Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas čempions Krīgers iet Veides pēdās un pārstāvēs "StayStrong" komandu

Latvijas čempions Krīgers iet Veides pēdās un pārstāvēs "StayStrong" komandu
Kristens Krīgers
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

2016. gada Latvijas elites čempions BMX riteņbraukšanā Kristens Krīgers noslēdzis līgumu ar “StayStrong” komandu. Līdz 2014. gada sezonas beigām šo vienību pārstāvēja aizvadītās sezonas Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Rihards Veide.

Pilnā sparā jaunajai sacensību sezonai gatavojas Latvijas vadošie BMX sportisti. Jau vēstījām, ka Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētājs elites grupā Rihards Veide 2017. gada sezonā pārstāvēs ASV komandu “Rift/ Tangent”. Tikmēr Edžus Treimanis uz četriem gadiem pagarināja sadarbību ar “Thrill Factory” vienību.

Starpsezonas periodā sadarbību ar jaunu komandu noslēdzis arī 2016. gada Latvijas elites čempions un Eiropas kausa kopvērtējuma vicečempions Kristens Krīgers. Trenera Ivo Lakuča audzēknis, kurš BMX gaitas uzsācis Jelgavā, 2017. gadā pārstāvēs starptautisko vienību “StayStrong”.

"Jaunajā sezonā startēšu ar jaunu “StayStrong” BMX riteni, kas ir patīkami un dos jaunas emocijas. Mani mērķi 2017. gadam paliek nemainīgi – parādīt savu labāko sniegumu. Gaidāmā sezona būs vairāk veltīta sevis pilnveidošanai un eksperimentiem," teica Krīgers.

"Atšķirībā no pagājušās sezonas, plānoju startēt tikai dažos Eiropas kausa posmos. Lielāks uzsvars tiks likts uz startu Pasaules kausa posmos, kā arī Eiropas un pasaules čempionātos, kas arī būs sezonas svarīgākās sacensības. Runājot par pievienošanos “StayStrong” vienībai, man bija beidzies līgums ar “Thrill Factory” komandu. Lai arī bija piedāvājumi no vairākām komandām, tieši “StayStrong” variants likās vispiemērotākais."

Bez uzvaras Latvijas čempionātā un otrās vietas Eiropas kausa izcīņas kopvērtējumā Kristens 2016. gada sezonā arī iekļuva pusfinālā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā Sarasotā, tajā paliekot piektajā pozīcijā. Sportists arī ieguva 14. vietu pasaules čempionāta “time – trial” sacensībās, kā arī otro vietu Latvijas Olimpiādē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Patriks Krauklis (no kreisās), Adelīna Kārkliņa un Ģirts Jonkus
Foto: Publicitātes

Jonkus un Krauklis izcīna otrās vietas ASV čempionāta posma trešās dienas sacensībās

Rokhilā svētdien noslēgušās trīs dienu garās – Carolina Nationals – sacensības. Latvijas sportisti varēja piedalīties Challange grupās, kur Ģirts Jonkus izcīnīja otro vietu krūzeros, kamēr Patriks Krauklis ieņēma šo pašu pozīciju B13 – 14 grupā.
Vineta Pētersone
Foto: lrf.lv

Pētersone izcīna sesto vietu ASV čempionātā posma sacensībās BMX

Aizvadītajā naktī Rokhilā aizvadītas ASV čempionāta posma – Carolina Nationals – otrās dienas sacensības. No Latvijas sportistiem jāizceļ Vinetas Pētersones sestā vieta dāmu elitē, kā arī Ģirta Jonkusa otrā pozīcija krūzeros. Dāmu U23 grupā Veronika Monika Stūriška finālā piedzīvoja kritienu.