Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvija sezonas beigās Olimpiskajā BMX rangā noslēdz labāko sešinieku

Toms Markss
Toms Markss

Latvija sezonas beigās Olimpiskajā BMX rangā noslēdz labāko sešinieku
Māris Štrombergs
Foto: Romualds Vambuts

BMX sacensību noslēguši vadošie Latvijas vīriešu elites braucēji. UCI olimpiskajā nāciju rangā vīriem Latvija šobrīd ieņem sesto vietu. Individuālajā vērtējumā Edžus Treimanis pakāpies uz 12. vietu.

Pēc aizvadītā Eiropas kausa noslēdzošā posmā Mančsterā Latvijas elites vīru BMX sportisti aktīvo sacensību sezonu ir noslēguši. Tikmēr mūsu vienīgā elites dāma Sandra Aleksejeva atrodas Krievijā, lai Saranskas trasē cīnītos par UCI punktiem C1 kategorijas sacensībās.

Pilnā sparā rit cīņa olimpiskajā nāciju rangā, pēc kura tiks noteikts valstu pārstāvniecību skaits un sadalītas kvotas nākamā gada olimpiskajām spēlēm, kas neapšaubāmi ir četrgades nozīmīgākais sporta notikums vasaras sporta veidiem, tostarp BMX riteņbraukšanai. Kvalifikācija turpināsies līdz nākamā gada pasaules čempionātam, kas maija beigās norisināsies Kolumbijā. Ieskaiti vīru konkurencē dod trīs labākie braucēji pēc UCI punktu skaita kvalifikācijas periodā.

Pirmajā pozīcijā šobrīd atrodas Nīderlande, kuras kontā 4728 punkti. Otrajā vietā ir austrālieši, kuru rēķinā 4677 punkti, bet labāko trijnieku ar 4452 punktiem noslēdz ASV. Latvija 50 valstu konkurencē ieņem sesto vietu. Mūsu valsts, pateicoties Māra Štromberga uzvarai pasaules kausa posmā, pakāpusies par vienu vietu augstāk, apsteidzot kolumbiešus. Mūsu valsts rēķinā 3195 punkti. Priekšā atrodas arī Lielbritānija un Francija. Šobrīd Latvijas pozīcija dod divas vietas uz olimpiskajām spēlēm. Maksimālo trīs vietu skaitu aizņems 1. – 4. vietas īpašnieces, divas vieta 5. -7. vietai, bet pa vienai 8. – 13. pozīcijai.

Individuālajā vērtējumā UCI rangā no mūsu valsts pārstāvjiem visaugstāk atrodas Edžus Treimanis, kurš no 17. pozīcijas pakāpies uz 12. vietu. Līderis tikmēr ir šī gada pasaules čempions un neticami stabilu sezonu aizvadījušais Niks Kimmans, kuram elitē šis ir tikai pirmais gads. Otrajā vietā ir brits Liams Filips, bet trešajā ASV izlases līderis Konors Fīlds. Vēl no Latvijas vadošajiem braucējiem Māris Štrombergs, pēc uzvaras Pasaules kausa posmā, no 42. vietas pakāpies uz 24. Rihards Veide ieņem 43., bet Kristens Krīgers 83. vietu. Sieviešu konkurencē Sandra Aleksejeva ir 32. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2015-10-24 01:40, pirms 8 gadiem
Būsim reāli. Priekš mūsu resursiem saglabājot 5.-7.v būs ļoti labi.

     [+] [-]

, 2015-10-24 08:31, pirms 8 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Būsim reāli. Priekš mūsu resursiem saglabājot 5.-7.v būs ļoti labi.
Naudu izgrūduši jau lielu