Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Krīgers no junioru vecuma atvadās ar uzvaru BMX sacensībās Francijā

Toms Markss
Toms Markss

Krīgers no junioru vecuma atvadās ar uzvaru BMX sacensībās Francijā
Kristens Krīgers
Foto: bmxr.it

Latvijas BMX riteņbraucējs Kritstens Krīgers svētdienas vakarā izcīnīja uzvaru Francijā notiekošajās "Indoor BMX International" sacensībās junioru konkurencē. Dienu iepriekš Edžus Treimanis finišēja ceturtais elites konkurencē turpat notiekošajās "Trophée des Nations" sacensībās.

Lai arī decembris nav aktīvās BMX sacensību sezonas mēnesis, tomēr nedēļas nogalē Francijas pilsētā Sentetjēnā norisinājās divas C1 kategorijas sacensības. Tās pulcēja kuplu dalībnieku skaitu, jo dažādās vecuma un meistarības grupās par uzvarām cīnījās vairāk nekā 1000 braucēji no dažādām pasaules valstīm. Šajās sacensībās sportisti cīnījās arī par Olimpiskās kvalifikācijas ranga punktiem.

Latviju šeit pārstāvēja četri sportisti. Elites grupā vīriem startēja šī gada Latvijas čempions un pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Edžus Treimanis, kā arī Rihards Veide. Junioru konkurencē pēdējās sacensības aizvadīja vēl viens "Māra Štromberga aģentūras" sportists Kristens Krīgers, bet B15/ 16 jauniešu konkurencē dalībnieku vidū bija "Tālava/ VBSS" un "Thrill Factory" pārstāvis Mikus Strazdiņš. Jāpiebilst, ka sieviešu elites konkurencē startēja arī šī gada pasaules čempione Mariana Pajona no Kolumbijas.

Sestdien sportisti sacentās "Trophée des Nations" sacensībās. Tās ilga teju 14 stundas, kam par iemeslu bija ļoti lielais dalībnieku skaits. Elites vīru grupā no Latvijas sportistiem līdz finālam aizkļuva Edžus Treimanis, kuram šīs bija pirmās sacensības pirms septembra sākumā gūtā kājas savainojuma. Lielajā finālā šī gada Latvijas čempions finišēja ceturtajā vietā. Tikmēr Rihards Veide ceturtdaļfināla braucienā, esot tā vadībā, piedzīvoja kritienu un no tālākām cīņām izstājās. Juniors Kristens Krīgers netika tālāk par astotdaļfināla braucienu, kurā finišēja piektais. Jāizceļ arī Mikus Strazdiņš. 15 gadus vecais tālavietis lielajā konkurencē savā B15/ 16 grupā aizkļuva līdz lielajam finālam, kurā finišēja piektajā vietā.

Svētdien turpat Sentetjēnas slēgtajā BMX trasē norisinājās vēl vienas C1 kategorijas sacensības - "Indoor BMX International". Vīru elites grupā no Latvijas sportistiem startēja tikai Treimanis. Viņš sekmīgi pārvarēja priekšbraucienus un arī ceturtdaļfinālu. Pusfinālā valmierietim no starta neizdevās būt pašā brauciena vadībā. Mūsu sportists centās uzlabot savas pozīcijas, tomēr piedzīvoja kritienu un finālā neiekļuva.

Kristens Krīgers, kuram galveno konkurenci solījās izrādīt norvēģis Tore Navrestads, junioru grupā pārvarēja priekšbraucienus, astotdaļfinālu un arī ceturtdaļfinālu. Labu sniegumu Kristens nodemonstrēja arī pusfinālā un kvalificējās lielajam finālam. Tajā viņš jau no starta izkaroja līderpozīcijas. Uz papēžiem trenera Ivo Lakuča audzēknim mina tieši Navrestads, kurš vairākkārt centās latvieti apsteigt, tomēr tas viņam neizdevās. Trases beigu daļā Krīgers vēl nedaudz atrāvās un izcīnīja drošu uzvaru. UCI pasaules junioru rangā jelgavnieks atrodas augstajā trešajā vietā.

B15/ 16 grupā arī šoreiz sacensības sekmīgi iesāka Mikus Strazdiņš, tomēr līdz lielajam finālam viņam neizdevās aizkļūt.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs