Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Lisovskis izcīna otro vietu pasaules BMX čempionātā krūzeru klasē

Ints Megnis
Ints Megnis

Lisovskis izcīna otro vietu pasaules BMX čempionātā krūzeru klasē
Klāvs Lisovskis. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas BMX riteņbraucējs Klāvs Lisovskis otrdien izcīnīja otro vietu pasaules BMX čempionāta sacensībās krūzeru klasē.

Šī gada Eiropas čempions gan krūzeru, gan amatieru sacensībās Lisovskis droši brauca arī pasaules meistarsacīkstēs, vecuma grupā 25-29 gadi četros no saviem braucieniem izcīnot uzvaras, bet ceturtdaļfinālā, kā arī finālā finišējot otrais. Cīņā par zeltu viņš piekāpās Robinam van der Kolkam no Nīderlandes.

Pirmajā sacensību dienā Latvijai bija tikai vēl viena vieta finālā, jo septītais sacensībās 20-24 gadus veciem sportistiem bija Renārs Auga.

Tikmēr pusfinālā apstājās Oskars Mežraups (līdz 12 gadiem) un Roberts Treimanis (25-29 gadi), bet pārējie pieci mūsu valsts sportisti no sacensībām izstājās vēl ātrāk.

Pasaules čempionātā kopā piedalīsies 103 dažāda vecuma un meistarības Latvijas sportisti. Trešdien no pulksten 9:45 sacensības gaidāmas jaunāko grupu BMX sportistiem – puišiem no 5 līdz 11 gadiem un meitenēm no 5 līdz 13 gadiem. Ceturtdien sacentīsies jaunieši no 12 līdz 16 gadiem, jaunietes no 14 līdz 16 gadiem un amatieres. Piektdien notiks vīriešu amatieru sacensības, bet čempionāta kulminācija tiks sasniegta sestdien, kad medaļu komplektus sadalīs elites un junioru sportisti. Elites grupā vīriešiem Latvijas godu aizstāvēs Kristens Krīgers un Mikus Strazdiņš, elites sieviešu grupā sacensībām pieteikta Vineta Pētersone, bet junioru grupā pēc traumu sadziedēšanas sevi apliecināt gatavi būs Edvards Glāzers un Niks Rožukalns. Diemžēl, traumas dēļ sacensībās nevarēs piedalīties šī gada Eiropas čempionāta pusfināliste Vanesa Buldinska.