Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rīgā izveidots milzīgs Štromberga portrets

Rīgā izveidots milzīgs Štromberga portrets
Māris Štrombergs pie sava portreta

Divi jaunie latviešu mākslinieki ir atspoguļojuši vienu no Londonas olimpisko spēļu sensācijām. Vieni no ietekmīgākajiem un atzītākajiem ielu mākslas autoriem- Dainis Rudens un 54K1 ir radījuši divkārtējā BMX olimpiskā čempiona Māra Štromberga portretu urbānajā vidē.

Abi jaunieši nolēma godināt izcilā sportista sasniegumu pārsteidzošā veidā – radot ievērības cienīgu objektu, kura izmēri sasniedz 6x7 metrus. Kā zināms, attēls spēj aizstāt tūkstoš vārdus.

Zīmējums ir veidots "stencil art" tehnikā, balstoties uz simboliem. Horizontāli izvietotās līnijas atspoguļo Štromberga panākumu stabilitāti, savukārt līniju toņi simbolizē pāreju no smagā darba “melnās miesās” uz visaugstāk novērtēto atzinību sportā. Kā arī fonā izvietotais teksts ir tapis, iedvesmojoties no laikrakstu virsrakstiem. Sportista portreta sagatavošanas darbi aizņēma 25 stundas un sienas zīmējuma veidošanā darbs ritēja bez pārtraukuma 14 stundas.

Mākslas darbs ir tapis sadarbībā ar Jāņa Rozes grāmatnīcu. Darbs apskatāms Atlasa ielā 7, Rīgā.

Procesa tapšanas pilnu procesu var aplūkot: Update Your Browser | Facebook un Lapas - Rudens stencil - Sākumlapa - draugiem.lv


, 2012-08-28 15:21, pirms 12 gadiem
Malači!
, 2012-08-28 15:24, pirms 12 gadiem
Divi jaunie latviešu mākslinieki ir atspoguļojuši vienu no Londonas olimpisko spēļu sensācijām.
Tas,ka Štrombergs uzvarēja ir sensācija?siliņ,tu atkal esi sapīpējies?
, 2012-08-28 15:45, pirms 12 gadiem
Inception
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-28 16:19, pirms 12 gadiem
"Horizontāli izvietotās līnijas atspoguļo Štromberga panākumu stabilitāti, savukārt līniju toņi simbolizē pāreju no smagā darba “melnās miesās” uz visaugstāk novērtēto atzinību sportā."

Tāds murgs..
Zīmējums, vai precīzāk sakot fotogrāfijas kopija, jau nav slikta, izskatās labi, bet tas apcerējums ir kaut kur kafijas biezumos izzīlēti murgi Simbolisms rullē!
, 2012-08-28 16:26, pirms 12 gadiem
Warriors75 rakstīja: Pašiem nav savējo,tad ņem cita pilsētas izcilnieku.
Zīmējas,kā jau Rīgā.
Bet par darbu,vnk super,skaisti,malači mākslinieki.
neesi galvu saspiedis....valmiera atrodās citā valstī kā rīga?
Jo vairāk vietās godina, jo labāk.
, 2012-08-28 17:07, pirms 12 gadiem
Warriors75 rakstīja: Pašiem nav savējo,tad ņem cita pilsētas izcilnieku.
Zīmējas,kā jau Rīgā.
Bet par darbu,vnk super,skaisti,malači mākslinieki.
Kāda atšķirība no kuras pilsētas. Galvenais,ka latvietis.
, 2012-08-28 18:45, pirms 12 gadiem
Sensācija???!!! Siliņ tu ko...?!
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.