Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Ar aizraujošām sacensībām atklāj jauno Vecpiebalgas BMX trasi

Ar aizraujošām sacensībām atklāj jauno Vecpiebalgas BMX trasi
Vecpiebalgas BMX trase
Foto:lrf.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē skaistajā Vecpiebalgā ar sacensībām tika atklāta jaunā BMX trase, kas ir jau šogad otrā atklātā BMX būve Latvijā. Vecpiebalgā aktīvi darbojās vietējais BMX klubs, bet kluba sportists Helvijs Babris nesen kā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā.

Pateicoties lielajiem panākumiem starptautiskajā arēnā, BMX riteņbraukšana ar katru gadu Latvijā kļūst populārāka. Šogad jauna BMX trase tika atklāta Preiļos, bet aizvadītajā nedēļas nogalē vairāki simti skatītāji un sportisti pulcējās Vecpiebalgā, lai arī tur oficiāli atklātu Nacionālā mēroga trasi. Atklāšanas pasākumā piedalījās vietējās pašvaldības vadība, BMX kluba prezidents. Tāpat klātesošos uzrunāja arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš, kurš vēlēja panākumus Vecpiebalgas sportistiem un vietējam klubam.

Vecpiebalgā jau aktīvi darbojās vietējais BMX klubs, bet kluba sportisti sekmīgi cīnās ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mēroga sacensībās. Helvijs Babris nesen kā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā. Vecpiebalgas trase ir labs piemērs citām Latvijas pašvaldībām, ka pateicoties vietējās pašvaldības un entuziastu atbalstam, ir dota iespēja vietējiem novada jauniešiem un viesiem nodarboties ar BMX riteņbraukšanu.
Atklāšanas pasākuma ietvaros norisinājās arī sacensības, kuras pulcēja vairāk, kā 100 dalībniekus. Viņu vidū gan nebija mūsu vadošie elites BMX sportisti, kuri jau atrodas Jaunzēlandē, lai šīs nedēļas nogalē startētu pasaules čempionātā. Neskatoties uz to, Vecpiebalgā pulcējās daudz jauno sportistu ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas un Lietuvas.

Vadošajā M17+ grupā uzvaru izcīnīja Kristers Lejiņš. B15 konkurences grupā zēniem par prieku mājiniekiem, dubultuzvaru izcīnīja mājinieki. Uzvara Helvijam Babrim, bet otrā vieta Arvim Kārkliņam. Pie panākumiem savās vecuma grupās tika arī Eiropas čempionāta medaļnieki – Ronalds Rītiņš un Edvards Glāzers. Plānots, ka arī turpmāk Vecpiebalgas trasē notiks Nacionāla mēroga sacensības.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


, 2013-07-23 16:01, pirms 11 gadiem
Vcp ir gan BMX trase, gan vairāki beacha laukumi. Tiek sekots sasniegumiem Londonas olimpiādē.
Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.