Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Eiropas vicečempions van Gents: "Parīzē raudāju, bet jutu, ka varu braukt labi"

Emils Ozerinskis

Eiropas vicečempions van Gents: "Parīzē raudāju, bet jutu, ka varu braukt labi"
Nīks Kimmans (#313) cīņā ar Tvanu van Gentu (#148). Foto: Jānis Līgats

Eiropas čempionātā BMX Valmierā elites braucienos pilnībā dominēja Nīderlandes sportisti, kuri vīru konkurencē izcīnīja visas trīs godalgas. Pasaules kausa posmus ļoti neveiksmīgi aizvadījušais Tvans van Gents aizvadīja lieliskus braucienus Valmierā, finālā piekāpjoties tikai čempionam un pasaules līderim Nīkam Kimmanam. Sportacentrs.com pēc sacensībām aprunājās ar Eiropas vicečempionu van Gentu.

Vīru konkurencē Eiropas čempionāta medaļas izcīnīja Nīks Kimmans, Tvans van Gents un Deivs van der Burhs, bet dāmām holandieties ieguva zeltu un sudrabu. ''Nīku jau pazīstu labu laiku. Holandiešu nacionālais čempionāts bija tieši tāds pats. Viņš ir ļoti ātrs trasē. Daru visu ko spēju, lai varētu ar viņu cīnīties. Pirmā taisne man ir laba, tagad darīšu visu, lai uz pasaules čempionātu ātrums trasē pietiktu," teica par Eiropas vicečempionu Valmierā kļuvušais van Gents.

"Pusfināls šodienas sacensībās bija visizaicinošākais," apgalvoja Nīderlandes riteņbraucējs. "Aizvadīju sliktu braucienu un pieļāvu daudzas kļūdas, taču izdevās kvalificēties galvenajam braucienam. Nebija svarīgi kāds celiņš man bija, jo zinu, ka man ir ātrākais starts šajā trasē. Tas man ļāva iegūt pārliecību un noņēma visu spriedzi, jo zināju, ka esmu jau finālā. Finālbraucienā sanāca dienas labākais starts un uzvarēju pirmo taisni. Taču pirmajā virāžā Nīks tika iekšmalā. Es varēju viņam nogriezt ceļu, bet otrās taisnes iekšmalā uzbraukšana lēcienā ir stāva un piezemēšanās ir ļoti stāva. Ja ir izvēle, tad šo trases posmu negribi braukt pa iekšmalu. Tāpēc atstāju viņam vietu tur un Nīks pa to brauca. Jau apspriedām, ko tādā situācijā dari, ja esi otrais. Vai nu ej līdz galam vai arī atslābinies un brauc otrais. Viņš gāja uz pilnu banku," paskaidroja van Gents, kurš finālbrauciena otrajā taisnē pazaudēja līderpozīciju savam tautietim.

Norādot, ka trase ir pavisam svaiga un to daudz vairāk nav piebraukuši arī mājinieki, sportists uzteica: "Uzskatu, ka ir ļoti labi, ka ir šāda sacīkste. Nevienam nav īsti mājas priekšrocības un visiem braucējiem trase ir jauna. Ir daži uzlabojumi, kurus var veikt, lai trase būtu labāka. Bet priekš pirmās sacensības man patika. Labprāt vēlētos šeit sacensties vēl. Otrā pagrieziena iekšmala ir ļoti stāva. Viss pirmais lēciens pēc starta kalna ir diezgan netradicionāls, nobremzējot braucējus pirmajā taisnē."

Pasaules kausa sacīkstes Tvanam van Gentam bija ļoti nesekmīgas, ne reizi netiekot līdz finālam. Jaunais Eiropas vicečempions norādīja, ka tas bija emocionāli smagi: "Sezona pasaules kausā tiešām negāja tā kā es vēlētos. Zināju, ka varu braukt daudz labāk. Tas bija ļoti grūti. Parīzē piegāju pie trenera un raudāju. Teicu, ka tas nav kādēļ es to daru. Ieguldu visu smago darbu, bet nespēju pārvarēt ceturtdaļfinālus. Tas neesmu es - varu daudz labāk. Pagājušajā nedēļā Holandes čempionātā lietas beidzot saslēdzās. Veicu labus braucienu, labi izbraucu no starta. Tagad varēju to atkārtot arī šeit Valmierā. Jau pirmajos treniņos jutu, ka varu šeit braukt labi un būs labas sacīkstes. Finišēju otrajā vietā un tiku uz goda pjedestāla, tāpat kā pirms nedēļas. Pēc finiša nodomāju: "Tas strādā, esmu atpakaļ!""

     [+] [-]

, 2019-07-17 19:47, pirms 5 gadiem
Labi pastrādāts, Emīl! Paldies.