Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Buldinska par iekšējo konkurenci: "Olimpiskā mērķa dēļ draudzība ir cietusi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Buldinska par iekšējo konkurenci: "Olimpiskā mērķa dēļ draudzība ir cietusi"
Vanesa Buldinska. Foto: Sanda Tūtere

Latvijas labākās BMX riteņbraucējas Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska mērķē uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, taču domājams, ka varētu būt tikai viena ceļazīme. Buldinska atklāj, ka tāpēc draudzība ir cietusi, lasāms laikrakstā "Diena".

Pirms iepriekšējām trijām olimpiskajām spēlēm Latvijas BMX riteņbraukšanas flagmanis bija Māris Štrombergs - divkārtējais olimpiskai čempions nu jau beidzis karjeru. Tagad situācija ir cita: kvalificēties Tokijas olimpiādei Latvijas BMX sportistam jau būtu labs panākums.

Pirm pāris gadiem Vanesa Buldinska un Vineta Pētersone izcīnīja godalgas Eiropas junioru čempionātā, bet tagad cīnās pieaugušo sacensībās. Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Pētersone ierindojās respektablajā 10. vietā, bet Buldinska palika 46. pozīcijā.

Pirmajā gadā starp pieaugušajām Buldinska uz lieliem panākumiem necerēja, taču olimpiskajā atlasē vēlas cīnīties par ceļazīmi uz 2020. gada spēlēm. "Tas ir mans mērķis un ticu, ka to sasniegšu."

Iekšējā konkurence kļuvusi spraigāka - Buldinska un Pētersone vēlas nokļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs. "Abas diez vai tiksim. To izjūtam arī savstarpējās attiecībās. Abām mums ir tas mērķis, tāpēc draudzība ir cietusi," atklāj Vanesa Buldinska.

Atgādinām, ka ievērojot dzimumu līdztiesību, Tokijas olimpiskajās spēlēs gan vīriem, gan dāmām BMX sacensībās būs pa 24 pārstāvjiem. Vismaz vienu ceļazīmi garantēs 11 valstu pārstāvji pēc Nāciju ranga, kur tiek skaitīti trīs labāko rezultātu īpašnieki, vēl trīs sportisti uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām tiks pēc pasaules ranga, bet noslēdzošās divas ceļazīmes sadalīs 2020. gada pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis