Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Septītais Eiropas kausa posms elitei un junioriem BMX pārcelts uz rītdienu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Septītais Eiropas kausa posms elitei un junioriem BMX pārcelts uz rītdienu
Eiropas kausa kopvērtējuma līderis Kristens Krīgers
Foto: bmxr.it

Stiprā vēja un lietus dēļ atcelts Francijas pilsētā Kalē notiekošais Eiropas kausa BMX 7. posma sacensības elites un junioru grupās gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Sacīkste pārcelta uz rītdienu, līdz ar to sportisti rīt aizvadīs gan septīto, gan astoto posmu.

Kalē norisinās Eiropas kausa pēdējie divi posmi, kurā tiks noteikti kopvērtējuma uzvarētāji. Šodien bija paredzēts aizvadīt septītā posma sacensības vīriešiem un sievietēm elites un junioru vecuma grupās. Trase pamatīgi pludo un arī vējš ir liels, līdz ar to trase nav braucamā stāvoklī.

Sākotnējais grafiks noteica, ka elites un junioru grupas septītā posma sacensības notiks šovakar, bet rīt - astotais posms. Laikapstākļu ieviesto korekciju rezultātā sportistus sagaida diezgan smaga sestdienas sacīkste, jo no rīta notiks septītā posma sacensības, bet vakarpusē jau sezonas noslēdzošais, astotais posms.

Zināms, ka vīru elites grupā pirmās trīs vietas kopvērtējumā ieņem tieši mūsējie - līderis ir jelgavnieks Kristens Krīgers, kuram uz papēžiem min Rihards Veide un Kristaps Vekša, savukārt Edžus Treimanis, kurš izlaidis divus posmus, atrodas astotajā pozīcijā. Visi četri sportisti pārstāv "Māra Štromberga Aģentūras" BMX klubu un trenējas Ivo Lakuča vadībā.

Junioru konkurencē trešo vietu kopvērtējumā ieņem 17 gadus vecais Mikus Strazdiņš, bet sesto - Helvijs Babris. 15/16 gadus veco zēnu grupā otrais ir Edvards Glāzers, sestais - Reino Liepiņš, bet 12. vietu ieņem Filips Rozītis. Junioru meiteņu grupā septīto vietu ieņem Vanesa Buldinska, bet desmito - Vineta Pētersone. Elites grupā Sandra Aleksejeva noslēdz labāko astoņnieku.