Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

43 Latvijas BMX sportisti Nīderlandē startēs UEC Eiropas kausa posmos

Toms Markss
Toms Markss

43 Latvijas BMX sportisti Nīderlandē startēs UEC Eiropas kausa posmos
Niks Rožukalns (no labās)
Foto: Sanda Tūtere

Šīs nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Kampenā norisināsies UEC Eiropas kausa izcīņas piektā un sestā posma sacensības BMX riteņbraukšanā. Gaidāmajos posmos startēs arī 43 dažāda vecuma un meistarības grupu Latvijas sportisti. Pēc aizvadītajiem četriem posmiem kopvērtējuma labāko trijniekā no mūsu valsts sportistiem savās vecuma grupās atrodas Mikus Freimanis, Niks Rožukalns, Viesturs Morozs un Mārtiņš Zadraks.

Tuvākās trīs nedēļas starptautiskajā BMX riteņbraukšanā solās būt ļoti spraigas, jo to laikā tiks aizvadīti četri UEC Eiropas kausa izcīņas posmi un četri Pasaules kausa BMX superkrosā posmi. Tikmēr jūnija sākumā Azerbaidžānā notiks pasaules čempionāts.

UEC Eiropas kauss šīs nedēļas nogalē turpināsies Nīderlandes pilsētā Kampenā, kur tiks aizvadītas piektā un sestā posma sacensības. Kopumā sacensībām reģistrējušies 969 dalībnieki. Lai arī elites vīru grupā dalībnieku vidū redzēsim vadošos Nīderlandes braucējus, ar kopvērtējuma līderi Niku Kimmanu priekšgalā, tomēr liela daļa citu BMX vadošo valstu elites braucēji šos posmos izlaiž, gatavojoties Pasaules kausa etapiem.

No Latvijas BMX riteņbraucējiem uz starta redzēsim kopumā 43 sportistus. Elites vīru grupā dalībnieku vidū nebūs divi vadošie mūsu valsts sportisti, Kristens Krīgers un Edžus Treimanis, tomēr uz stara izies Kristaps Vekša un Mikus Strazdiņš. Junioru konkurencē no latviešiem cīņā dosies "SMScredit.lv BMX čempionāta" pirmajā posmā trešo vietu izcīnījušais Edvards Glāzers, kā arī Markuss Valdmanis un Rinalds Jānis Kārkliņš.

Kopvērtējumā līderpozīcijas B13 grupā aizstāvēt centīsies Mikus Freimanis, kuram trīs uzvaras četros posmos. B15/16 konkurencē otrais kopvērtējumā šobrīd ir Niks Rožukalns, B14 konkurencē trešais ir Mārtiņš Zadraks, kamēr M25+ konkurencē līdera godā atrodas Viesturs Morozs, kurš gan šajos posmos nestartēs.
Sestdien un svētdien sacensības sāksies no pulksten 09:45, kad priekšbraucienus aizvadīs jaunāko grupu braucēji. Pulksten 13:00 gaidāmi priekšbraucieni elites, junioru, jauniešu un amatieru grupām.

Izslēgšanas braucieni sāksies no pulksten 15:45, bet finālu sākums visām vecuma grupām paredzēts no plkst. 17:45 pēc Latvijas laika. Video tiešraidē sacensībām būs iespēja līdzi sekot Eiropas Riteņbraukšanas savienības oficiālajā interneta vietnē uec.ch.
Izmantotie resursi:
lrf.lv