Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā BMX Treimanis finālā piektais, juniorēm godalgas

Toms Markss
Toms Markss

Eiropas čempionātā BMX Treimanis finālā piektais, juniorēm godalgas
Edžus Treimanis
Foto: Kersten Van Kerckhoven

Sestdien Francijas pilsētā Bordo notiekošajā Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā elites vīru grupas lielajā finālā iekļuva un tajā piekto vietu izcīnīja Edžus Treimanis. Junioru meiteņu konkurencē augsto otro vietu izcīnīja Vineta Pētersone, bet bronzas godalgu ieguva Vanesa Buldinska.

Šī gada Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā ir īpašs ar to, ka sacensību trase izveidota Francijas pilsētas Bordo centrālajā laukumā, piesaistot lielu līdzjutēju interesi. Uz Bordo kuplā skaitā devušies Latvijas braucēji. Dažādās vecuma un meistarības grupās startē kopumā 85 mūsu valsts braucēji.

Sestdien par čempionāta medaļām sacentās elites, junioru un pašu jaunāko grupu braucēji. Starp viņiem bija arī pieci Latvijas BMX izlases sportisti – Edžus Treimanis, Māris Štrombergs (abi "MŠA – Valmieras puikas"), Kristens Krīgers, Vanesa Buldinska (abi "Mītavas kumeļi"/ Jelgavas BJSS/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs) un Vineta Pētersone (Smiltenes BJSS).

Treimanis rāda lielisku trases ātrumu un finālā finišē piektais

Elites un junioru sportisti veica trīs priekšbraucienus, kam sekoja izslēgšanas braucieni. No mūsu elites vīriem smago astotdaļfināla barjeru sekmīgi pārvarēja Edžus Treimanis un Māris Štrombergs, kamēr labāko četriniekā savos braucienos neiekļuva Latvijas čempions Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Gan Treimanis, gan arī Štrombergs startēja vienā ceturtdaļfināla braucienā, kur mūsu sportistiem konkurenci sagādāja nīderlandieši - Deivs Van Der Burgs un Niels Bensinks - kā arī francūzis Romeins Majē. Pirmajā taisnē latvieši bija priekšā. Pēc pirmās taisnes pirmajā vietā nostiprinājās Treimanis, kamēr Štrombergs zaudēja savas pozīcijas un bija spiests finišēt piektais. Edžus tikmēr uzvarēja, pārliecinoši iekļūstot pusfinālā. Tajā valmierieti sagaidīja vēl nopietnāka cīņa ar vadošajiem Francijas, Šveices, Nīderlandes un Krievijas braucējiem. Lai arī pēc starta Treimanis nebija labāko vidū, tomēr lieliski latvietis sevi apliecināja tālākajā trasē, izkarojot pozīciju labāko četriniekā. Lai arī pēdējā taisnē Edžum uzbruka Majē, tomēr savas pozīcijas mūsu sportists neatdeva, kā ceturtais tiekot lielajā finālā.

Tajā Edžus startēja no septītā celiņa. Pirmajā taisnē līderpozīcijas izkaroja mājinieku favorīts Žoris Dodē, kuram sekoja nīderlandietis Tvans Van Gendts. Treimanis pēc pirmās virāžas uzlaboja savas pozīcijas, ieņemot piekto vietu. Atlikušajā daļā šo pozīciju mūsu sportists arī saglabāja. Eiropas čempionātā ļoti spēcīgākā konkurencē gūta respektablā piektā vieta. Uzvara Dodē, otrais bija Van Gendts, bet vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ieņēma vēl viens francūzis Silveins Andrē. Jāpiebilst, ka pirmajā taisnē kritienu piedzīvoja vēl viens no favorītiem – šveicietis Davids Grafs.

Boltiks soli no fināla

Junioru konkurencē priekšbraucienus sekmīgi pārvarēja visi trīs Latvijas sportisti – Mikus Strazdiņš ("Tālava/ VBSS"), Vladimirs Boltiks ("Ozolēni"/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs) un Filips Krists Rozītis ("Rīgas Favorīts RRS"/ Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs”). Astotdaļfinālā labāko četriniekā savos braucienos iekļuva gan Strazdiņš, gan Boltiks, kamēr Rozītim, kurš junioru grupā aizvada pirmo gadu, savā braucienā sestā pozīcija un sacensības bija noslēgušās. Strazdiņš startēja otrajā, kamēr Boltiks ceturtajā ceturtdaļfināla braucienā. Mikus pirmajā taisnē izkaroja ceturto pozīciju, ko nosargāja līdz finišam. Vēl pārliecinošāk savu braucienu veica trenera Mika Puķīša audzēknis Vladimirs Boltiks, kurš trasē spēja pakāpties uz trešo vietu. Pusfinālā abi latvieši startēja vienā braucienā. Abi mūsu braucēji startēja vienā pusfinālā. Labāk to iesāka Strazdiņš, esot ceturtajā vietā, kamēr piektajā pozīcijā atradās Boltiks. Trases otrajā daļā "Tālava/ VBSS" klubu pārstāvošais Strazdiņš pieļāva nelielu kļūdu, zaudējot uzņemto tempu. To izmantoja Boltiks, kurš pēdējā taisnē iebrauca kā ceturtais. Diemžēl pēdējos metros mūsu sportistu apsteidza brits Kaijs Vaits. Vladimirs, tāpat kā Mikus Strazdiņš sacensības noslēdza pusfinālā.

