Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis krīt, bet izcīna ceturto vietu pasaules čempionātā BMX

Treimanis krīt, bet izcīna ceturto vietu pasaules čempionātā BMX
Edžus Treimanis
Foto: Thrillfactory.com

Svētdien Roterdamā norisinājās pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā pamatsacensības elites un junioru sportistiem. Prestižajā vīru elites grupā lielajā finālā Latvijas izlases sportists Edžus Treimanis, neskatoties uz masu kritienu, spēja izcīnīt augsto ceturto vietu. Tikmēr Māris Štrombergs pusfinālā, esot stabilā otrajā vietā, riepas plīsuma dēļ piedzīvoja kritienu un finālā neiekļuva.

Pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā kulminācija norisinājās svētdien, kad elites un junioru grupu braucēji aizvadīja kvalifikāciju un pamatsacensības. Latviju kopumā pēdējā sacensību dienā pārstāvēja septiņi sportisti, tostarp arī Māris Štrombergs, kurš vakar bija piektais solo braucienā un Edžus Treimanis (vakar ieņēma astoto vietu). Junioru grupā favorītu pulkā bija vēl viens Ivo Lakuča audzēknis Kristens Krīgers.

Kvalifikācijas sacensībās vairāk nekā 100 dalībnieki cīnījās par iespēju iekļūt starp 64 labākajiem, kuri turpināja cīņas astotdaļfinālā. 16 sportisti, tostarp Edžus Treimanis, astotdaļfinālam kvalificējās automātiski. Kvalifikācijā vīru elites konkurencē lieliski startēja Māris Štrombergs, izcīnot trīs pārliecinošas uzvaras. Tāpat nākamajai kārtai no latviešiem kvalificējās vēl viens valmierietis Rihards Veide. Tikmēr junioru konkurencē trīs uzvaras izcīnīja Krīgers, arī iekļūstot astotdaļfinālā.

Tajā vienā braucienā elites grupā brauca Štrombergs un Veide. Māris, veicot labu braucienu, palika nepārspēts, kamēr Rihards Veide ierindojās septītajā pozīcijā, no tālākām cīņām izstājoties. Labāko 32 sportistu skaitā iekļuva arī Edžus Treimanis, kurš bija otrais savā braucienā. Ceturtdaļfinālā Štrombergs startēja vienā braucienā ar vēl vienu no favorītiem un arī divkārtējo pasaules čempionu Semu Vilobiju (Sam Villoughby). Latvijas sportists finišēja otrais, tieši aiz titulētā austrālieša. Pusfinālistu pulkam kvalificējās arī Treimanis, ieņemot otro pozīciju savā braucienā.

Pirmajā pusfināla braucienā vīru konkurencē startēja arī Edžus Treimanis. Latvijas izlases sportists aizvadīja stabilu braucienu, piekāpjoties tikai Vilobijam un tiekot lielajā finālā. Tikmēr Māris Štrombergs savā braucienā pirmajā taisnē cīnījās par līderpozīcijām ar pazīstamo ASV sportistu Konoru Fīldu (Connor Fields). Lielāko trases daļu mūsu sportists turējās stabilā otrajā vietā, tomēr beigu daļā, pirms viena no mazajiem trampalīniem, plīsa Māra velosipēda riepa. Tā rezultātā tika piedzīvots kritiens, kas liedza turpināt cīņu par uzvaru.

Izšķirošajā elites braucienā Treimanis startēja no trešā celiņa. Tieši blakus mūsu sportistam stāvēja galvenais favorīts finālā Vilobijs. Fināls izvērtās pavērsieniem bagāts. Vadībā izrāvās Fīlds, kuram cieši sekoja Vilobijs. Pēc vienas no virāžām ASV sportists pieļāva kļūdu un piedzīvoja kritienu, sev līdzi paraujot arī sekotājus, tostarp Treimani, kurš tobrīd brauca ceturtajā pozīcijā. Valmierietis spēja gana ātri piecelties un finišēja ceturtajā vietā, sasniedzot vienu no savas karjeras lielākajiem panākumiem. Par pasaules čempionu kļuva Vilobijs, kurš spēja izvairīties no sadursmes un finišēja lepnā vientulībā. Otro vietu izcīnīja kanādietis Torijs Naihaugs (Tory Nyhaug) , bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa brits Trī Vaits (Tre Whyte) .

Junioru konkurencē Kristens Krīgers sekmīgi un pārliecinoši pārvarēja gan astotdaļfinālu, gan arī ceturtdaļfināla barjeras. Pusfinālā jelgavnieks aizvadīja ļoti skaistu un pārliecinošu braucienu, finišējot pirmais. Lielajā finālā Kristenam šoreiz neizdevās jau no starta būt pašā priekšā, tādēļ atlika savas pozīcijas uzlabot brauciena laikā. Vienā no trampalīniem Kristens, cenšoties apsteigt konkurentus piedzīvoja nepatīkamu kritienu un izstājās. Mūsu sportistam noslēgumā astotā pozīcija.

Sacensības "Ahoy" arēnā vēroja daudzi tūkstoši skatītāju. No Latvijas sportistiem medaļas pasaules čempionātā izcīnīja Vineta Pētersone, Emīlss Allers un Kristers Apels. Nākamajā gadā pasaules čempionāts norisināsies Beļģijā.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā

Elites grupas fināls, vīri

VSportistsValstsLaiks
1.S.VilobijsAustrālija25.393
2.T.NihaugsKanāda27.526
3.T.VaitsApvienotā Karaliste33.461
4.E.TreimanisLatvija34.537
5.D.HermansASV34.904
6.A.MirsFrancija35.848
7.K.FīldssASV1:01.144
8.E.DīnsAustrālijaDNF

Junioru grupas fināls, vīri

VSportistsValstsLaiks
1.N.KimansNīderlande25.091
2.Š.GajansASV25.528
3.R.RasinsFrancija26.191
4.T.NavrestadsNorvēģija26.480
5.H.GonsalessFrancija27.097
6.Dž.ŠiperssNīderlande27.278
7.V.FinčsASV27.542
8.K.KrīgersLatvijaDNF

Izmantotie resursi:
Union Cycliste Internationale
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2014-07-27 18:19, pirms 10 gadiem
Suudi sanaaca, tika ne tajaa vietaa. Butu labi iznacis Edzum, butu 2 ja nemaldos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-07-27 18:21, pirms 10 gadiem
Neizprotu tos noteikumus par likumu nogriesana.Wilobijs nogriez vnk,un uzlido burtiski amitim virsu.Tas nav normali.Pirmo reiz personigi kaut ko tadu redzeju,ka ta tiek iznemts likums.
Iespeja,ka uzsprags riepa laikam ir 1:10000.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-27 18:21, pirms 10 gadiem
db01 rakstīja: kapēc nekas nav pieminēts par junioru Krigeru, kas finālā izcīnīja 2. vietu?
Ka vins to izdarija ja vins pat nefiniseja?

  +7 [+] [-]

, 2014-07-27 18:23, pirms 10 gadiem
Šī trase nav domāta priekš PČ, bet gan traumas iegūšanai, nekad nebij redzējis tik daudz kritienu vienā gonkā.

     [+] [-]

, 2014-07-27 18:33, pirms 10 gadiem
Crazy mači. Treimanim nedaudz pietrūka, lai izvairītos no kritiena. Stabili medālis būtu. Štromberga neveiksme vienkārši episka. Žēl.
Slēpts komentārs: LAIKS

  +8 [+] [-]

, 2014-07-27 18:35, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Štrombergam karjeras noriets
diezinvai! riepas pārsprāgšanas iespēja nepaliek lielāka ja tu kļūstu vecāks ;D
Slēpts komentārs: lietotajs911

  +6 [+] [-]

, 2014-07-27 19:06, pirms 10 gadiem
Parasti ar komentaariem sheit neaizraujos.... Bet nu shoreiz gan...

Raksta autoram visp nekaada sajeega par sho sportu! Vai arii vnk nav skatiijies finaalu!

Nu kaa var uzrakstiit ka Wilobijs bija vadiibaa un vinjam sekoja Fields? Fields bija vadiba no starta liidz 2 viraazai, kuraa iekshaa ejot pats pieljaava kjuudu un ari Wilobijs vnk tajaa situaacijaa gaaja uz visu un taapeec arii vinneja! Ljoti pelniiti!

Gribeejas gan lai Edzam nedaudz noveiktos un vinjsh aatraak izspruktu no taa kritiena un izdotos izciiniit medalju!

Bet par trasi runaajot... Jau 3 gadus PC ir laimes speele un galvenais (kaa arii Wilobijs teica peec 1/2 finaala) ir braukt taa lai izdziivotu! Kritienu skaits milziigs un cerams ka nevienam nav smagas traumas peec shii cempionaata
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-27 19:50, pirms 10 gadiem
kārtējais indoor chempis pēc kura vajadzētu aizdomāties, vai ar šādām trasēm nedegradē šo sportaveidu, vienkārši tupa mīšana un viss....
Par Štrombi, tie umņiki, kas pākstis nevietā virina, labāk būtu klusējuši, visbriesmīgākie kritieni ir tad kad neesi tam gatavs, šoreiz Mārim, never ever viņš pat domu nepieļāva par to kas notika, cerams bez traumām!
Edžum, laikam pirmais WC fināls, malacis, Anglis kas 3ais bija vispā uz pauzes

     [+] [-]

, 2014-07-27 20:45, pirms 10 gadiem
Trakas neražas gads
Cerams, ka Štrombi tas nesalauzīs
Baigi būtu gribējies redzēt, kā Māris izvairās no kritiena un tiek vismaz 3.v.

     [+] [-]

, 2014-07-27 22:11, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: ĻOTI ĻOTI SLIKTI!!!!!!!!!!!! `
Ko bļauj? Gribi pateikt, ka kritienus un riepas pārsprāgšanu var spēlētājs paredzēt un novērst?

     [+] [-]

, 2014-07-27 23:45, pirms 10 gadiem
lietotajs911 rakstīja: Prieks, ka neviens netika trijniekā. It īpaši priecājos par Štronberga kritienu. Vismaz vienreiz nolaidīsies no mākoņiem
tu esi salietojies?