Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Pasaules BMX čempionāta pirmajā dienā Liepiņš aizkļūst līdz pusfinālam

Pasaules BMX čempionāta pirmajā dienā Liepiņš aizkļūst līdz pusfinālam
UCI logo

Trešdien, 24. jūlijā, ar jauniešu un amatieru sacensībām Jaunzēlandē startējis pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Pirmajā sacensību dienā B12 grupā līdz pusfinālam aizkļuva rīdzinieks Reino Liepiņš, bet Kristaps Ozoliņš startēja amatieru M25 -29 konkurencē, kur apstājās priekšbraucienos.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā šogad norisinās tālajā Jaunzēlandē. Nozīmīgajā notikumā startēs visi vadošie pasaules BMX sportisti, viņu vidū arī divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions Māris Štrombergs.

Pirmajā sacensību dienā startēja divi Latvijas pārstāvji. B12 grupā par čempionāta medaļām cīnījās "Rīgas Favorīts/ RRS" pārstāvis Reino Liepiņš. Viņš sekmīgi pārvarēja priekšsacīkstes un aizcīnījās līdz pusfinālam. Šoreiz finālā gan neizdevās iekļūt, jo pusfināla braucienā rīdzinieks piedzīvoja kritienu, noslēdzot sacensības. M25 – 29 konkurencē Latviju pārstāvēja valcēnietis Kristaps Ozoliņš, kurš sacensības noslēdza priekšbraucienos. Rīt pasaules čempionātā startēs mūsu vienīgais krūzeru grupas sportists Gundars Osis.

Pasaules čempionāts norisinās slēgtajā trasē, kas ir samērā šaura, bet ļoti ātra. Jaunieši un amatieri startē no piecu metru augsta starta kalna, bet junioriem un elitei tas ir par trim metriem augstāks. Latviju nozīmīgajās sacensībās pārstāv astoņi sportisti. Vīru elites grupā, kur sacensības sāksies sestdien, no Latvijas startēs Māris Štrombergs, Rihards Veide un Toms Mankuss. Dāmu elitē redzēsim startējam Sandru Aleksejevu, bet junioru grupā par medaļām cīnīsies Kristens Krīgers.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.