Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

84 Latvijas BMX sportisti Beļģijā aizvadīs UEC Eiropas kausa 3. un 4. posmu

Toms Markss
Toms Markss

84 Latvijas BMX sportisti Beļģijā aizvadīs UEC Eiropas kausa 3. un 4. posmu
Edvards Glāzers
Foto: Nico Van Dartel

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC Eiropas BMX kausa 3. un 4. posma sacensības. Tajās piedalīsies arī 84 Latvijas dažādu vecuma un meistarības grupu Latvijas sportisti.

Vairāk nekā 1800 dažāda vecuma un meistarības grupu BMX braucēji no 37 Eiropas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas valstīm šīs nedēļas nogalē pulcējas Beļģijas pilsētas Zolderas trasē, kas pamatoti tiek uzskatīts par Eiropas vadošo BMX centru. Zolderas trase starpsezonā piedzīvojusi ievērojamu pārbūvi.

Eiropas kausa 3. un 4. posma sacensības lielā dalībnieku skaita dēļ notiks trīs dienu garumā – no sestdienas līdz pirmdienai. Sestdien 3. posma sacensības aizvadīs jauniešu, amatieru, junioru un elites grupu sportisti. Svētdien junioru un elites grupu braucēji veiks 4. posmu, kamēr bērnu grupu (7 – 10 gadi) sportisti sacentīsies 3. posmā. Visbeidzot, pirmdien 4. posmu aizvadīs kā bērnu, tā arī jauniešu un amatieru kategoriju braucēji.

Ļoti kuplā skaitā uz Zolderu devušies arī Latvijas BMX braucēji. Mūsu valsti dažādās vecuma un meistarības grupās pārstāvēs kopumā 84 sportisti. Elites grupā vīriem sevi apliecināt no labākās puses centīsies – Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš, Filips Krists Rozītis un Helvijs Babris.

Sieviešu elitē jātur īkšķi par Vanesu Buldinsku un Vinetu Pētersoni. Junioru puišu konkurencē dalībnieku vidū būs Eiropas kausa 1. posma trešās vietas ieguvējs Edvards Glāzers, kā arī pērnā gada Eiropas kausa ieguvējs B15/16 grupā Niks Rožukalns, Rinalds Jānis Kārkliņš, Ronalds Rītiņš un Valters Dzelme.

Pēc pirmajiem diviem posmiem no Latvijas sportistiem kopvērtējumā Edvards Glāzers ir trešais junioru konkurencē, Vanesa Buldinska astotā sieviešu elitē, Edgars Langmanis trešais B13 grupā, Mikus Freimanis ceturtais B14 grupā, Viesturs Morozs trešais M25 – 29 grupā, Paula Kibare piektā G13/14 grupā, Līva Lizete Glāzere devītā G15/16 grupā. Komandu vērtējumā augstā ceturtā vieta ''StayStrong Latvia'', bet ''BMX Marupe'' ir 37.

Izmantotie resursi:
lrf.lv