Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

BMX kluba "Tālava/VBSS" velosportisti ar panākumiem uzsāk sezonu Ventspilī

Andrejs Siliņš

BMX kluba "Tālava/VBSS" velosportisti ar panākumiem uzsāk sezonu Ventspilī
Foto: Tālava/VBSS

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī BMX kluba “Tālava/VBSS” BMX velosportisti ar “SMScredit.lv BMX čempionāta” pirmo posmu uzsāka 2017.gada BMX sacensību sezonu Latvijā. 289 dalībnieku konkurencē 20 BMX kluba “Tālava/VBSS” braucēji kvalificējās finālam un vienpadsmit no viņiem izdevās izcīnīt vietu uz goda pjedestāla, savukārt klubu ieskaitē BMX klubs “Tālava/VBSS” izcīnīja otro vietu.

Spītējot vētras cienīgām vēja brāzmām un brīžiem īpaši BMX velosportam nepiemērotiem laika apstākļiem ar sniegu un krusu, sestdien, 22.aprīlī, Ventspils Piedzīvojumu parka teritorijā BMX trasē tika aizvadītas “SMScredit.lv BMX čempionāta” pirmā posma sacensības. Dalībnieku vidū bija BMX sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas klubiem. Uz starta kopumā izgāja 289 dalībnieki, kuru vidū veiksmīgi arī startēja 35 BMX kluba "Tālava/VBSS" sportisti.

Ar uzvaru Latvijas čempionātā, būdama tikai piecus gadus jauna, sāka mūsu debitante – Anna Pedraudze (G7). Meitenēm G8 – 10 konkurencē pirmās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma Adelīna Kārkliņa (1.vieta) un Madara Kate Treimane (2.vieta), bet G11 –13 grupā pārliecinoša 1.vieta Līvai Lizetei Glāzerei. Savukārt, uz goda pjedestāla otrā pakāpiena krūzeru klasē stājās Imants Sokolovs (CR17-29) un Oskars Kalvāns (CR30+). Aizvadītā gada pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējam Edvardam Glāzeram B15/16 jauniešu grupā 1.vieta. Tālaviešiem – Ralfam Frīdvaldams (B11) un Emīlam Mārtiņam Treimanim (B13) finālā 2.vieta, bet Kārlim Pedraudzim (B13) – 3.vieta. Elites un junioru dāmu grupā visos četros braucienos uzvarēja aizvadītā gada Eiropas čempionāta trešās vietas ieguvēja Sandra Aleksejeva.

Jāatzīmē, ka vēl līdz lielajam finālam un labāko astotniekā iekļuva krūzeru klasē Jānis Treimanis (5.vieta CR30+) un Kristaps Brežinskis (6.vieta CR17-29), B12 konkurencē Gustavs Kārlis Jurevičs (4.vieta), Rojs Daniels Lazars (5.vieta), Mārcis Olafs Alksnis (6.vieta), B13 grupā Markuss Tīrons (6.vieta) un Bruno Būmanis (8.vieta), uzreiz aiz godalgoto trijnieka – ceturtajā vietā Rinalds Jānis Kārkliņš (B15/16), bet elites un junioru grupā Mikus Strazdiņš finišēja piektais.

Savukārt, svētdien, 23.aprīlī, sportisti piedalījās cīņās par Ventspils kausu, un godalgoto trijniekā iekļuva 12 “Tālava/VBSS” sportisti. Čempiona titulu ieguva Adelīna Kārkliņa (G7-9), Sandra Aleksejeva (G14+), Imants Sokolovs (CR17-29) un Oskars Kalvāns (CR30+). Tikmēr otro vietu izcīnīja Rinalds Jānis Kārkliņš (B15/16), Gustavs Kārlis Jurevičs (B12), Madara Kate Treimane (G7-9) un tēvs Jānis Treimanis krūzeru klasē (CR30+). Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kristaps Brežinskis (CR17 –29), Emīls Mārtiņš Treimanis (B13), Edvards Glāzers(\JM/EM) un Līva Lizete Glāzere, kas startēja B13 puišu grupā. Tālavieši Matīss Ivo Treimanis kā kantētājs un Jānis Treimanis turpat trasē godam piedalījās blakusvāģu sacensībās, finišējot kā otrie, papildināja BMX kluba "Tālava/VBSS" kausu guvumu līdz skaitlim 13 un vēlreiz apstiprinot, ka klubu kopvērtējuma ieskaitē BMX klubam “Tālava/VBSS”ir stabila otrā pozīcija.

Nākamais “SMScredit.lv” Latvijas BMX čempionāta posms plānots 13.maijā Mārupē, savukārt jau šonedēļ BMX Tālava/VBSS vadošie sportisti – Mikus Strazdiņš, Edvards Glāzers un Rinalds Kārkliņš dosies uz Nīderlandi, kur 29.-30.aprīlī notiks Eiropas BMX kausa izcīņas 3. un 4.posms.

Informāciju sagatavoja
“Tālava/VBSS” pārstāve
Alise Šoka
BMX Tālava
facebook.com