Juniores izcīna medaļas

Junioru meiteņu grupā vienā priekšbraucienu grupā startēja abas mūsu valsts sportistes – Pētersone un Buldinska. Labāk veicās Vinetai, kura guva divas uzvaras. Vanesai viena otrā vieta. Pusfinālā abas latvietes katra savā braucienā izcīnīja otrās vietas, pārliecinoši tiekot finālā. Tajā abas jau no starta bija labāko trijniekā. Pēc pirmās virāžas otrajā vietā nostiprinājās trenera Ģirta Kātiņa audzēkne Pētersone, kamēr Buldinska sekoja trešajā vietā. Līdz finišam nekas vairs nemainījās. Uzvaru izcīnīja britu sportiste Betanija Šriversa, Vinetai sudraba godalga, bet treneru Ivo Lakuča un Mika Puķīša audzēkne Vanesa Buldinska izcīnīja bronzas medaļu.

Panākumi arī jaunajiem braucējiem un krūzeriem

Sestdien jau no rīta Francijas pilsētās Bordo trasē Eiropas čempionāta sacensības BMX riteņbraukšanā aizvadīja jaunāko grupu braucēji vecumā no 7 – 11 gadiem. No Latvijas sportistiem lielajā finālā spēja iekļūt kopumā desmit braucēji. B10 puišu grupā, uzvarot visus dienas braucienus, par čempionu kļuva “Rīgas Favorīts/ RRS” sportists un trenera Kaspara Ernstsona audzēknis Kristers Apels. Ceturto vietu šajā grupā ieguva Kristera kluba biedrs Markuss Ozoliņš.

G11 meiteņu grupā līdz finālam pārliecinoši aizkļuva abas Latvijas sportistes – Paula Kibare un Paula Zavinska. Abas mūsu meitenes trasē rādīja lielisko sniegumu sadalot pirmās divas vietas. Triumfs Kibarei ("Rīgas Favorīts"), bet Zavinskai ("Mītavas kumeļi/ Jelgavas BJSS") otrā vieta. B9 puišu grupā finālu spēja sasniegt Henrijs Lejnieks ("Rīgas Favorīts/ RRS"), tajā finišējot astotais. Vēl vienu goda pjedestālu atnesa šī vecuma meiteņu grupas sportiste Adelīna Kārkliņa ("Tālava/ VBSS"), kura izcīnīja trešo vietu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa arī "Mārupes" kluba braucējs Markuss Domorackis, bet viņa dvīņu brālis Ralfs finālā krita un ieņēma astoto pozīciju. G8 grupā meitenēm ceturtā vieta Lotei Etmanei. Tikmēr B7 puišu konkurencē finālā ceturto vietu ieguva "MŠA – Valmieras puikas" sportists Patriks Krauklis.

Eiropas čempionāta pirmajā sacensību dienā – piektdien – sacensības aizvadīja krūzeru kategoriju braucēji. Šeit finālus savās vecuma grupās sasniedza divi latvieši – Klāvs Lisovskis (Ventspils"“Spars") un Alvis Lānso ("Mītavas kumeļi"). M17/24 grupā lieliskā cīņā uzvaru izcīnīja Lisovskis, bet M40/44 konkurencē vīriem Alvis Lānso finišēja septītajā vietā.

Svētdien visas dienas garumā Eiropas čempionātā startēs jauniešu un amatieru grupu sportisti.

Eiropas čempionāta BMX elites vīru fināls:

VVārds UzvārdsValsts
1.Joris DaudetFrancija
2.Tvan Van GendtNīderlande
3.Silvein AndreFrancija
4.Vincet PelluardFrancija
5.Edžus TreimanisLatvija
6.Dave Van Der BurgNīderlande
7.Jeremy RencurelFrancija
8.David GrafNīderlande

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +3 [+] [-]

, 2017-07-16 00:55, pirms 7 gadiem
Mazliet kauns par Štrombergu! Varēja jau sen mest plinti krūmos , lai būtu mūžīga slava, bet nē startē un vairs nesanāk, reputācija zūd! Reāli mazliet čoma žēl! Ceru, ka ir izvēlējies vēl startē, lai lielu uzvaru vēl noplūc un beidz karjeru, tas ir vienīgais iesmesls kāpēc startē!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-16 00:56, pirms 7 gadiem
Bet tā nezinu uz nākamo Olimpiādi reāli, nav mums tādu talantu, BMX tikai pirmsākumos bija varens LV, tagad vairs vidusmērs!

     [+] [-]

, 2017-07-16 00:58, pirms 7 gadiem
Zinot to, kā visi ar šo Sporta veidu nodarbojas jauniešu vidū, reti kurš mūsdienās to nav pameiginājis, īpaši lielo valastu vidū daudz ar to nodarbojas un atlase ir lielāka talantu, gluži kā visos citos sporta veidos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja