozīcijā, kuru arī nosargāja un iekļuva pusfinālā. Uzvarot savā braucienā, pusfinālistu pulkam kvalificējās arī Štrombergs. Tikmēr Rihards Veide, pēc nepārāk sekmīga starta, centās aizcīnīties līdz labāko četriniekam. Finišu mūsu sportists šķērsoja sestajā pozīcijā, kas tālākām cīņām kvalificēties neļāva.

Štrombergs un Treimanis startēja otrajā pusfinālā. Pēc starta abi mūsu sportisti nebija labāko četriniekā, tomēr, veicot lielisku trases otro daļu, četriniekā spēja ielauzties Treimanis, kurš kā ceturtais savā pusfināla braucienā iekļuva lielajā finālā. Tikmēr Māris Štrombergs finišēja astotajā vietā, finālā netiekot. Jāizceļ, ka šo pusfināla braucienu nepārvarēja arī titulētais austrālietis Sems Viloubijs un brits Līems Filipss.

Lielajā finālā trenera Ivo Lakuča audzēknis Edžus Treimanis startēja no astotā celiņa. Latvijas BMX izlases sportists, lai arī no starta nebija brauciena līderu vidū, trasē turpināja demonstrēt lielisku cīnītāja raksturu. Edžus finišēja piektajā vietā. Par jauno čempionu kļuva Francijas sportists Žoriss Dodē, kurš savas karjeras laikā izcīnīja otro pasaules čempiona titulu elites grupas pamatsacensībās. Sudraba medaļu ieguva nīderlandietis Nieks Kimans, kurš pasaules čempionātā triumfēja pērn. Tikmēr bronzas medaļa ASV sportistam Nikam Longam. Jāpiebilst, ka Treimanis bija gadu ziņā vecākais dalībnieks finālā.

Junioru vīru konkurencē Helvijs Babris iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā trenera Ivo Lakuča audzēknis ieguva ceturto vietu. Pusfinālā Vecpiebalgā BMX gaitas uzsākušais sportists no starta nebija labāko četriniekā, tomēr līdz trases otrajai daļai bija izkarojis trešo pozīciju. Finālā gan Helvijs neiekļuva, jo piedzīvoja kritienu, pēc tam, kad tieši priekšā viņam bija nokritis viens no galvenajiem favorītiem - austrālietis Endrjū Hjūdžs. Galarezultātā pusfināla braucienā latvietis finišēja septītais.

Sieviešu elitē Sandra Aleksejeva kā ceturtā pārvarēja pirmo pamatsacensību kārtu. Ceturtdaļfinālā valmieriete savā braucienā finišēja sestajā vietā, uzreiz aiz lietuvietes Vilmas Rimšaites. Abām baltietēm līdz ar to sacensības bija beigušās.

Junioru meiteņu konkurencē sekmīgi pirmo kārtu pārvarēja Vineta Pētersone. Pusfinālā jaunā sportiste līdz trases vidusdaļai bija ceturtajā pozīcijā, tomēr beigu daļā viņu apsteidza nīderlandiete Rubī Huismana. Latviete finišēja piektajā vietā, paliekot uzreiz aiz finālistu skaita.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā – vīru elites fināls:

vVārds UzvārdsValsts
1.Joris DaudetFrancija
2.Niek KimmanNīderlande
3.Nick LongASV
4.Jeremy RenculerFrancija
5.Edžus TreimanisLatvija
6.Twan Van GendtNīderlande
7.Amidou MirFrancija
8.Alberto Carlos RamirezKolumbija

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -4 [+] [-]

, 2016-05-30 07:09, pirms 8 gadiem
Kāpēc visu laiku jāpiemin "viru elites grupa" ?
Tāpat skaidrs, ka Štrombergs, Vilobijs u.c. ir labākie vechi uz pasaules ...

     [+] [-]

, 2016-05-30 08:59, pirms 8 gadiem
Gribētos zināt vai Babrim pēc iespaidīgā kritiena viss kārtībā ar veselību un kāpēc Štrombergs atmeta cīņai ar roku jau uzreiz pēc starta.

     [+] [-]

, 2016-05-30 10:59, pirms 8 gadiem
norcha 172 rakstīja: Gribētos zināt vai Babrim pēc iespaidīgā kritiena viss kārtībā ar veselību un kāpēc Štrombergs atmeta cīņai ar roku jau uzreiz pēc starta.
Babrim šitas vēl bija mazais kritiens. Nav jau džeks no stikla, viss kārtībā, tik žēl, ka nepaveicās un dēļ priekšā krītošā pazaudēja pasaules finālu

     [+] [-]

, 2016-05-30 13:13, pirms 8 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Babrim šitas vēl bija mazais kritiens. Nav jau džeks no stikla, viss kārtībā, tik žēl, ka nepaveicās un dēļ priekšā krītošā pazaudēja pasaules finālu
Paldies!

     [+] [-]

, 2016-05-30 20:17, pirms 8 gadiem
Štrombis atkal parādīja savu "ēnas pusi". Startējis no labākās pozīcijas, kaut ko nomuhļīja jau pirmajos metros un, palicis, astotais grupā, pārtrauca cīnīties... Tas viņam šad un tad uznāk. Tai pat laikā Edža no septītās pozīcijas startā (jo īsti izšaut startā Treimanis nekad nav izcili pratis) cīnījās kā lauva trasē un uz savas tehniskās braukšanas rēķina godam nopelnīja vietu finālā. Malacis Edža!