Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Babris izcīna ceturto vietu Red Bull Pumptrack pasaules čempionātā

Babris izcīna ceturto vietu Red Bull Pumptrack pasaules čempionātā
Helvijs Babris
Foto: Publicitātes

ASV pilsētā Springdalē aizvadīts Red Bull Pumptrack pasaules čempionāta finālsacensības. Vīriešu konkurencē augsto ceturto vietu izcīnīja Latvijas sportists Helvijs Babris. Sacensībās startēja arī Edžus Treimanis un Vineta Pētersone.

Red Bull Pumtrack pasaules čempionāts šajā gadā pulcējis arī virkni augsta līmeņa BMX elites sportistus. Lielajam finālam spēja kvalificēties arī titulētā Laura Smuldersa, kā arī viens no šī brīža vadošajiem elites vīriem – Davids Grafs. Atlases sacensībās Rīgā un Pērnavā iespēju doties uz lielo finālu nopelnīja arī trīs Latvijas sportisti – Edžus Treimanis, Helvijs Babris un Vineta Pētersone.

Fināls aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās ASV pilsētā Springdalē. Izšķirošajām sacensībām kvalificējās 41 vīrietis un 26 sievietes. Atšķirībā no klasiskā BMX, Pumtrack sacensību trasē šķēršļi ir daudz biežāki. Tajos sportistiem galvenokārt jāpierāda sava tehniskā meistarība.

No mūsu sportistiem visaugstāko rezultātu sasniedza Helvijs Babris. Viņš vīru konkurencē uzrādīja ceturto labāko laiku. Uzvaru tikmēr guva Davids Grafs, otrais bija francūzis Edijs Slertē, bet trešais Berijs Noublss no ASV. Edžus Treimanis sasniedza 15. labāko rezultātu.

Sievietēm uzvarēja šveiciete Krista Van Nīderhaueserna. Viņai otrajā vietā sekoja Merela Smuldersa, bet trijnieku noslēdza Laura Smuldersa. Vineta Pētersone ieguva 12. vietu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Veronika Monika Stūriška (no kreisās) un Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Langmanis un Stūriška triumfē UEC BMX Eiropas kausa 6. posmā

Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa 6. posms. Junioru puišu grupā otro šīs sezonas uzvaru guva “BMX Rīga/ RRS” sportists Edgars Langmanis, bet iepriekšējā posmā triumfējušais Kristers Apels finālā piedzīvoja kritienu un ieņēma astoto pozīciju. Dāmu U23 grupā nepārspēta palika “Silvas ziķeru” braucēja Veronika Monika Stūriška.
Kristers Apels (pa vidu) un Edgars Langmanis (no labās) uz goda pjedestāla junioru grupā UEC BMX Eiropas kausa 5. posmā

Foto: Nico Van Dartel

Apelam karjeras pirmā BMX Eiropas kausa uzvara junioros; Langmanis trešais

Sestdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisinās UEC BMX Eiropas kausa piektā posma sacensības. Junioru grupā, pēc izcila starta, finālā uzvaru izcīnīja “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Kristers Apels, bet viņa kluba biedrs Edgars Langmanis ieguva trešo vietu. Vīru elitē soli no fināla palika Rinalds Jānis Kārkliņš.
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

UEC BMX Eiropas kausa Čehijas posmos startēs 73 Latvijas sportisti

Sestdien un Svētdien Čehijas pilsētā Benātki pie Jizeras norisināsies UEC BMX Eiropas kausa piektā, kā arī sestā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās startēs kopumā 73 Latvijas sportisti. Viņu vidū arī iepriekšējos posmos uzvaras guvušie – Veronika Monika Stūriška, Edgars Langmanis un Ģirts Jonkus.