Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX braucēji paliek soli no ceturtdaļfināla PK superkrosā 10. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas BMX braucēji paliek soli no ceturtdaļfināla PK superkrosā 10. posmā
Kristens Krīgers. Foto: Jānis Līgats

Ar 10. posma sacensībām Argentīnā noslēgusies Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. No Latvijas braucējiem noslēdzošajā posmā visaugstāk ierindojās Vineta Pētersone un Kristens Krīgers, bet triumfus guva Niks Kimmans un Laura Smuldersa.

UCI Pasaules kausa 10. posms BMX superkrosā Argentīnas pilsētā Santjago del Estero sākās krietni agrāk nekā sākotnēji plānots. Noslēdzošais posms atrisināja pēdējās sportiskās intrigas par kopvērtējuma pozīcijām. Latvijas vīru braucējiem tikmēr bija svarīgi tikt pie pēc iespējas vairāk punktiem, lai cerētu uz trijām vietām 2020. gada pasaules čempionātā vīriem. Ne mazāk svarīgas šīs sacensības bija arī mūsu elites meitenēm.

Vīru sacensībās visi trīs latvieši – Mikus Strazdiņš, Kristens Krīgers un Helvijs Babris aizkļuva līdz astotdaļfinālam. Tajā Strazdiņš un Krīgers izcīnīja piektās vietas, bet Babrim nācās samierināties ar septīto vietu. Posmā un arī kopvērtējumā uzvarēja Nīderlandes braucējs Niks Kimmans, kurš finālā uzreiz aiz sevis atstāja šveicieti Davidu Grafu un 9. posma uzvarētāju Gonzalo Molinu.

Kopvērtējumā Kimmans pirmais, ekvadorietis Alfredo Kampo otrais, bet Davids Grafs trešais. No latviešiem visaugstāk Helvijs Babris, kuram 51. pozīcija.

Sieviešu sacensībās astotdaļfinālu sasniedza Vineta Pētersone. Tajā mūsu sportiste finišēja piektajā vietā. Sacensību noslēgumā viņai 27. vieta Vanesa Buldinska tikmēr sacensības noslēdza pēdējās cerības braucienā. Posmā un kopvērtējumā uzvarēja nīderlandiete Laura Smuldera, otrā vieta Natālijai Afremovai, bet trešā Felicija Stenčila no ASV.

Kopvērtējumā uzvara Smuldersai, otrā Stenčila, bet trešā pasaules čempione Alise Viloubija. Vanesai Buldinskai 32., bet Vinetai Pētersonei 35. vieta.

Izmantotie resursi:
lrf.lv