Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Veide un Krīgers sekmīgi pārvar PK BMX superkrosā ASV posma kvalifikāciju

Toms Markss
Toms Markss

Veide un Krīgers sekmīgi pārvar PK BMX superkrosā ASV posma kvalifikāciju
Rihards Veide
Foto: lrf.lv

Naktī uz sestdienu ASV Kalifornijass štatā esošajā Chula Vista Olimpiskajā treniņu trasē sākās pēdējā pasaules kausa posma BMX superkrosā sacensības. Kvalifikācijas barjeru sekmīgi pārvarēja abi Latvijas pārstāvji – Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Pasaules kausa izcīņa BMX superkrosā kopumā šogad norisinās piecos posmos dažādos pasaules kontinentos. Šīs nedēļas nogalē virkne pasaules elites braucēju pulcējas ASV Olimpiskajā BMX treniņu centrā Chula Vista. Divu dienu garumā tiek noskaidroti uzvarētāji "time – trial" superfinālā, kā arī pamatsacensībās.

Latviju noslēdzošajā posmā pārstāv divi sportisti. Trenera Ivo Lakuča vadībā cīņā par saviem labākajiem rezultātiem devušies Kristens Krīgers un Rihards Veide. Tikmēr Māris Štrombergs šo posmu izlaiž, lai gatavotos ASV čempionāta izšķirošajiem posmiem, bet Edžum Treimanim startēt liedz traumētā kāja.

Veide un Krīgers sacensības uzsāka no kvalifikācijas braucieniem. Jelgavnieks Kristens Krīgers kvalifikāciju iesāka ar trešo vietu savā braucienā, kam sekoja ceturtā un otrā pozīcija. Iegūtie deviņi punkti vēl junioru grupas braucējam ļāva kvalificēties pamatsacensībām. Tikmēr Rihards Veide pirmajā no saviem trijiem braucieniem bija trešais, kam sekoja piektā vieta. Viss valmierietim izšķīrās pēdējā braucienā. To viņš veica krietni labāk un izcīnīja uzvaru, tādējādi iekļūstot pamatsacensībās. Vislabāko rezultātu kvalifikācijā uzrādīja mājinieks Džeremijs Rommels.

Tikmēr 16 ātrākie vīri pēc UCI BMX superkrosa ranga sacentās solo braucienā uz laiku ("Time – trial"). Aizraujošā cīņā vīru elites grupā par uzvarētāju kļuva Konors Fīlds, aiz sevis atstājot Džeredu Garsiu un Korbenu Šarahu. Cīņa par medaļām pamatsacensībās sāksies šonakt pēc Latvija laika, bet svētdien no pulksten 10:00 aizraujošajām sacensībām varēs sekot līdz LTV 7, kur komentētāja lomā debitēs Edžus Treimanis.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-09-27 11:21, pirms 10 gadiem
Apbrīnojamas zināšanas ģeogrāfijā! Ja raksta par Karolīnu, tad vajadzētu norādīt vai tā ir Ziemeļkarolīna vai Dienvidkarolīna, jo Karolīnas štata nav. Bet vispār - sacensības notiek Kalifornijas štatā.