Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pētersone Argentīnā aizvadīs noslēdzošos Pasaules kausa posmus BMX superkrosā

Toms Markss
Toms Markss

Pētersone Argentīnā aizvadīs noslēdzošos Pasaules kausa posmus BMX superkrosā
Vineta Pētersone
Foto: Sanda Tūtere

Sestdien un svētdien Argentīnas pilsētā Santjago del Estero norisināsies Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā noslēdzošie posmi. No Latvijas sportistiem Argentīnā notiekošajos posmos startēs pasaules junioru čempionāta bronzas medaļniece Vineta Pētersone.

Šajā sezonā Pasaules kausa izcīņā BMX superkrosā iekļauti kopumā seši posmi. Četri no tiem tika aizvadīti pavasarī, kad liela daļa vadošo pasaules BMX sportistu spēkiem mērojās Nīderlandes un Beļģijas posmos. Šī gada Pasaules kausu formāts paredz, ka vienā trasē nedēļas nogalē tiek aizvadīti divi posmi.

Šīs nedēļas nogalē Argentīnas pilsētas Santjago del Estero trasē norisināsies piektā un sestā posma sacensības. Pēc abiem posmiem arī taps zināmi sezonas kopvērtējuma uzvarētāji vīriešu un sieviešu elites grupās.

Latviju sieviešu elites grupas sacensībās Argentīnas posmos pārstāvēs Vineta Pētersone, kura Pasaules kausa kopvērtējumā atrodas 21. vietā. Pirmajā, trešajā un ceturtajā posmā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne guva 17. vietas, bet otrajā posmā viņai 21. pozīcija. Jāņem vērā, ka šajā sezonā "Thrill Factory/ Smiltenes BJSS" sportiste pēdējo gadu startē junioru meiteņu konkurencē, bet Pasaules kausos gan juniores, gan arī elites dāmas startē vienā vērtēšanas grupā.

Sestdien gaidāmās piektā posma sacensības dāmām pēc vietējā laika sāksies pulksten 13:55 (pulksten 19:55 pēc Latvijas laika), kad notiks kvalifikācijas braucieni. Četras sportistes no katra brauciena automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā. Tām braucējam, kurām neizdosies ar pirmo piegājienu tikt labāko četriniekā, būs iespēja startēt pēdējās cerības braucienā. Lai turpinātu sacensības ceturtdaļfinālā, šajā braucienā arī jāiekļūst labāko četriniekā. Ceturtdaļfināli gaidāmi no pulksten 15:55 (21:55 pēc Latvijas laika), kamēr lielais fināls paredzēts pulksten 23:05.
Svētdien gaidāmais sestais posms dāmām ar kvalifikācijas braucienu sāksies pulksten 13:35 pēc vietējā laika. 35 minūtes vēlāk sāksies pēdējās cerības braucieni, kamēr izšķirošā cīņa par godalgām ar ceturtdaļfināliem sāksies no pulksten 15:35 (21:35 pēc Latvija laika).

Vineta Pētersone šajā gadā aizvada savu līdz šim labāko sezonu, izcīnot trešo vietu pasaules junioru čempionātā, otro vietu Eiropas junioru čempionātā un gūstot uzvaru Eiropas kausa kopvērtējumā junioru meiteņu konkurencē. Pasaules kausā BMX superkrosā šosezon augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedzis Edžus Treimanis. Valmierietis Beļģijas pilsētā Zolderā notiekošajā trešajā posmā izcīnīja trešo vietu. Treimanis plānoja startēt arī Argentīnas posmos, tomēr treniņā gūtais savainojums, to liegs darīt.

Izmantotie resursi:
lrf.lv