Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas BMX riteņbraucēji nepārvar pirmo kārtu Pasaules kausa sezonas ievadā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas BMX riteņbraucēji nepārvar pirmo kārtu Pasaules kausa sezonas ievadā
Helvijs Babris. Foto: Publicitātes

Pieci Latvijas BMX riteņbraucēji sestdien palika bez augstiem rezultātiem Mančestrā notiekošā Pasaules kausa Superkrosā jaunās sezonas pirmajā posmā.

Vīriem Latviju pārstāvēja Mikus Strazdiņš, Helvijs Babris un Kristens Krīgers. Vispirms priekšsacīkstēs neviens no latviešiem trīs braucienu summā netika četriniekā, kas dotu automātisku ceļazīmi uz nākamo kārtu, tāpēc viņi sacentās "pēdējās cerības" braucienos. Šeit Babris un Krīgers savos braucienos uzvarēja un iekļuva 1/16 finālā, kamēr Strazdiņš palika pēdējais un noslēdza sacensības.

Daudz tālāk gan abi priekšsacīkstes pārvarējušie sportisti netika - 1/16 fināla kārtā gan Babris, gan Krīgers savos braucienos bija septītie un noslēdza posmu. Kopvērtējumā Babris guva 67., Krīgers 77., bet Strazdiņš 123. vietu starp 130 sportistiem.

Dāmām startēja abas vadošās Latvijas sportistes Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska. Šeit uzreiz no grupas izkļuva Pētersone, kamēr Buldinska vēl startēja "pēdējās cerības" braucienā un tajā guva otro vietu, kas bija pietiekami astotdaļfinālam. Tomēr arī meitenēm pirmo izslēgšanas sacensību kārtu neizdevās pārvarēt, Buldinskai esot piektajai savā astotdaļfināla braucienā, bet Pētersonei paliekot pēdējā, sestajā, pozīcijā.

Līdz ar to Buldinska tika klasificēta 29., bet Pētersone 34. vietā starp 48 startējušajām atlētēm.

Svētdien turpat Mančestrā notiks Pasaules kausa sezonas otrais posms. Šī gada kalendārā iekļauti desmit posmi, kas piecās nedēļas nogalēs norisināsies Lielbritānijā, Nīderlandē, Francijā, ASV un Argentīnā. Visās Pasaules kausa posmu sacensībās gan vīriem, gan arī dāmām būs iespējams tikt pie ļoti vērtīgiem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas ranga punktiem.

Pērn Pētersone izcīnīja desmito vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-27 20:55, pirms 5 gadiem
Trakie franki

  +1 [+] [-]

, 2019-04-27 21:58, pirms 5 gadiem
vāji

  +1 [+] [-]

, 2019-04-27 22:52, pirms 5 gadiem
Kā to izskaidrot, konkurence ir pieaugusi manāmi, vai mūsējiem beidzies talanta+ darba resurss?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-28 00:28, pirms 5 gadiem
Zivs pūst no galvas.