Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Spēcīgajā lietū un vējā Latvijas BMX braucēji netiek PČ pusfinālā

Spēcīgajā lietū un vējā Latvijas BMX braucēji netiek PČ pusfinālā
Edžus Treimanis
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Beļģijas pilsētā Zolderā šodien noslēdzās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Par elites vīru grupas čempionu kļuva Niks Kimmans, no Latvijas izlases sportistiem ceturtdaļfināls nepārvarēts palika Rihardam Veidem, Edžum Treimanim un Kristenam Krīgeram, bet Māris Štrombergs izstājās jau pēc astotdaļfināla.

Spēcīgs vējš un lietus svētdien jau no paša rīta bija pārņēmis Beļģijas pilsētu Zolderu. Neskatoties uz to planētas labākie BMX braucēji devās cīņā par pasaules čempionāta godalgām. Organizatori gan bija ievērojami samazinājuši sacensību programmu. Tika saīsināti treniņu laiku, bet ierasto trīs priekšbraucienu vietā notika tikai viens. Vēl viens radikāls solis tika veikts īsi pirms sacensību sākuma, kad rīkotāji drošības apsvērumu dēļ nolēma, ka gan elites, gan junioru braucēji startēs no mazā nevis superkrosa starta kalna.

No mūsu elites vīriem priekšbraucieni nebija jāveic Edžum Treimanim un Mārim Štrombergam, kuri automātiski kvalificējās astotdaļfinālam. Ierindojoties labāko četriniekā savos vienīgajos priekšbraucienos, astotdaļfinālam no mūsu elites vīriem kvalificējās arī Kristaps Vekša, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā kā pirmais no mūsu sportistiem startēja Vekša. No Saldus nākušais sportists katrā virāžā centās taktiski gudri apsteigt konkurentus, tomēr iekļūšanai nākamajā kārtā šoreiz pietrūka. Braucienā Vekšam sestā pozīcija. Vienā braucienā kopā startēja trenera Ivo Lakuča audzēkņi - Štrombergs un Veide. Brauciens veiksmīgāks izvērtās Veidem, kurš izkaroja ceturto vietu, to arī nosargājot līdz finišam. Tikmēr Štrombergs vienā no trases posmiem zaudēja pozīcijas, beigās finišējot astotais. Ceturtdaļfinālam kvalificējās vēl divi trenera Ivo Lakuča audzēkņi. Ja Treimanis jau no starta izkaroja vietu labāko četriniekā, tad viņa komandas biedrs Krīgers to paveica pēc lieliski veiktas pēdējās virāžas.

Ceturtdaļfinālā vienā braucienā kopā startēja gan Treimanis, gan arī Krīgers. Diemžēl jau startā nepatīkamu kritienu piedzīvoja Edžus. Lai arī valmierietis nekavējoties piecēlās un turpināja sacensības, tomēr cīņa par pusfinālu bija beigusies. Jelgavnieks Krīgers tikmēr cīnījās par iekļūšanu četriniekā. Līdz pat trases otrajai daļai Kristens ar Nīderlandes sportistu plecu pie pleca cīnījās, tomēr priekšpēdējā taisnē Krīgers piedzīvoja kritienu, kas neļāva pirmās sezonas elites braucējam sasniegt pusfinālu. Veide startēja vienā ceturtdaļfinālā ar esošo pasaules čempionu Semu Viloubiju. Valmierietis ilgu laiku bija ļoti tuvu iekļūšanai pusfinālā, bet beigu daļā viņu apsteidza Viloubijs. Līdz ar to mūsu elites braucējiem pasaules čempionāts bija noslēdzies.

Lielajā finālā uzvaru spēcīgajā lietū izcīnīja pirmo gadu elitē startējušais Nīderlandes braucējs Niks Kimmans. Jaunais sportists dramatiskā cīņā trasē apsteidza Viloubiju un pozīcijas nosargāja līdz finišam. Sudraba godalgu pēdējos metros izrāva vēl viens nīderlandietis Jelle Van Gorokoms, kamēr trešā vieta šveicietim Davidam Grafam. Viloubijs trases otrajā daļā piedzīvoja kritienu.

Sieviešu elitē Sandra Aleksejeva pārvarēja astotdaļfinālu, bet sacensības noslēdza ceturtdaļfinālā, kurā valmierietei sestā pozīcija savā braucienā. Tikmēr mūsu juniors Helvijs Babris astotdaļfinālā, piedzīvojot neveiksmi startā (aizķerot starta barjeru un izklipsējot kāju no pedāļa), centās izkarot pozīciju četriniekā, tomēr viņam tas neizdevās, kā rezultātā arī nācās noslēgt sacensības.

Mūsu valsts sportisti šī gada pasaules čempionātā izcīnīja divas godalgas. Pie sudraba medaļām tika Kristers Apels un Kristaps Ozoliņš. Tikmēr no Latvijas izlases sportistiem ceturtās vietas izcīnīja Vineta Pētersone un Mikus Strazdiņš. Latvijas BMX izlases galvenais atbalstītājs ir būvniecības uzņēmums “MONUM”.

