Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā cīņā Veide apsteidz Krīgeru un triumfē BMX Eiropas kausa kopvērtējumā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Dramatiskā cīņā Veide apsteidz Krīgeru un triumfē BMX Eiropas kausa kopvērtējumā
Rihards Veide - Eiropas kausa ieguvējs BMX
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Noslēgusies Eiropas kausa BMX izcīņa elites un junioru grupām ar 7. un 8. posma sacensībām Francijā, Kalē. Dramatiskā cīņā 8. posma sacensībās uzvaru izrāva Rihards Veide, nodrošinot sev uzvaru arī kopvērtējumā. Jāatzīmē, ka kopvērtējuma visu pjedestālu aizņēma tieši Latvijas sportisti, otrajā un trešajā vietā ierindojoties attiecīgi Kristenam Krīgeram un Kristapam Vekšam.

7. posms

Augstākos pozīcijas sasniedza junioru sportisti - "Thrill Factory" komandas pārstāvis Mikus Strazdiņš zēnu un Vineta Pētersone meiteņu konkurencē izcīnīja otrās vietas. Labāko piecinieku finālā noslēdza Helvijs Babris, bet Kārlis Brikmanis nepārvarēja pusfināla kārtu. Meitenēm Vanesa Buldinska sacensības beidza priekšbraucienos.

Elites vīru grupā līdz finālam neaizkļuva vien Edžus Treimanis, kurš piedzīvoja kritienu, no tālākās cīņas izstājoties.
Finālā iekļuva gan kopvērtējuma līderis Kristens Krīgers, gan Rihards Veide un Kristaps Vekša. Visaugstāk starp mūsu braucējiem finišēja Veide, kuram ceturtā vieta. Piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Vekša un Krīgers.

Jauniešu grupā līdz godalgām aizsniedzās vairāki latviešu sportisti - B13-14 grupā otrais finišēja Niks Rožukalns, B15-16 grupā trešā vieta Edvardam Glāzeram, savukārt G10 grupā triumfēja Paula Kibare.

Kā zināms, septītā posma sacensībām elites un junioru grupās bija jānotiek piektdien, taču slikto laikapstākļu dēļ sacensības tika pārceltas uz šorītu. "Visu dienu lija lietus un arī vējš pūta aptuveni 30 km/h! Trases būvētāji nebija rēķinājušies ar tādu ūdens daudzumu, trase nebija braucama, jo ūdens sakrājies lielās peļķēs," iemeslus, kādēļ sacensības tika pārceltas, skaidroja Rihards Veide.

8. posms

Līdz sacensību finālam junioru meiteņu grupā droši aizkļuva Vineta Pētersone. Lielajā finālā Vinetai padevās labs starts, kurā viņa izkaroja trešo pozīciju, ko līdz finišam arī izdevās nosargāt. Vanesa Buldinska tikmēr sacensības noslēdza priekšbraucienos.

Puišu junioru grupā uz starta stājās trīs mūsējie - Kārlis Brikmanis, Helvijs Babris un 7. posma otrās vietas ieguvējs Mikus Strazdiņš. Visi trīs sekmīgi pārvarēja pusfināla barjeru, tiekoties finālā. Pirmo taisni pārliecinoši veica Mikus Strazdiņš, taču nelielas sadursmes ar britu sportistu rezultātā Mikus zaudēja savu tobrīd ieņemto trešo pozīciju.

Vislabāk no mūsu sportistiem finālā veicās Helvijam Babrim, kurš ierindojās 4. vietā. Kārlis Brikmanis finišu sasniedza kā septītais, bet astotais finišēja Strazdiņš. Līdz ar to Mikum neizdevās nosargāt trešo pozīciju kopvērtējumā, atkrītot vietu zemāk.

Vīru elites fināla galvenā intriga - vai Rihards Veide spēs kopvērtējumā noķert un apsteigt Kristenu Krīgeru? Par sevi neļāva aizmirst arī Kristaps Vekša, kurš brauca ļoti stabili.

Finālā labs starts padevās Veidem, taču Krīgeram neizdevās izrauties brauciena galvgalī. Brauciena vadībā atradās divi britu sportisti, no kuriem vienu Veide apsteidza trešajā taisnē, pakāpjoties uz otro vietu. Atlika tikai pēdējā taisnē nokost brauciena līderi Kailu Evansu. Rihards tā arī izdarīja, par rata tiesu apsteidzot Evansu un kļūstot par Eiropas kausa BMX 8. posma un kopvērtējuma uzvarētāju!

Visu kopvērtējuma trijnieku aizņēma tieši Ivo Lakuča trenētie "Māra Štromberga Aģentūras'' sportisti. Kristenam Krīgeram otrā vieta, savukārt Kristapam Vekšam - trešā.

Rīt Eiropas kausa sezonu noslēgs bērnu, jauniešu un amatieru grupu BMX riteņbraucēji.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija - Jaunumi

  +1 [+] [-]

, 2016-09-18 09:56, pirms 8 gadiem
Muldet nevajag, aizerman! Edzus pec Strombja ir labakais BMX braucejs Latvija, bet, ja runa par cinu trase, tad tur Treimanis starp musejiem ir Nr.1. Ja, nav vina stipraka puse pats starts, tacu cinitajs Edzus ir loti labs!