Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Treimanis Pasaules kausa pirmajā posmā izcīna augsto ceturto vietu

Toms Markss
Toms Markss

Treimanis Pasaules kausa pirmajā posmā izcīna augsto ceturto vietu
Edžus Treimanis
Foto: Thrillfactory.com

Par Pasaules kausa BMX superkrosā 1. posma uzvarētāju Mančesteras trasē svētdienas vakarā kļuva Lielbritānijas sportists Laims Filips, bet augsto ceturto vietu izcīnīja Edžus Treimanis.

Pēc vakar aizvadītajām kvalifikācijas sacensībām un “time – trial” superfināla, svētdien Pasaules kausa 1. posmā Mančesteras trasē norisinājās pamatsacensības. Starp 64 dalībniekiem bija arī visi četri šo posmu aizvadošie Latvijas izlases sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers un Rihards Veide. Štrombergs vakar uzrādīja 12. rezultātu “time – trial” superfinālā, kamēr pārējie trīs latvieši pārliecinoši pārvarēja kvalifikāciju.

Svētdienas sacensību programma iesākās ar astotdaļfināliem, kur 64 dalībnieki aizvadīja trīs braucienus. Stabili šo kārtu pārvarēja Edžus Treimanis. Vienā braucienā kopā startēja Štrombergs un Krīgers. Pēc pirmajiem diviem braucieniem abi mūsu braucēji atradās ceturtdaļfināla zonā. Noslēdzošajā trešajā braucienā kritienu gaisā piedzīvoja abi latvieši. Štrombergam gan tas neliedza iekļūt ceturtdaļfinālā, bet Krīgers palika uzreiz aiz robežas. Diemžēl kritienā cieta gan Kristens, gan arī Māris, kurš tomēr stājās uz starta tālākajā cīņā. Rihardam Veidem divas ceturtās vietas pēdējos braucienos neļāva iekļūt nākamajā kārtā.

Pirmajā no četriem ceturtdaļfināla braucieniem startēja Treimanis. 26 gadus vecajiem valmierietim jau no starta izdevās stabili turēties labāko četriniekā, bet finišēja viņš trešajā vietā, tādējādi iekļūstot starp 16 pusfināla dalībniekiem. Štrombergs cīnījās trešajā priekšbraucienā. Lai arī no starta mūsu sportists vēl turējās labāko skaitā, tomēr jau pēc pirmās virāžas Mārim cīņu par pusfinālu liedza iepriekšējā braucienā piedzīvotā kritiena sekas. Lai iegūtu ieskaites punktus, viņš sasniedza finišu, ieņemot astoto vietu.

Edžus Treimanis pusfinālā startēja pirmajā braucienā. Viņam konkurenci šeit sastādīja arī Pasaules čempions Sems Viloubijs un Pasaules kausa ieguvējs Laims Filips. Latvietis no starta atradās pēdējā pozīcijā, tomēr lieliski veica pirmo virāžu, pēc kuras jau pacēlās uz ceturto pozīciju, kuru arī nosargāja līdz finišam, iekļūstot lielajā finālā. Šajā braucienā uzvarēja Filips, apsteidzot Viloubiju un nīderlandieti Tvanu Van Gendtu. Otrajā pusfinālā uzvarēja ASV sportists Niks Longs, kamēr ārpus finālistu pulka negaidīti palika Konors Fīlds.

Ar lielu interesi tika gaidīts lielais fināls. Tajā Edžum Treimanim bija septītais celiņš. No starta vadībā izrāvās Filips, bet turpat aiz viņa bija Viloubijs. Treimanis pirmajā taisnē turējās līderu vidū, tomēr nedaudz vēlāk mūsu sportists zaudēja vairākas pozīcijas. Drīz vien kritienu piedzīvoja nīderlandietis Van Gendts, bet nedaudz vēlāk izslīdēja arī Viloubija velosipēds. Arī Pasaules čempionam cīņa par uzvaru beidzās. Treimanis tikmēr turpināja cīnīties un līdz finišam aizkļuva līdz augstajai ceturtajai vietai. Par uzvarētāju kļuva Filips, apsteidzot francūzi Amidou Mir un ASV braucēju Niku Longu. Edžum Treimanim ceturtā vieta Pasaules kausa Mančesteras posmā tika gūta jau otro gadu pēc kārtas. Latvijas BMX izlases galvenais atbalstītājs ir būvuzņēmums "Monum".

