Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Glāzers, Langmanis un ''StayStrong Latvia'' līderi pirms Eiropas kausa Francijas posmiem

Toms Markss
Toms Markss

Glāzers, Langmanis un ''StayStrong Latvia'' līderi pirms Eiropas kausa Francijas posmiem
Edvards Glāzers
Foto: Nico van Dartel

Šīs nedēļas nogalē Francijas pilsētā Sarrians notiks UEC Eiropas kausa 7. un 8. posma sacensības, kurā startēs arī 14 Latvijas sportisti. Kopvērtējuma līderpozīcijās pēc sešiem posmiem junioru konkurencē atrodas Edvards Glāzers, B13 grupā Edgars Langmanis, kamēr komandu ieskaitē līderi ir ''StayStrong Latvia''.

Sacensības Sarrians trasēs gan sestdien, gan arī svētdien sāksies pulksten 09:50 pēc Latvijas laika ar jaunāko grupu (7 – 12 gadiem) un krūzeru sacensībām. Tikmēr jaunieši, junioru un elites braucēji abas dienas sacensības uzsāks pulksten 14:05 pēc Latvijas laika.

Elites grupā vīriem no Latvijas braucējiem startēs – Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš un Helvijs Babris. Dāmu elitē īkšķi jātur par Vanesu Buldinsku un Vinetu Pētersoni. Junioru puišu grupā dalībnieku vidū būs Edvards Glāzers un Niks Rožukalns. Kopumā Latviju pārstāvēs 14 braucēji.

UEC Eiropas kausā BMX aizvadīti pirmie seši posmi. Pēc tiem iezīmējušies favorīti uz uzvaru sezonas kopvērtējumā lielākajā daļā vecuma un meistarības grupu. Labāko trijniekā atrodas arī vairāki Latvijas BMX braucēji.

Junioru puišu grupā līdera godā atrodas lieliski sezonu aizvadošais ''Tālava VBSS/ Thrill Factory'' godu aizstāvošais Edvards Glāzers. Valmierietis, izcīnot uzvaru ceturtā posma sacensībās un tiekot labāko trijniekā arī lielākajā daļā pārējo posmu, iekrājis 334 punktus. Tuvākais sekotājs Tatjans Lui Hin Tsans tikmēr nopelnījis 255 punktus.

Vīriešu elitē, pēc divām godalgām Norvēģijas posmos, uz desmito vietu 149 dalībnieku konkurencē pakāpies “StayStrong Latvia” komandas braucējs Kristens Krīgers (''Mītavas kumeļi Jelgava''/ AKSSC Valmiera). Sieviešu elitē septītajā vietā tikmēr ir Vanesa Buldinska (''Mītavas kumeļi Jelgava''/ AKSSC Valmiera).

B13 puišu grupā milzīgu pārsvaru punktu izteiksmē pār konkurentiem ieguvis Edgars Langmanis. Ikšķilietis, kurš pārstāv ''BMX Rīga'' klubu un ''StayStrong Latvia'' komandu, nopelnījis 399 punktus. Trenera Edžus Treimaņa tuvākais sekotājs Alsandro Bielli ticis pie 242 punktiem.

B14 grupā otrajā vietā pirms pēdējiem četriem posmiem ir Langmaņa kluba un komandas biedrs Mikus Freimanis, kurš nopelnījis 258 punktus. Līderis ar 310 punktiem ir Hjalte Feldts.

M25+ konkurencē TOP6 atrodas divi Latvijas braucēji. Otrais ar 158 punktiem ir Viesturs Morozs (''StayStrong Latvia/ BMX Rīga''), bet sestais Klāvs Lisovskis no Ventspils ''Spars'' (95 punkti). M17/24 grupā labāko astotnieku noslēdz ''StayStrong Latvia'' komandas pārstāvis no ''BMX Rīga'' Ansis Uškaurs (160 punkti).

Patīkama aina vērojama arī komandu vērtējumā. 48 komandu konkurencē pirmajā vietā atrodas ''StayStrong Latvia'', kuras sastāvā punktus devuši – Kristens Krīgers, Viesturs Morzos, Mikus Freimanis, Edgars Langmanis un Ansis Uškarus. 23. vietā atrodas ''Mārupes'' komanda.

Izmantotie resursi:
lrf.lv