Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Pētersone pēdējos metros izrauj sudraba godalgu pasaules čempionātā BMX

Pētersone pēdējos metros izrauj sudraba godalgu pasaules čempionātā BMX
Lelde Šuma (no kreisās) un jaunā Pasaules vicečempione Vineta Pētersone (no labās)
Foto: Ervijs Rītiņš

Ceturtdien Nīderlandes pilsētā Roterdamā ar bērnu un jauniešu sacensībām turpinājās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Dubultuzvaru B7 zēnu grupā Latvijai izcīnīja Emīls Allers un Kristers Apels, bet G15 meiteņu konkurencē vicečempiones titulu ieguva Vineta Pētersone.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā Nīderlandes pilsētā Roterdamā esošajā "Ahoy" arēnā norisinās kopumā piecu dienu garumā, pulcējot vairākus tūkstošus planētas labākos braucējus, tostarp 54 Latvijas sportistus.

Ceturtdien savas sacensības aizvadīja bērnu un jauniešu "Challange" grupu braucēji, tostarp vairāki desmiti latvieši. Lielu sasniegumu G15 meiteņu grupā paveica šī gada Eiropas čempione un Latvijas jaunatnes izlases sportiste Vineta Pētersone. Trenera Ģirta Kātiņa trenētajai cēsiniecei izdevās pārvarēt kvalifikācijas un izslēgšanas braucienus, iekļūstot finālā. Tajā talantīgā sportiste spraigā cīņā finišēja otrajā vietā, savu pozīciju nodrošinot vien pēdējos metros. Tādējādi Latvijas sportiste kļuva par pasaules vicečempioni, piekāpjoties vien Japānas pārstāvei Sajai Sakakibarai.

Vineta Pētersone pēc finiša bija gandarīta par paveikto darbu. Sportiste ikdienā trenējās Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolā, pārstāvot klubu „Silvas Ziķeri”. Kā atzina pati Vineta, tad viņas sapnis ir turpināt savu karjeru Valmierā. Viņa cer, ka talantīgākajām meitenēm jau drīzumā Vidzemes Olimpiskajā centrā būs iespēja nopietni nodarboties ar BMX riteņbraukšanu starptautiska līmeņa trasē zem jumta. Tas ļautu trenēties arī laikā, kad ārā līst lietus, vai ir liels vējš.

B15 konkurencē jauniešiem no mūsu sportistiem finālistu pulkā iekļuva valmierietis Mikus Strazdiņš. Izšķirošajā braucienā Strazdiņš finišēja ceturtais, paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla. Ceturto pozīciju G16 jauniešu grupā meitenēm izcīnīja arī Madonas sportiste Lelde Šuma. Arī viņas karjerā šis ir viens no pašiem lielākajiem sasniegumiem.

Dienas pirmajā pusē par godalgām cīnījās paši mazākie braucēji. Lieliskus rezultātus sasniedza mūsu septiņus gadus vecie zēni. Lielajā finālā šeit iekļuva uzreiz četri Latvijas sportisti – Emīls Allers, Markus Ozoliņš, Rodrigo Antulis un Kristers Apels. Izšķirošajā braucienā "Ahoy" arēnā vadībā izvirzījās mārupietis Allers, kurš arī pirmais šķērsoja finiša līniju, kļūstot par sacensību uzvarētāju. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa vēl viens latvietis Kristers Apels. Rodrigo Antulis tikmēr ieņēma piekto vietu, kamēr astotais bija Markus Ozoliņš. Jāizceļ fakts, ka Emīla Allera izcīnītā uzvara Latvijas BMX vēsturē ir tikai trešais triumfs pasaules čempionātos "Challange" grupās.

Lielajos finālos citās vecuma grupās iekļuva vēl vairāki Latvijas jaunie braucēji. G8 meiteņu grupā piektajā vietā šoreiz ierindojās Paula Kibare, bet astotā finišēja jelgavniece Paula Zavinska. G10 grupā meitenēm starp astoņām finālistēm bija arī valmieriete Līva Lizeta Glāzere, kura spraigajā konkurencē finišēja piektā. Rīt sacensības aizvadīs krūzeru grupu braucēji, bet jau sestdien startēs arī elites un junioru cīņas.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


, 2014-07-24 21:58, pirms 10 gadiem
Malači, liels sasniegums!!!
, 2014-07-25 01:31, pirms 10 gadiem
Super, ir redzamas rezerves mūsu tagadējiem meistariem!
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.