Pasaules kausa 1. posms BMX superkrosā

VVārds UzvārdsValsts
1.Liam PhillipsLielbritānija
2.Amidou MirFrancija
3.Nicholas LongASV
4.Edžus TreimanisLatvija
5.Joris DaudetFrancija
6.Sam WilloughbyAustrālija
1/4Māris ŠtrombergsLatvija
1/8Kristens KrīgersLatvija
1/8Rihards VeideLatvija

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 20:49, pirms 9 gadiem
mazie bruņinieki sāk kauju par Upes spēlēm
man šķīet, ka bmx var iet tālāk un līdzīgi kā gladiatoru cīņās, paķert padusē pa vienam spilvenam ar ko kraut pretiniekiem

  +5 [+] [-]

, 2015-04-19 20:52, pirms 9 gadiem
Malacis!!! Edzus kartejo reizi pieradija, ka ir cinitajs jebkura situacija lidz galam. No visai bezcerigas astotas pozicijas pusfinala starta zibenigi noreageja un ar spidosu turpinajumu izcinija ceturto vietu un finalu. Nu, finala kopa ar pasaules grandiem plus vel majiniekiem, kuri Mancestras trasi piesavusi lidz milimetram, izkapat ceturto vietu - tas ir izcili! Valmiera lepojas, Edzu!
Starp citu, Treimanis saja komponente - cina lidz galam - ir paraks par savu tituleto kolegi Strombergu, kurs dazreiz lidziga situacija parasti vadas pec principa - visu vai neko. Soreiz gan nebija tas gadijums, jo pusfinala Maris laikam pec smaga kritiena nebija gatavs cinai par katru cenu, tacu Mara numurs 81 ir zimigs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-19 21:19, pirms 9 gadiem
Edžus malacis, žēl ka Mārim nepaveicās.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-19 21:24, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: Kas tas tāds bmx...kaut kas ar bērniem saistīts ?
aizbrauc uz bmx trasi un uzzini, nevis spele datorspeles

  +1 [+] [-]

, 2015-04-19 21:29, pirms 9 gadiem
prieks par Treimani... cik tur netruka un butu podiums.... un jacer uz parejiem nakamajos posmos! jo cinja par OS turpinaas!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 22:10, pirms 9 gadiem
Krēgers reāli pārcentās... Štrombergs varēja arī sprandu pārlauzt. Brīnums, ka pēc TĀDA kritiena, Māris vispār vēl izgāja uz starta. Diez ko par šo domā Lakučs ?!

     [+] [-]

, 2015-04-19 22:47, pirms 9 gadiem
ainisainis rakstīja: Krēgers reāli pārcentās... Štrombergs varēja arī sprandu pārlauzt. Brīnums, ka pēc TĀDA kritiena, Māris vispār vēl izgāja uz starta. Diez ko par šo domā Lakučs ?!
Kādā ziņā pārcentās? Pēc komentētāju stāstīta Štrombis pats nokļūdijās un mēģināja izvilkt lecot beidzamo lecienu un Krāģis nākot no muguras uzleca virsū. Pie tāda ātruma kāds tur ir otrajā taisnē tur nemaz nav laika pārdomāt un gan jau ka Krāģis nebija tik tālu aizmugurēlai paspētu izvairīties. Ivo var tikai uzslavēt Kristenu, ka esot pirmā gada elitnieks spēj cīnīties par izkļūšanu no 1/8 fināla

     [+] [-]

, 2015-04-19 23:14, pirms 9 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Kādā ziņā pārcentās? Pēc komentētāju stāstīta Štrombis pats nokļūdijās un mēģināja izvilkt lecot beidzamo lecienu un Krāģis nākot no muguras uzleca virsū. Pie tāda ātruma kāds tur ir otrajā taisnē tur nemaz nav laika pārdomāt un gan jau ka Krāģis nebija tik tālu aizmugurēlai paspētu izvairīties. Ivo var tikai uzslavēt Kristenu, ka esot pirmā gada elitnieks spēj cīnīties par izkļūšanu no 1/8 fināla
Nekādā ziņā nedomāju kaut kā vainot Krēgeru. Nezinu kādi komentētāji un ko ir stāstījuši, bet uz vietas, man kā parastam skatītājam tas izskatījās TĀ. Tāpēc arī gribētos zināt, kā to novērtē speciālisti.
P.S.
Sadursme notika gaisā, gandrīz augstākajā punktā, un Štrombergs nāca lejā atmuguriski ar galvu pa priekšu no 3-4 m augstuma.

     [+] [-]

, 2015-04-19 23:17, pirms 9 gadiem
ainisainis rakstīja: Nekādā ziņā nedomāju kaut kā vainot Krēgeru. Nezinu kādi komentētāji un ko ir stāstījuši, bet uz vietas, man kā parastam skatītājam tas izskatījās TĀ. Tāpēc arī gribētos zināt, kā to novērtē speciālisti.
P.S.
Sadursme notika gaisā, gandrīz augstākajā punktā, un Štrombergs nāca lejā atmuguriski ar galvu pa priekšu no 3-4 m augstuma.
Par kritienu stāstija LTV7 komentētājs, kas bija sazvanijies ar Ivo. Varu iedomāties to skatu, bet tas ir bmx, tur viss notiek tādos ātrumos, ka nespēj pēkšņi noreaģēt un paspēt izvairīties no kā tāda