  +7 [+] [-]

, 2015-07-25 15:20, pirms 9 gadiem
Laikapstākļi bija ļoti traki ,bet nu šitā izgāzties jau nu nevajadzēja !

  +6 [+] [-]

, 2015-07-25 15:28, pirms 9 gadiem
Laikapstākļi visiem bija vienādi...

  +3 [+] [-]

, 2015-07-25 15:41, pirms 9 gadiem
Pffff, pat ne pusfinālā... Neveiksmīgs čempionāts, ļoti neveiksmīgs

     [+] [-]

, 2015-07-25 15:52, pirms 9 gadiem
Pēc pēdējo sacensību rezultātiem neizskatās, ka mūsējie (kas nu tiks OS) kaut ko spēs izcīnīt. Ceru, ka kļūdos un ka Māris tikai iemidzina pretiniekus un izšaus OS

     [+] [-]

, 2015-07-25 15:55, pirms 9 gadiem
petravicus rakstīja: Pēc pēdējo sacensību rezultātiem neizskatās, ka mūsējie (kas nu tiks OS) kaut ko spēs izcīnīt. Ceru, ka kļūdos un ka Māris tikai iemidzina pretiniekus un izšaus OS
Jā, jo tagad visi pasaules braucēji sāks braukt lēnāk, jo domās, ka Štrombergs jau ātri nebrauks...
Lieliska loģika

  +5 [+] [-]

, 2015-07-25 16:12, pirms 9 gadiem
petravicus rakstīja: Pēc pēdējo sacensību rezultātiem neizskatās, ka mūsējie (kas nu tiks OS) kaut ko spēs izcīnīt. Ceru, ka kļūdos un ka Māris tikai iemidzina pretiniekus un izšaus OS
Visu laiku jau nevar būt virsotnē. Visam kādreiz pienāk beigas, tikai žēl, ka nav pienācīga aizvietotāja Štrombergam, lai varētu aizstāvēt zeltu Rio.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-25 16:19, pirms 9 gadiem
Nabadziņi

  +1 [+] [-]

, 2015-07-25 16:26, pirms 9 gadiem
Izgāšanās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-07-25 17:04, pirms 9 gadiem
rihardilio rakstīja: Jā, jo tagad visi pasaules braucēji sāks braukt lēnāk, jo domās, ka Štrombergs jau ātri nebrauks...
Lieliska loģika
Loģiskā domāšana laikam nebūs tava stiprā puse, jo te gan es nebiju domājis, ka visi pēkšņi sāks braukt lēnāk (kāpēc gan lai viņi tā darītu?), bet gan to, ka pretinieki varētu vairs Mārim nepievērst tik lielu uzmanību un koncentrēties uz pārējiem konkurentiem. Un izšķirošajās sacensībās kārtīgi nenovērtēt Māri.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-25 17:15, pirms 9 gadiem
edgars007 rakstīja: Visu laiku jau nevar būt virsotnē. Visam kādreiz pienāk beigas, tikai žēl, ka nav pienācīga aizvietotāja Štrombergam, lai varētu aizstāvēt zeltu Rio.
tas tomēr ir sporta veids loterija, kā tagad atceros to austrāli (?) kurš paņēma olimpisko zeltu šortrekā, kad visi priekšā esošie nolikās uz mutes. bmhios jau tāpat, visi priekš''a brauciešo kā domino sakrīt pusfinālos un fnālos, un re, zelts kabatā

     [+] [-]

, 2015-07-25 17:17, pirms 9 gadiem
petravicus rakstīja: Loģiskā domāšana laikam nebūs tava stiprā puse, jo te gan es nebiju domājis, ka visi pēkšņi sāks braukt lēnāk (kāpēc gan lai viņi tā darītu?), bet gan to, ka pretinieki varētu vairs Mārim nepievērst tik lielu uzmanību un koncentrēties uz pārējiem konkurentiem. Un izšķirošajās sacensībās kārtīgi nenovērtēt Māri.
Sāksim ar to, ka pašam Mārim jātiek finālā. Pie tam tur neviens nešķiro pretiniekus, brauc uz maksimumu.

     [+] [-]

, 2015-07-25 17:53, pirms 9 gadiem
Pareizi te raksta - laika apstakli visiem vienadi. Varam rezumet, ka sis sezonas galvenie starti Latvijas izlases braucejiem tomer norakstami. Kapec, par to jatiek skaidriba kompetentiem cilvekiem nevis sportacentra komentetajiem. Mes var tikai konstatet skumju faktu - si sezona elites grupa musejiem ir sanakusi, ka medz teikt, cukam...

     [+] [-]

, 2015-07-25 18:40, pirms 9 gadiem
viens gads vēl jāpaciešās, bet ja arī tad lejupslīde turpināsies - tad nāksies mekļet jaunu izlases treneri ...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-25 19:09, pirms 9 gadiem
Nu ir taču acīmredzams, ka Māra "zelta laiks" ir aizritējis.

     [+] [-]

, 2015-07-25 22:55, pirms 9 gadiem
Beidzot Vekšu laiž pie šprices