Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs izlaidīs Pasaules kausa pirmos divus posmus

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Štrombergs izlaidīs Pasaules kausa pirmos divus posmus
Māris Štrombergs
Foto: bmxnow.com

2011. gada Pasaules kausa izcīņa BMX superkrosā Pītermaricburgā (Dienvidāfrika) diemžēl iesāksies bez šī sporta veida ikonas, pašreizējā kausa īpašnieka Māra Štromberga (24) līdzdalības, jo Latvijas sportistam nav izdevies laikus pilnībā apārstēt savainojumus. Māra plānos šobrīd kā primārais uzdevums esot sagatavošanās pasaules čempionātam, kas laika posmā 27. līdz 31 jūlijam norisināsies Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā.

Pagājušā gada novembra beigās, traucoties pretīm savam ceturtajam titulam sezonā, Štrombergs piedzīvoja ļoti smagu kritienu ABA "Race of Champions" sacensībās. Rezultātā - lauzti kauliņi labajā plaukstā, izmežģīta tās locītava, kā arī savainots plecs. Sportists nekavējoties gūlās uz operāciju galda, lai tiktu glābta plauksta, bet vēl pēc mēneša tika operēts plecs. Līdz šim mūsu sportistam gan nav izdevies pilnībā atveseļoties no šiem savainojumiem, lai 8. aprīlī varētu iziet uz starta Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Pītermaricburgā (Dienvidāfrika).

"Mans plecs jūtas daudz labāk un man vairs netraucē, taču roka joprojām ir ieģipsēta un mazais plaukstas kauls nedzīst tik ātri, cik biju vēlējies. Ģipsis gan man drīz tiks noņemts, un es vienlaikus sākšu terapiju plaukstas locītavai un plecam," situāciju skaidro Māris.

"Nepatīkama, graujoša sajūta, kad nevari braukt uz sava velosipēda. Man patiesi sāk pietrūkt sacensību un tās izjūtas, kuras gūsti, stāvot pie starta vārtiem vai šķērsojot finiša līniju. Domājams, man tikai jābūt pacietīgam un jākoncentrējas uz atveseļošanos."

"Grūti šobrīd pateikt, cik ilgi vēl nevarēšu piedalīties sacensībās, taču droši varu teikt, ka izlaidīšu pirmos divus Superkausa posmus. Viena lieta ir atgriezties uz velosipēda, bet cita - būt gatavam sacensties. Šobrīd plānā galvenais uzdevums ir sagatavoties pasaules čempionātam, kur es centīšos nosargāt savu titulu. Cerams, ka viss noritēs veiksmīgi, un, kas zina, varbūt varēšu atgriezties sacensību apritē nedaudz ātrāk," tā izsakās mūsu olimpiskais čempions.

Atgādinām, ka 2010. gadā Māris uzvarēja divos no četriem Pasaules kausa posmiem, līdz ar to triumfējot visas sērijas kopvērtējumā jeb iegūstot savā īpašumā Pasaules kausu. Proti, tika uzvarēts Kopenhāgenā un sezonas noslēguma sacensībās Frežī trasē Francijā, kā arī izcīnīta trešā vieta Čula Vistā (ASV) un ceturtā vieta pirmajā posmā Madridē (Spānija).

Šīs sezonas Pasaules kausa kalendāru veido pieci posmi. Gaidāmajām ievadsacensībām Pītermaricburgā sekos posmi Nīderlandē (Papendāla - 27; 28 maijs), Lielbritānijā (Londonā - 19; 20 augusts) un divi noslēdzošie ASV - Sarasota (16; 17 septembris) un Čula Vista (30. septembris un 1. oktobris).

Izmantotie resursi:
FAT BMX Magazine - Movies - Trent McDaniel -...