Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Jaunākajā UCI pasaules BMX rangā Latvijas juniores pakāpjas uz otro vietu nāciju vērtējumā

Toms Markss
Toms Markss

Jaunākajā UCI pasaules BMX rangā Latvijas juniores pakāpjas uz otro vietu nāciju vērtējumā
Vineta Pētersone
Foto: Sanda Tūtere

Publicēts jaunākais Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules BMX rangs. Junioru meiteņu grupā trešo vietu saglabā Vineta Pētersone, kamēr nāciju rangā juniorēm Latvija apsteigusi Austrāliju un pacēlusies uz otro vietu.

Jaunākais UCI rangs BMX riteņbraukšanā publicēts pēc aizvadītajiem Pasaules kausa BMX superkrosā noslēdzošajiem posmiem, kas risinājās Argentīnā. No Latvijas sportistiem rangā savas pozīcijas bija iespēja uzlabot Vinetai Pētersonei,
kura kā vienīgā no mūsu valsts pārstāvjiem startēja Argentīnā notiekošajās sacensībās.

Junioru meiteņu nāciju rangā Latvija, kas augustā atradās otrajā trešajā vietā, apsteigusi Austrāliju un pakāpusies uz otro vietu, kas ir visu laiku augstākais sasniegums Latvijai junioru meiteņu nācija rangā. Punktus Latvijai šosezon nopelnījušas – Vineta Pētersone (636) un Vanesa Buldinska (272). Mūsu sportistes kopā sakrājušas 908 punktus. Vadībā ar iegūtajiem 1164 punktiem ir Lielbritānija, bet trijnieku ar 895 punktiem noslēdz Austrālija. Rangā iekļautas 30 nācijas.

Junioru meiteņu grupā Vineta Pētersone saglabā trešo vietu. Priekšā mūsu sportistei ir pirmajā vietā esošā britu sportiste Betanija Šriversa un Saja Šabikabra no Austrālijas. Vanesa Buldinska tikmēr atrodas 11. vietā. Junioru puišu grupā individuālajā UCI pasaules rangā trešo vietu saglabā Mikus Strazdiņš, kurš sakrājis 330 UCI punktus. Līderis ar 539 punktiem ir nīderlandietis Kevins Van De Groendāls. Nācijām Latvijas junioriem piektā vieta.

Elites vīru grupā līdera godu rangā pārņēmis Pasaules kausa ieguvējs Silveins Andrē no Francijas, kurš sakrājis 1515 punktus. Otro vietu ar 1410 punktiem ieņem ASV sportists Korberns Šarā (Sharrah). No Latvijas sportistiem TOP 30 atrodas trīs sportisti. Edžus Treimanis ir 15., Māris Štrombergs 23., bet Kristens Krīgers 29. Nāciju rangā vadībā atrodas Nīderalnde, bet Latvijas atkāpusies uz devīto vietu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv