Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs un Treimanis rīt startēs pasaules čempionātā

Štrombergs un Treimanis rīt startēs pasaules čempionātā
Publicitātes foto

Sestdien Nīderlandes pilsētā Roterdamā ar "Time – trial” braucieniem pasaules čempionātu uzsāk elites un junioru grupu sportisti, tostarp arī Latvijas izlases lielākās cerības – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Kristens Krīgers. Pamatsacensības norisināsies svētdien, kad arī tiks noskaidrots pasaules čempions.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā šogad norisinās Nīderlandes pilsētas Roterdamas arēnā "Ahoy” izveidotajā trasē. Pirmās trīs čempionāta dienas parādīja to, ka atmosfēra sacensībās ir ļoti laba, jo tās apmeklē vairāki tūkstoši skatītāji, kuri aktīvi atbalsta savus favorītus.

Pati trase gan nav no tām klasiskākajām. Tajā ir salīdzinoši īsa pirmā taisne, kas nedod lielas priekšrocības braucējiem ar izteikti labu startu. Tāpat viltīgas ir arī virāžas, kurās iespējams ielīst un aiziet garām arī tad, ja sportists nav līderpozīcijās. Roterdamas trase kopumā ir ļoti neprognozējama un tādas solās būt arī sacensības.

Pirmos treniņus "Ahoy” arēnā aizvadījuši mūsu elites un junioru grupu braucēji. Elites grupā vīriem Latvijas izlasi pārstāvēs titulētais Māris Štrombergs, kurš pasaules čempiona kreklu vilcis divus gadus. Māris šo sezonu līdz šim aizvadījis ļoti atzīstami, triumfējot Eiropas čempionātā, pasaules kausa posmā. Viņš ir arī ASV čempionāta līderis. Pērn valmierietis pasaules čempionātā sacensības noslēdza ceturtdaļfinālā, tāpēc šogad ir vēl vairāk papildus motivēts, lai sasniegtu daudz augstākus rezultātus.

Tāpat izlases kritērijus izpildījis arī šī gada BMX Eiropas līgas un Latvijas čempions Edžus Treimanis, kurš jau ne reizi vien sevi ir parādījis kā ļoti tehnisku braucēju. Edžus šogad sevi labi apliecinājis arī pasaules kausa posmos, izcīnot arī uzvaru "Time – trial” sacensībās Berlīnes posmā, kā arī ieņemot ceturto pozīciju Mančestras posma pamatsacensībās.

Latviju elitē pārstāvēs vēl trīs braucēji – Londonas Olimpisko spēļu pusfinālists Rihards Veide, kā arī Klāvs Lisovskis un Elvis Puroms. Veide BMX Eiropas līgā šosezon noslēdza labāko sešinieku, kā arī izcīnīja bronzas godalgu Latvijas čempionātā. Tikmēr Ozolnieku pārstāvis Lisovskis un "Mārupes” klubu pārstāvošais valmierietis Puroms vairākkārt iekļuvuši labāko trijniekā pašmāju "SMScredit.lv BMX čempionāta” posmos.

Junioru konkurencē Latvijas izlases sastāvā redzēsim vienīgi jelgavnieku Kristenu Krīgeru, kurš jau otro gadu trenējās un mācās Valmierā. Trenera Ivo Lakuča vadībā Krīgers īpaši progresējis tieši pēdējo divu sezonu laikā. Šogad viņš izcīnīja otro vietu BMX Eiropas līgas sezonas kopvērtējumā, kā arī sekmīgi cīnījās pasaules kausu posmos, kur viņam bija jāsamēro spēki ar elites braucējiem. Tāpat Kristens pārliecinoši uzvarēja arī Latvijas čempionātā. Vēl junioru grupā startēs arī Saldus BMX kluba "Ozolēni” braucējs Pēteris Kalniņš, kura uzdevums noteikti būs pārvarēt kvalifikācijas braucienus.

Sestdien plkst.15:00 sāksies solo brauciena, jeb "Time – trial”, kvalifikācijas sacensības elites un junioru grupām. Superfināli, kuriem kvalificēsies 16 labāko rezultātu īpašnieki gaidāms no plkst.19:30. Svētdien jau no plkst.12:00 sāksies kvalifikācijas sacensības, lai noskaidrotu 64 junioru un elites vīru grupu sportistus, kuri tālāk turpinās cīņas pamatsacensībās. Izslēgšanas braucieni gaidāmi no plkst.15:30, bet lielie fināli paredzēti ap plkst.17:20. Sacensības tiešraidē raidīs arī telekanāli TV6 un Viasat Sport Baltic.

Jau vēstījām, ka veiksmīgi pasaules čempionātu aizvadījuši arī liela daļa Latvijas jauno sportistu. G15 meiteņu grupā sudraba godalgu ieguva Vineta Pētersone, B7 puišu grupā par jauno čempionu kļuva Emīlss Allers, bet otro vietu izcīnīja Kristers Apels.

Pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā sacensību programma elitei un junioriem

Sestdiena, 26.jūlijs

plkst.15:00 – "Time – trial" kvalifikācija
plkst.19:30 – "Time – trial" superfināls

Svētdiena, 27.jūlijs

plkst.12:00 – Kvalifikācijas sacensības
plkst.15:30 – Pamatsacensības

Latvijas sportisti

Māris Štrombergs, Vīru elite
Edžus Treimanis, Vīru elite
Rihards Veide, Vīru elite
Klāvs Lisovskis, Vīru elite
Elvis Puroms, Vīru elite
Kristens Krīgers, Juniori
Pēteris Kalniņš, Juniori

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2014-07-26 13:39, pirms 10 gadiem
mums dubultuzvara!

     [+] [-]

, 2014-07-26 15:49, pirms 10 gadiem
strims nav kadam?