Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempione Smuldersa: "Uzvara paliek uzvara, pat ar vienu centimetru"

Emils Ozerinskis

Eiropas čempione Smuldersa: "Uzvara paliek uzvara, pat ar vienu centimetru"
Laura Smuldersa pēc uzvaras Eiropas čempionātā Valmierā. Foto: Jānis Līgats

Pasaules vadošā BMX riteņbraucēja Laura Smuldersa kārtējo reizi apliecināja savu pozīciju šī sporta veida pašā spicē. Aizvadītajā nedēļā notikušajā Eiropas čempionātā Valmierā nīderlandiete pēdējos trases centimetros izrāva uzvaru un nosargāja savu Eiropas čempiones titulu. Pēc sacīkstēm riteņbraucēja dalījās savos iespaidos ar Sportacentrs.com žurnālistiem notikuma vietā.

Fināla braucienā pasaules čempione Laura Smuldersa startu nepaņēma izcilu, pirmajā virāžā iebraucot kā ceturtā. Izbraucot no virāžas sezonas līderei izdevās pacelties uz trešo vietu, aizejot garām savai jaunākajai māsai Marelai Smuldersai. Pirms pēdējās virāžas nīderlandiete atradās aiz savas tautietes Džudijas Bāuvas un dānietes Simones Kristensenas, tomēr tieši pasaules čempionei finiša spurtā izdevās tikt pie uzvaras Valmierā.

"Pirms ieiešanas pēdējā pagriezienā man bija pārāk mazs ātrums, tādēļ uzbraucu augstāk virāžā, lai uzņemtu lielāku ātrumu finišam. Beigās izmetu riteni uz priekšu un apsteidzu pretinieces, šķiet, par kādu centimetru vai mazāk. Taču nav nozīmes tam cik liela ir starpība, uzvara paliek uzvara," prieku par panākumu sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa Laura Smuldera, nostiprinot savu statusu kā sezonas labākā BMX braucēja.

Finišā visas trīs medaļu ieguvējas iebrauca praktiski reizē, tādēļ labāko noskaidrošanai bija nepieciešama foto finiša aplūkošana. "Bija grūti gaidīt rezultāta paziņošanu, jo nezinājām kura ir uzvarētāja," teica Smuldersa. "Atbraucu atpakaļ uz finiša zonu un gaidīju kad parādīsies vietu secība uz video ekrāna. Ieraudzīju, ka pirmajā vietā parādās Nīderlandes karogs un pēc tam vēl viens Nīderlandes karogs. Tad izdevās izlasīt savu vārdu un nodomāju - jā! Tas prasīja kādu laiciņu, bet beigās ir lieliska sajūta," atklāja sportiste.

Tāpat kā citi atlēti, arī Smuldersa norādīja uz augsto organizētības līmeni, bet arī izteica zināmu kritiku par trasi: "Kopumā sacensības bija ļoti augstā līmenī. Meitenes paliek aizvien spēcīgākas un sastāda nopietnu konkurenci. Domāju šī bija ļoti laba diena skatītājiem, kuri redzēja saspringtas cīņas. Trase ir diezgan viltīga. Ir vairāki lēcieni, kuri neteiktu ka ir bīstami, bet grūti tos izpildīt labi. Ar tik maz treniņu sesijām ir sarežģīti šo trasi piebraukt priekš sacensībām. Sakoties sacīkstēm neviens vairs netaupās un metas no starta kalna pilnā ātrumā. Tad arī tiek pieļautas kļūdas un notiek sadursmes un kritieni. Tas nav labi priekš mūsu sporta veida. Domāju, ka ja tiks ieguldīts vairāk laika trases noslīpēšanā, tā būs perfekta."

"Šī bija mana pirmā viesošanās Latvijā. Sporta komplekss šeit ir tiešām lielisks. Nav pasaulē daudz ļoti labu BMX trašu, tādēļ man ir prieks redzēt, ka valstis turpina būvēt jaunas trases. Šī nav pati labākā trase pasaulē, bet ja tiks veikti daži uzlabojumi, tad tā noteikti būs viena no labākajām," pauž Eiropas čempione.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-15 16:09, pirms 5 gadiem
pa tv gan neko nevarēja saprast,kura tur vinnēja,,,pat foto finišu nespēja parādīt

     [+] [-]

, 2019-07-15 19:51, pirms 5 gadiem
Var jau gausties Smuldersa, ka trase nav līdz galam iebraukta, var jau Grafs pėc sava kritiena pārmest, ka par īsu bijušas pauzes starp braucieniem, BET APSTĀKĻI SESTDIENAS VAKARĀ TRASĒ VISIEM BIJA VIENĀDI! Un te pat nav jāņem vērā mājinieku priekšrocības, jo tā vienmēr ir bijis, taču tas šoreiz nebija būtiski - reāli Latvijas braucēji ne Elitē, ne junioros šoreiz uz pjedestālu pretendenti nebija. Kaut arī, protams, centās ļoti.